Exista viata dupa moarte?

0

Intr-un studiu la scara larga de peste 2.000 de persoane, cercetatorii au confirmat faptul ca gandurile continua dupa ce inima se opreste.
Cercetarea a scos la iveala cele mai convingatoare dovezi ale unei experiente in afara corpului pentru un pacient declarat mort. Se credea ca toate activitatile creierului au incetat la 30 de secunde dupa ce inimia s-a oprit din pompat sange, si astfel, constientizarea inceteaza. Cu toate acestea, un studiu de la Universitatea din Southampton arata ca oamenii inca mai au experienta de constientizare timp de pana la trei minute dupa ce au fost declarati morti.
Din cei 2060 de pacienti din Austria, SUA si Marea Britaniei -intervievati pentru studiu- care au supravietuit stopului cardiac, aproape 40% au spus ca isi amintesc o forma de constientizare dupa ce au fost pronuntati morti din punct de vedere clinic.
Dr. Parnia spune ca „acest lucru sugereaza ca mai multi oameni pot avea activitate metala initial, dar apoi isi pierd amintirile dupa recuperare, fie din cauza efectelor leziunilor cerebrale sau a medicamentelor sedative asupra memoriei.”
Dintre cei care au spus ca au cunoscut o anumita constientizare, doar 2% au afirmat ca s-au simtit complet constienti si au putut auzi si vedea ce se intampla in jurul lor dupa moartea clinica.
Aproape jumatate dintre respondenti au declarat ca experienta nu a fost de constientizare, ci de frica.
Cu toate acestea, cea mai importanta constatare a studiului este cea a unui barbat de 57 de ani, care este probabil prima experienta corporala confirmata la un pacient. Omul a reusit sa-si aminteasca cu exactitate ce s-a intamplat in jurul lui dupa moartea clinica. Dr. Parnia a continuat: „Aceasta este semnificativa deoarece se presupune adesea ca experientele legate de moarte sunt probabil halucinatii sau iluzii care apar fie inainte fie dupa ce inima opreste din a mai bate, dar nu o experienta corespunzatoare cu realitatea. Acest lucru este paradoxal, deoarece creierul in mod obisnuit inceteaza sa mai functioneze in 20-30 de secunde de la oprirea inimii si nu isi reia activitatea pana cand inima nu reia pomparea sangelui. In plus, amintirile detaliate ale constiintei vizuale in acest caz au fost in corcondanta cu evenimentele verificate.”
Desi stiinta inca nu a demonstrat cu certitudine ca exista constiinta separata de organele noastre fizice, exista o multitudine de dovezi (atat anecdote cat si stiintifice) care indica faptul ca constiinta este ceva complet separat si ea continua chiar dupa deces, fiind un „lucru” separat de creier.

 

 

 

Sursa: http://www.express.co.uk/news/science/670781/There-IS-life-after-DEATH-Scientists-reveal-shock-findings-from-groundbreaking-study

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.