Ulei de floarea soarelui vs. Ulei de măsline – Care este mai bun?

0

Aceasta este o dezbatere comună în rândul peroanelor care doresc o dietă cât mai sănătoasă. Uleiul de floarea soarelui și uleiul de măsline au fost apreciate pentru valorile lor nutriționale și beneficiile pentru sănătate. Dar dacă sunt comparate între ele, care dintre ele este mai bun?
Să comparăm atât uleiul de floarea soarelui, cât și uleiul de măsline pentru a ști care este cel mai bun pentru sănătatea noastră:
👉 Grăsimi:
Ambele uleiuri sunt pe bază de plante și conțin aproximativ 120 de calorii / lingură. Ambele sunt bogate în grăsimi polinesaturate și mononesaturate. Se știe că aceste tipuri de acizi grași scad colesterolul rău din sânge, promovând în același timp colesterolul bun.
•Acidul linoleic din uleiul de floarea-soarelui: uleiul de floarea-soarelui conține aproape 65% acid linoleic, în timp ce uleiul de măsline conține doar 10% din acesta. De asemenea, conține acizi grași omega 3 și acizi grași omega 6, care îmbunătățesc funcțiile neurologice și reduc inflamația.
•Acidul oleic din uleiul de măsline: Acidul oleic este un acid gras mononesaturat. Așadar, data viitoare când adăugați ulei de măsline în salată, amintiți-vă, luptați și împotriva cancerului! S-a demonstrat că acidul oleic protejează celulele de toxinele eliberate de agenți cancerigeni.
👉 Vitamina E:
Vitamina E trebuie administrată în doze sănătoase în fiecare zi datorită diferitelor sale beneficii. Reduce formarea radicalilor liberi, ceea ce poate duce la dezvoltarea anumitor tipuri de cancer sau boli cronice. Vitamina E previne, de asemenea, complicațiile vasculare, cum ar fi arterioscleroza, durerile în piept, durerile de picioare datorate blocajului arterial etc. De asemenea, ameliorează diabetul și simptomele acestuia. Vitamina E este utilizată pentru astm, afecțiuni ale pielii, cataractă etc.
•Ulei de floarea-soarelui: este o sursă bogată de vitamina E. S-a constatat că vitamina E găsită în uleiul de floarea-soarelui poate preveni, de asemenea, artrita reumatoidă și cancerul de colon. Se constată că persoanele din țările care utilizează ulei de măsline și ulei de floarea-soarelui ca uleiuri principale pentru gătit au rate de astm mai mici.
•Ulei de măsline : conține, de asemenea, o proporție bună de vitamina E. Vitamina E care se găsește în alte uleiuri precum canola, porumb sau soia se găsește sub forma gamma-tocoferol, care are un impact negativ asupra funcției pulmonare. Dar uleiul de măsline și uleiul de floarea-soarelui conțin vitamina E sub formă de alfa-tocoferol, care nu are un astfel de efect advers.

👉 Vitamina K:
Vitamina K este un alt nutrient important care oferă diferite beneficii pentru sănătate. Acesta servește ca un factor important în mecanismul de coagulare a sângelui și oprește sângerările excesive. De asemenea, întărește oasele și poate preveni osteoporoza la femeile în vârstă.
•Ulei de floarea-soarelui: are abia 1 microgram de vitamina K / lingură.
•Ulei de măsline: Conține mai mult de 8 micrograme de vitamina K / lingură.
👉 Minerale:
Uleiurile vegetale conțin mai puține minerale decât cele obținute din surse animale. Iată o comparație între conținutul de minerale din uleiul de floarea soarelui și uleiul de măsline:
•Ulei de floarea soarelui:
 Fiind un ulei vegetal, nu oferă deloc minerale.
•Ulei de măsline:  Uleiul de măsline conține mai multe minerale, deși în cantități mici (fier, potasiu, sodiu și calciu).
👉 Verdict: Uleiul de măsline este mai bun!
Din comparația de mai sus, este clar că uleiul de măsline este mai sănătos decât uleiul de floarea-soarelui în ceea ce privește conținutul de vitamina K, acizi grași și minerale. Uleiul de măsline nu interferează cu echilibrul acizilor grași omega 6 și omega 3, în timp ce uleiul de floarea soarelui poate crește raportul acestor acizi grași. Grăsimile polinesaturate din uleiul de floarea-soarelui îl pot face să se râncezească mai ușor decât uleiul de măsline. Uleiul de măsline are, de asemenea, un gust fructat spre deosebire de uleiul de floarea-soarelui.
Ce ulei folosești pentru gătit? Împărtășiți-vă opiniile cu noi în secțiunea de comentarii de mai jos.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Exista viata dupa moarte?

Intr-un studiu la scara larga de peste 2.000 de persoane, cercetatorii au confirmat faptul ca gandurile continua...