Află cum să folosești mierea pentru sănătatea și vindecarea afecțiunilor ochilor

0

Mierea este cunoscută pentru numeroasele sale proprietăți terapeutice și medicinale! În timp ce utilizările și beneficiile sale pentru piele, intestin și imunitatea generală sunt binecunoscute, știți că puteți folosi mierea și pentru ochi?
Mierea nu numai că adaugă acea dulceață alimentelor și te suplimentează cu mulți nutrienți importanți, dar ajută și la îmbunătățirea vederii! Nu numai atât, ajută la reducerea inflamației și a infecțiilor oculare!
Citiți mai departe pentru a afla cum puteți folosi mierea pentru ochi, astfel încât data viitoare când aveți de-a face cu orice roșeață, mâncărime și iritație a ochilor, puteți doar să tamponați un pic de miere pentru a vă ajuta să obțineți o ușurare instantanee!
Pentru multe infecții oculare, cum ar fi iritația ochilor, conjunctivita, glaucomul și trahomul, mierea se dovedește a fi medicamentul absolut. Dacă este consumată în mod regulat, mierea poate preveni în mare măsură cataracta oculară. Impresionant, nu-i așa?
1. Vindecă afecțiunile oculare
Mierea proaspătă și netratată este adesea cel mai bun medicament pentru o gamă largă de afecțiuni oculare.
Mierea este cel mai bun remediu pentru bolile oculare precum blefaroconjunctivita, ulcerele corneene de origine inflamatorie și traumatică și blefarita ulceroasă datorită proprietăților sale antibacteriene.
Pentru problemele oculare, cum ar fi întunecarea corneei, mierea proaspătă este probabil cea mai bună opțiune. Dacă cataracta este în stadiul inițial, mierea proaspătă de fagure este din nou un remediu ideal.
2. Reîmprospătează ochii obosiți
Te simți epuizat după ce ai stat ore lungi în fața computerului? Dacă da, mierea este cel mai bun remediu pentru a vă ameliora ochii obosiți.
Aplicați miere peste pleoapele închise. Odihnește-te și relaxează-te cu niște muzică bună în fundal. După o jumătate de oră, spălați mierea cu apă rece. Ochii tăi se vor simți înviorați.
3. Vindecă ochii uscați
În era electronică de astăzi, mulți dintre noi cădem pradă ochilor uscați.
Ochii uscați este o afecțiune comună în care ochii nu sunt capabili să furnizeze cantitatea necesară de lacrimi necesară pentru lubrifierea sa. De obicei, oamenii se confruntă cu o varietate de simptome, inclusiv durere, mâncărime, înroșire a ochilor și vedere încețoșată.
Această afecțiune poate fi tratată cu ușurință cu ajutorul mierii. Faceți un amestec cu miere și apă caldă și spălați-vă bine ochii cu ea. Faceți-o înainte de a dormi în fiecare noapte alternativă și vedeți efectele.
4. Previne degenerescența maculară
Pe măsură ce înaintăm în vârstă, vederea scade treptat. Această vedere încețoșată este asociată cu degenerescența maculară, care poate fi prevenită cu ușurință cu ajutorul mierii.
Mierea este plină de antioxidanți care ne ajută să ne menținem mușchii ochilor sănătoși și să lucreze în cel mai bun mod. Deci, consumați regulat miere.
5. Îți protejează ochii de glaucom
Glaucomul este o afecțiune în care există o acumulare de lichid în partea din față a ochiului. Această acumulare crește presiunea intraoculară în ochi și poate duce chiar la deteriorarea permanentă a nervilor optici, ducând la pierderea vederii.
Multe studii au afirmat că utilizarea mierii ca picătură pentru ochi reduce riscul de apariție a acestei boli cu 50%.
6. Îți păstrează vederea intactă
Este de la sine înțeles că mierea este super eficientă în protejarea vederii. Acest lucru se datorează faptului că, pe lângă faptul că este bogat în antioxidanți, conține și diverse vitamine și minerale esențiale precum zincul.
Avem nevoie de o cantitate adecvată de zinc în corpul nostru pentru buna funcționare a nervilor optici. Utilizați în mod regulat picături pentru ochi cu miere pentru a vă proteja vederea.
7. Vindecă conjunctivita
Cu toții, la un moment dat sau altul, cădem victimele conjunctivitei. Această afecțiune este și mai răspândită la copiii mici.
Ei bine, mai multe studii au subliniat că picăturile pentru ochi cu miere vindecă eficient conjunctivita.

8. Reduce ridurile ochilor
Tuturor ne este frică de semnele de îmbătrânire. Din fericire, în afară de tratarea tulburărilor oculare, mierea este, de asemenea, uimitoare în reducerea ridurilor și a liniilor fine din jurul ochilor.
Trebuie doar să aplicați niște miere pe ochii închiși și să o lăsați să acționeze timp de 15 minute. Apoi, clătiți cu apă caldă.
9. Tratează durerile de ochi
De la a sta treaz toată noaptea până la a fi victima unei infecții oculare, există multe motive care duc la dureri de ochi. Cu toate acestea, puteți scăpa de acest disconfort folosind miere.
👉 Cum se folosește mierea pentru ochi
Utilizările mierii sunt variate. Este popular ca aplicație externă, precum și pentru consum intern. Suntem familiarizați cu multe alimente în care mierea este un ingredient esențial.
1. Apa de ochi
Aveți nevoie de câte o linguriță de miere și apă caldă îmbuteliată. Dizolvați mierea în apă caldă și lăsați-o să se răcească ceva timp. De asemenea, o puteți pune la frigider pentru o răcire mai rapidă. Folosiți soluția ca apă pentru ochi când este rece.
2. Picături pentru ochi
Pentru a face picături pentru ochi cu miere, ar trebui să alegeți întotdeauna miere de fagure proaspătă. Dizolvați bine această miere în cantitatea proporțională de apă fiartă distilată. Utilizați soluția de două sau de trei ori pe zi, în funcție de densitatea acesteia.
Sfat: În timp ce faceți picăturile pentru ochi cu miere acasă, ar trebui să vă amintiți întotdeauna să nu păstrați soluția mai mult de o săptămână. Puteți face soluția în mod regulat. Nu vă faceți griji dacă aveți o senzație de mâncărime imediat după aplicarea picăturilor. Această senzație este normală și se diminua treptat.
3. Aplicație topică
Pentru a face o mască de ochi liniștitoare și relaxantă, puteți folosi albuș de ou și gel de vitamina E împreună cu miere.
✔️ Amestecă o linguriță de miere cu 2-3 picături de suc de lămâie și albuș de ou și aplică-l sub ochi. Spălați-l după 10-15 minute.
✔️ Pune o lingură de gel de vitamina E și o linguriță de miere într-un recipient mic și amestecă bine. Utilizați aceasta ca mască de ochi de trei ori pe săptămână pentru cele mai bune rezultate.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.