Compoziția sa nutritivă îl face unul dintre cele mai sănătoase uleiuri pentru consum și aplicare pe piele și păr. Componenta principală a uleiului de floarea-soarelui este acidul linoleic. Celelalte componente ale acestuia includ acidul oleic și acidul palmitic. In plus, conține lecitină, carotenoide, tocoferoluri și cantități apreciabile de vitamine A, D și E.
Uleiul de floarea-soarelui este bogat în vitamina E și substanțe fitochimice cum ar fi colina și acidul fenolic, care sunt benefice pentru inima ta. De asemenea conține și grăsimi mononesaturate și polinesaturate. Astfel, uleiul de floarea soarelui ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare și artritei.
Uleiul extras din floarea soarelui are proprietăți terapeutice eficiente în tratarea sinuzitelor, hemoroizilor și bolilor de piele. Acesta poate fi combinat și cu alte uleiuri terapeutice pentru un efect sporit și mai poate fi utilizat ca ulei de bază în amestecurile folosite în aromoterapie.
Acest ulei conține mai multă vitamina E decât oricare alt ulei de gătit. Astfel, vă oferă protecție împotriva astmului și cancerului de colon.
Uleiul de floarea soarelui conține antioxidanți și fitochimicale, compuși alimentari ce protejează organismul de boli. Antioxidanții luptă împotriva radicalilor liberi ce deteriorează celulele. De cele mai multe ori aceștia sunt sub formă de vitamine.
Uleiul de floarea soarelui conține acid fenolic și arginină, unele surse susțin că luptă împotriva unor boli precum cancerul și bolile de inimă.
Există o serie de studii care sugerează că uleiul de floarea soarelui poate ajuta la scăderea lipoproteinelor cu densitate mica, mai frecvent cunoscute sub numele de colesterol rău. Mulți cercetători cred ca uleiul de floarea soarelui este mai eficient decât uleiul de măsline la scăderea colesterolului.
Uleiul de floarea soarelui protejează împotriva artritei și constipatiei.
Carotenoidele găsite în uleiul de floarea-soarelui ajută la prevenirea cancerelor uterine, pulmonare și ale pielii. În plus, oferă o bună sursă de vitamina A și ajută la prevenirea cataractei.
Uleiul de floarea soarelui este de asemenea bogat în beta-caroten, ce poate fi transformat în vitamina A. Prin urmare, uleiul de floarea soarelui poate fi bun pentru suplețea și tonusul pielii, poate proteja, de asemenea, pielea împotriva daunelor cauzate de razele solare.
Niciun comentariu