Aspirina pentru acnee – eficientă sau nu? Metode de aplicare

0

Aplicarea aspirinei zdrobite pe acnee este o practică obișnuită pe care o urmează mulți oameni fără să se gândească de două ori. Întrebarea este, există vreun raționament științific în spatele acestui lucru? Aspirina aplicată topic funcționează cu adevărat pentru acnee?
Aspirina este utilizată ca analgezic pentru ameliorarea durerii. Cu toate acestea, cu timpul, a evoluat de la rolul său tradițional de calmant al durerii și a devenit un medicament cu o gamă largă de aplicații.
În dermatologie, aspirina este utilizată în moduri neetichetate și neaprobate. Este benefic în tratamentul fenomenului Raynaud, eritem nodos (un tip de inflamație a pielii), vitiligo, nevralgie postherpetică, modificări ale pielii cauzate de niacină, reacție la arsuri solare și o stare de mâncărime a pielii asociată cu policitemia vera.
Un alt studiu a constatat că aplicarea topică a aspirinei ar putea ajuta la reducerea umflării și roșeței induse de histamină.
Prin urmare, aspirina, atunci când este utilizată atât pe cale orală, cât și locală, poate ajuta la controlul simptomelor mai multor afecțiuni ale pielii. Dar, este la fel de eficientă pentru acnee?
Aspirina pentru acnee: este eficientă❓
Până în prezent, nu există dovezi științifice că aspirina poate reduce acneea.
Deci, de ce oamenii folosesc aspirina pentru acnee? Ideea din spatele utilizării aspirinei pentru acnee provine din faptul că aspirina conține acid acetilsalicilic . Acidul salicilic este un medicament topic popular pentru acnee. Acidul acetilsalicilic este un derivat sintetic al acidului salicilic. Este creat de o reacție chimică între acidul salicilic și acidul acetic. Pot suna asemănător, dar aspirina nu este aceeași cu acidul salicilic și invers.
Cu toate acestea, mulți oameni care au folosit aspirină zdrobită pentru acnee, în special acnee inflamatorie, au văzut rezultate. Cum este posibil?
Acneea inflamatorie este cauzată de porii tăi înfundați de celule moarte ale pielii, sebum și bacterii. Odată ce acești pori sunt înfundați, infecția dispare și inflamația se reduce. Aspirina este utilizată în principal pentru reducerea inflamației, dar eficacitatea sa în scăderea inflamației asociate acneei nu este cunoscută.
Ideea principală din spatele utilizării aspirinei pentru acnee este utilizarea acidului acetilsalicilic pentru tratarea acneei. Uneori, funcționează și, uneori, nu. Aspirina ajută la diminuarea inflamației, care ar putea elimina infecția și reduce acneea.
Deși studiile clinice arată eficacitatea aspirinei în reducerea inflamației pielii legate de afecțiuni multiple, nu există dovezi științifice care să susțină acest remediu popular pentru acnee. Dacă totuși doriți să încercați să utilizați aspirină pentru tratarea acneei, suntem aici pentru a vă ajuta.
❓Cum se utilizează aspirina pentru acnee
Nu există o modalitate specifică de a folosi aspirina pe fața ta pentru acnee. Deoarece este un remediu casnic, există doar o metodă generală de utilizare a acesteia. Cu toate acestea, puteți adăuga câteva ingrediente în funcție de nevoile pielii dumneavoastră.

✔️ Pentru a utiliza aspirina:
•Zdrobiți câteva comprimate de aspirină într-un castron.
•Adăugați suficientă apă caldă pentru a crea o pastă.
•Odată ce obțineți consistența dorită, utilizați pasta ca tratament topic.
•Aplicați pasta pe zona inflamată și lăsați-o să acționeze maxim 15 minute.
•Spălați cu apă caldă.
•Puteți aplica cremă hidratantă.
La acest amestec, puteți adăuga:
•Gel de Aloe vera – Ajută la reducerea inflamației atunci când este aplicat pe piele.
•Ulei de arbore de ceai (doar o picătură sau două) – Ajută la tratarea acneei ușoare până la moderate.
•Hamamelis – Are proprietăți antiinflamatorii care ajută la calmarea acneei.
Aceste ingrediente pot ajuta la eliminarea infecției și la reducerea acneei. Puteți repeta procesul o dată pe zi până când infecția s-a eliminat.
Există mai multe măsuri de precauție pe care trebuie să le urmați atunci când utilizați aspirină pe piele, deoarece are anumite efecte secundare.
❗️Efecte secundare posibile ale aspirinei topice și precauții
•Aspirina vă poate usca pielea și poate agrava erupțiile. Prin urmare, evitați să folosiți prea des pe pielea dumneavoastră.
•Poate provoca iritații ale pielii, împreună cu roșeață. În loc să o folosiți pe toată fața, utilizați-o doar pe zona cu acnee. De asemenea, după spălare folosiți o cremă hidratantă.
•Dacă utilizați acid salicilic sau orice alt tratament pentru acnee pe piele, evitați să utilizați și aspirină. Vă poate usca pielea.
•Poate crește sensibilitatea pielii la soare. Aplicați întotdeauna protecție solară atunci când ieșiți în lumina directă a soarelui.
•Evitați utilizarea aspirinei pentru acnee dacă sunteți gravidă sau alăptați.
•Evitați aspirina dacă sunteți alergic la medicamente antiinflamatorii nesteroidiene sau AINS, cum ar fi Advil și Ibuprofen.
Este mai bine să fii precaut atunci când aplici ceva pe pielea ta, deoarece nu vrei să îți agravezi starea. Respectați medicamentele adecvate pentru acnee și orice vă recomandă medicul dumneavoastră. Este posibil ca aspirina topică să nu funcționeze pentru toată lumea. Indiferent de opțiunea de tratament pe care o alegeți, consultați întotdeauna un dermatolog pentru rezultate mai bune.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.