Varza murată, nelipsită din bucătăria românească, mai ales în lunile de iarnă, poate avea probleme până la murare. Dar dacă nu ai respectat toate regulile când ai pus varza la murat ori ai lăsat butoiul cu varză la căldură, poate apărea deasupra mucegaiul alb, specific verzei.
O problemă cu care se confruntă multe gospodine este aceea că varza murată se poate înmuia, după ce deasupra butoiului apare un fel de mucegai alb.
Dacă apar urme de mucegai deasupra verzei, înseamnă că a fost prea cald în încăperea în care era depozitat butoiul sau că varza nu a fost acoperită în totalitate cu apă. Dacă vă confruntaţi cu această problemă trebuie să ştiţi că este o situație care se poate remedia. Mucegaiul ar trebui să fie îndepărtat de deasupra verzei şi aceasta să fie mutată la un loc răcoros. Bineînţeles, trebuie complet acoperită cu apă, altfel mucegaiul riscă să apară din nou. Odată remediată problema, fermentaţia îşi va continua ritmul.
Varza murată este una dintre murăturile pline de vitamine și minerale. Aceasta conține vitaminele B, C (întărește sistemul imunitar) și K, dar și potasiu, calciu, fier și o cantitate considerabilă de fibre vegetale. Varza murată este și foarte săracă în calorii, 17 kcal / 100 g, fiind preferată ca o garnitură alături de produsele din carne și cartofi, dar și sub formă de salată.
Tinctura de brusture – remediu pentru curățarea sângelui și pielii, căderea părului, scăderea glicemiei
Brusturele este de nelipsit din cărțile de fitoterapie tradițională și modernă. Toți autorii îl...
Niciun comentariu