Cum să diferențiați Aloe Vera comestibilă față de cea ne-comestibilă

0

Trebuie să știi că nu toate speciile de aloe sunt comestibile sau adecvate pentru uz terapeutic. Sunt circa 400 de tipuri de aloe, din care doar una este bună pentru consum. Aceasta este „Aloe vera barbadensis” sau „Aloe vera barbadensis miller”.
În rândurile următoare vă vom arăta cum puteți diferenția specia comestibilă de altă specie necomestibilă, la fel de populară. Aloe vera este originară din Peninsula Arabică. Astăzi este cultivată în numeroase țări. Se găsește atât în florării, cât și în magazinele alimentare sau în farmacii. Este inclusă în numeroase produse, precum sucuri, iaurturi, detergenți, săpunuri sau loțiuni cosmetice.
❓CUM ARATĂ SPECIA DE ALOE VERA COMESTIBILĂ
Aloe vera barbadensis – specia comestibilă, are frunzele late și foarte groase. Acestea cresc înalte și drepte. Sunt cărnoase și bogate în gel.
Au o culoare gri-verzuie. Sunt aranjate într-o formă circulară, similară unei rozete.
Frunzele tinere de Aloe vera barbadensis pot avea pete, puncte sau dungi albe, la fel ca specia non-comestibilă. Este important de menționat că aceste pete dispar la planta comestibilă pe măsură ce ea crește.
Frunzele mature de Aloe vera barbadensis au o culoare uniformă, fără porțiuni albe. Această specie produce flori de culoare galbenă.
❓CUM ARATĂ SPECIA DE ALOE NON-COMESTIBILĂ
Specia de aloe care nu este bună pentru consumul intern se numește „Aloe vera chinensis”. Este important să cunoașteți denumirea științifică sau latinească a plantelor atunci când le cumpărați. Această specie se diferențiază de aloe vera comestibilă descrisă mai sus prin frunzele sale înguste și brăzdate de dungi albe.
Culoarea lor este albastră-verzuie. Sunt dispuse una peste alta. Atât frunzele tinere, cât și cele mature sunt marcate de dungi sau linii albe. Aceste striații acoperă o mare parte a frunzelor și nu dispar niciodată. Planta arată așa tot timpul.
Acest element este foarte vizibil și vă poate ajuta să diferențiați mai ușor cele două tipuri de aloe. Aloe vera chinensis face flori de culoare portocalie – un alt indiciu-cheie al acestei specii.

Niciun comentariu

Nu ratați!