A spăla rufele și a le îngriji după spălare – până la așezarea lor ordonată în dulapuri la locul lor – este una dintre treburile casnice care consumă cel mai mult timp, mai ales când mașina de spălat termină treaba și trebuie să agăți rufele rapid, apoi să aștepți să se usuce complet. În plus, în anumite perioade ale anului, este nevoie de mult timp pentru ca toate hainele să se usuce corespunzător, ceea ce le poate determina o problemă serioasă: să capete un miros de mucegai. Deși există multe metode de a usca rufele, cel mai bun lucru de făcut este să folosești un program de centrifugare în mașina de spălat.
Trucul japonez pentru uscarea hainelor
Astfel rufele ies cât mai puțin umede. Important este și să le atârni imediat ce spălarea este terminată, fără a aștepta, scuturând articol cu articol și așezându-le pe toate bine întinse, într-un loc aerisit. Pentru cei care nu au uscător acasă, aceste sfaturi sunt esențiale pentru uscarea hainelor. Cu toate acestea, acum a devenit la modă metoda japoneză de uscare, care poate fi de mare ajutor atunci când vine vorba de economisirea timpului și de uscarea mult mai rapidă a tuturor articolelor de îmbrăcăminte, după cum a relatat ziarul francez Maison Travaux.
Din Japonia: metoda curcubeului
Trucul japonez de agățat hainele, ca alternativă la metoda obișnuită, este cunoscut sub numele de metoda curcubeului, așa cum o împărtășește contul francez specializat în consiliere acasă, Fanny Leveque: „Personal, am adoptat-o imediat, foarte practic. Iarna, hainele se usucă mult mai repede și marele plus: îți permite să obții mult mai puține rufe șifonate”, scrie el.
Metoda curcubeului constă în agățarea tuturor hainelor pe umerașe, câte un cuier pentru fiecare haină, în așa fel încât acestea să fie mult mai întinse, permițând o mai mare circulație a aerului între ele și, prin urmare, făcându-le să se usuce mult mai repede și împiedicându-le să se usuce și să capete miros de mucegai între timp, scrie eleconomista.es.
„Sfat: dacă este posibil, atârnă hainele în fața intrării în cameră, astfel încât aerul umed să nu pătrundă în țesătură și asigură-te că îți aeriști camera pentru a limita umiditatea”, adaugă expertul în consiliere acasă, care mai indică faptul că, pe măsură ce pentru cearșafuri, care sunt cele mai mari articole de îmbrăcăminte, acestea pot fi întinse în zone precum în spatele ușii, pe un scaun.
De asemenea, este convenabil să știți cum funcționează trucul de uscare, care poate fi completat cu metoda curcubeului. Pur și simplu atârnă fiecare articol de îmbrăcăminte pe un cuier, dar punând hainele mai scurte în centru și pe cele mai lungi la capete, astfel încât să fie permisă o mai bună circulație a aerului și să se usuce mult mai repede.
Niciun comentariu