9 moduri de a scăpa imediat de respirația cu miros de usturoi și ceapă

0

Usturoiul și ceapa sunt un suport al multor feluri de mâncare. Sunt folosite în prăjeli, supe, burgeri și multe altele. Deși cu siguranță adaugă aromă în orice bucătărie, ele pot provoca, de asemenea, respirație cu miros specific. La urma urmei, atât usturoiul, cât și ceapa au un dezavantaj – respirația urât mirositoare. Este dezamăgitor, iar salutând pe cineva cu o respirație urâtă poate duce la situații jenante. Stima ta de sine ar putea lua o lovitură în acest caz.
Cel mai bun mod de a evita acest lucru este să vă abțineți de la a mânca usturoi și ceapă. Cu toate acestea, s-ar putea să nu fie întotdeauna fezabil să rezistați tentației de a le consuma. În plus, nu este înțelept să pierdeți beneficiile pentru sănătate. Nu-ți face griji. Avem câteva trucuri care te ajută să scapi de respirația de usturoi și ceapă.
👉 Recomandări cheie
Periajul și ața dentară imediat după masă și clătirea cu apă de gură este o modalitate de a reduce respirația de ceapă și usturoi.
De asemenea, puteți încerca să sorbiți o ceașcă de ceai verde, care are proprietăți dezinfectante și deodorante.
Deși surprinzător, consumul de lapte poate masca mirosul și reduce respirația de usturoi.
Respirația de ceapă sau usturoi este o întâmplare comună la mulți oameni. Unul dintre principalele motive pentru aceasta este consumul de usturoi sau ceapă în formă crudă. Aceste legume au compuși care conțin sulf, ce le conferă un miros distinctiv.
În timp ce atât ceapa, cât și usturoiul, au o gamă largă de beneficii pentru sănătate și medicinale, mulți evită să le consume, deoarece respirația urât mirositoare poate persista ore întregi sau chiar peste noapte.
Din fericire, există remedii casnice utile pe care le puteți încerca pentru a elimina respirația de ceapă sau usturoi.
1. Periaj și ață dentară
Periați și folosiți ața pentru a scăpa de respirația de usturoi și ceapă
Periajul și folosirea aței dentare sunt pași importanți ai unui regim bun de îngrijire orală. Ele vă pot ajuta să scăpați de respirația de ceapă/usturoi, îndepărtând reziduurile care ar putea rămâne în gură după masă, reducând astfel mirosul aproape instantaneu. Cu toate acestea, funcționează cel mai bine impreuna cu curățarea limbii.
2. Folosiți o racletă pentru limbă
Curățarea limbii ajută la reducerea compușilor volatili de sulf din interiorul gurii, reducând astfel halitoza, precum și respirația de ceapă sau usturoi.
3. Clătiți cu apă de gură
Clătiți cu apă de gură pentru a scăpa de respirația de usturoi și ceapă
Urmând o rutină de periaj dentar, curățarea limbii și clătirea gurii cu apă de gură este o modalitate sigură de a-ți împrospăta respirația. Împreună, s-a descoperit că aceste practici dau cele mai bune rezultate împotriva halitozei sau a respirației urât mirositoare și pot fi, de asemenea, o opțiune excelentă de tratament pentru respirația de usturoi. Apele de gură care conțin dioxid de clor sunt una dintre cele mai bune opțiuni pentru a scăpa de respirația urât mirositoare.
4. Bicarbonat de sodiu
✔️ Vei avea nevoie de:
– 1-2 lingurițe de bicarbonat de sodiu
– 1 cană de apă caldă
✔️ Ce trebuie să faci:
– Adăugați una sau două lingurițe de bicarbonat de sodiu la o cană de apă caldă.
– Amestecați bine și folosiți soluția pentru a vă clăti gura.
– Vă puteți clăti gura cu această soluție de mai multe ori pe zi, de preferință după fiecare masă.
❓De ce funcționează
Acțiunea bacteriilor asupra compușilor care conțin sulf din ceapă, usturoi și alte alimente este una dintre principalele cauze ale respirației urât mirositoare. Efectul antibacterian al bicarbonatului de sodiu poate ajuta la reducerea respirației urât mirositoare prin combaterea bacteriilor orale responsabile de declanșarea acesteia.

5. Apa cu lămâie
✔️ Vei avea nevoie de:
– 1 lingură de suc de lămâie
– 1 cană de apă caldă
✔️ Ce trebuie să faci:
– Adaugă o lingură de suc de lămâie la o cană de apă.
– Amestecați bine și folosiți soluția pentru a vă clăti gura pentru câteva secunde.
– Puteți face acest lucru de 1-2 ori pe zi, de preferință după mese.
❓De ce funcționează
Sucul de lămâie are un pH scăzut. Dezactivează enzima aliinaza care este responsabilă pentru descompunerea compușilor de sulf în gură, ceea ce are ca rezultat respirația urât mirositoare.
6. Bea lapte
Oricât de surprinzător ar părea, consumul de lapte poate de fapt masca respirația usturoiului. Efectul este și mai evident dacă laptele este amestecat cu usturoi înainte de a fi băut. Conținutul ridicat de apă și grăsimi din lapte ajută la reducerea respirației de usturoi.
7. Gumă de mestecat
Mestecatul oricărei gume cu aromă de mentă este de obicei o soluție rapidă pentru a masca respirația urât mirositoare. Gumele de mestecat care conțin probiotice, acetat de zinc și scoarță de magnolie, eucalipt și izotiocianat de alil (AITC) cu lactat de zinc s-au dovedit a fi eficiente în gestionarea respirației urât mirositoare.
8. Ceai verde
✔️ Vei avea nevoie de:
– 1 linguriță de ceai verde
– 1 ceașcă de apă fierbinte
✔️ Ce trebuie să faci:
– Adăugați o linguriță de ceai verde la o ceașcă de apă fierbinte.
– Se infuzează 5-10 minute si se strecoară.
– Bea ceaiul cald.
– Puteți bea ceai verde de 1-2 ori pe zi, de preferință imediat după masă pentru cele mai bune rezultate.
❓De ce funcționează
Ceaiul verde prezintă proprietăți dezinfectante și deodorante care pot ajuta la eliminarea respirației de usturoi sau ceapă.
9. Măr
✔️ Vei avea nevoie de:
– Câteva felii de măr tăiat
✔️Ce trebuie să faci
– Mestecați câteva felii de măr crud după mese.
❓De ce funcționează
Merele crude pot neutraliza compușii care conțin sulf din usturoi și ceapă, ajutând astfel la eliminarea respirației de usturoi sau ceapă.

Niciun comentariu

Nu ratați!