Toata lumea stie acum ca hrana pe care o mancam are directa legatura cu sanatatea noastra fizica, mentala si spirituala. Alimentele ne pot vindeca sau imbolnavi, in functie de felul in care au fost crescute, recoltate, pastrate, manipulate, preparate si binenteles gatite. Cel mai eficient si sigur mod de a manca alimentele este in starea lor cat mai naturala, cruda
Putini sunt cei care cred ca aceste cuptoare cu microunde sunt periculoase. Binenteles, daca ar fi periculoase, guvernul ne-ar spune nu? Cineva s-ar sesiza si ar fi interzise, nu? Ei bine…, se pare ca intr-adevar, NU!
Microundele sunt o forma de energie electromagnetica , precum undele radio si ocupa o parte din spectrul de putere sau energie electromagnetic. Microundele sunt o forma de unde foarte scurte(de unde si numele) care calatoresc cu viteza luminii. In lumea noastra moderna, microundele sunt folosite pentru telefoniile pe distante mari, programe de televiziune, internet, sateliti samd. Dar pentru multi dintre noi acestea reprezinta doar o notiune legata de gatirea sau incalzirea rapida a alimentelor.
Cuptorul cu microunde are in dotare un magnetron, un tub in care electronii sunt afectati de catre campurile magnetice si electrice in asa fel incat sa produca radiatii de microunde la aproximativ 2450 MHz. Aceste radiatii interactioneaza cu moleculele din alimente. Toate undele isi schimba polaritatea de la pozitiv la negativ cu fiecare ciclu al undei. In cazul microundelor aceasta schimbare are loc de milioane de ori pe secunda. Moleculele alimentelor , in special cele ale apei au un capat pozitiv si unul negativ precum un magnet are polaritate nord si sud.
In modelele comerciale, aceste cuptoare au o putere de 1000 de wati. In timp ce microundele generate de magnetron bombardeaza alimentele, ele fac moleculele polare sa se roteasca la aceeasi frecventa de milioane de ori pe secunda. Toata aceasta agitatie creaza frictiune moleculara care incalzeste mancarea. Frictiunea insa este si cauza multor deteriorari ale moleculelor dimprejur, pe care le distruge, le rupe sau le deformeaza fortat.
Din pacate, tot mai multe mame tinere folosesc cuptorul cu microunde pentru a incalzi laptele bebelusilor. Pentru multe dintre ele, este o metoda rapida si usoara insa majoritatea nu realizeaza ca de fapt cele cateva minute in plus castigate pot afecta serios sanatatea micutilor. O modalitate mult mai sigura este de a incalzi recipientul cu lapte la jetul de apa calda al chiuvetei sau intr-un vas cu apa calda pe aragaz, testand din cand in cand temperatura. Cele cateva minute in plus nu merita rsicul la care ne supunem copiii.
In 1991, a existat un proces in Oklahoma, in care un spital a folosit la o transfuzie sange incalzit la cuptorul cu microunde. Cazul a implicat o pacienta, Norma Levitt, care in urma unei operatii la sold, a primit o transfuzie de sange incalzit la cuptorul cu microunde de catre o asistenta. In urma trasfuziei, pacienta a decedat.
Aceasta tradegie ne face sa credem ca incalzirea prin cuptorul cu microunde are efecte mult mai periculoase decat suntem lasati sa credem. Sangele pentru tansfuzii este incalzit cateodata dar in nici un caz la cuptorul cu microunde. In cazul de mai sus, sangele a fost alterat astfel incat a cauzat moartea.
Este clar ca incalzirea alimentelor in acest mod altereaza mancarea intr-un mod cu multe necunoscute. Iar in momentul in care ne hranim cu aceste alimente, ingeram si toate aceste necunoscute.
Pentru ca organismele noastre sunt in natura lor electrochimice, orice forta care disturba sau schimba evenimentele electrochimice, va afecta cu siguranta intr-un mod major si fiziologia corpului.
Doctorul Hans Ulrich Hertel impreuna cu un profesor de la Universitatea Lausanne au publicat un studiu indicand ca mancarea preparata la cuptorul cu microunde cuprinde riscuri mai mari asupra sanatatii decat mancarea pregatita in mod conventional. De asemenea in numarul 19 al revistei Franz Weber a aparut un articol in care se arata faptul ca alimentele pregatite la cuptorul cu microunde au efecete cancerigene asupra sangelui.
Doctorul Hertel este primul om de stiinta care a efectuat un studiu de calitate asupra efectelor pe care le au nutrientii, supusi cuptorului cu microunde, asupra sangelui si a fiziologiei corpului uman. Studiul sau restrans dar foarte bine documentat au aratat forta degenerativa produsa in alimentele preparate in cuptorul cu microunde. Concluzia stiintifica a aratat ca prepararea la cuptorul cu microunde schimba nutrientii din mancare, schimbari avand loc si in sangele celor care consuma aceste alimente ceea ce cauzeaza deteriorarea sistemului uman.
Producatorii de cuptoare cu microunde insista asupra faptului ca alimentele preparate cu microunde nu au nivele semnificative ridicate de componente radiolitice , mai mari decat cele preparate conventional. Dar din cele prezentate aici cred ca este destul de clar ca acest fapt este o minciuna, este ca si cum ar zice cei de la McDonalds ca Big Mac nu este mult mai daunator sanatatii decat chifltelutele facute de bunica.
Cercetatorii rusi au observat de asemenea si o accelerare a degradarii structurale a alimentelor si o scadere in nutrienti a acestora. Astfel, alimentele si-au pierdut intre 60 si 90 % din nutrienti. Au fost observate:
–pierderea bio-disponibilitatii complexelor de vitamina B, vitamina C si vitamina E.
–pierderea mineralelor esentiale precum si a altor factori lipotropici in toate alimentele testate.
-diferite deteriorari a mai multor substante din plante, precum alcaloidele, glucozidele, galactozidele si nitrilozidele
–degradarea nucleoproteinelor din carne.
Apa, elementul vital al vietii este afectat cel mai repede si in cel mai periculos fel de catre cuptorul cu microunde. Cum explicam mai devreme, apa este cea mai sensibila la interactiunea cu aceste unde si in consecinta este afectata si denaturata in mod fatal. Exista un experiment simplu in care peste o samanta tinuta in vata sau pamant se toarna apa incalzita intr-un cuptor cu microunde. Acea seminta nu va creste . Este un experiment care poate fi facut de oricine. O concluzie simpla este trasa : apa isi pierde proprietatile datatoare de viata. Daca ne gandim atunci ca oamenii sunt undeva la 70% , ne putem imagina ce efect au aceste radiatii asupra apei din interiorul nostru.
Poate ca a-ti auzit de pericolul rezultat din faptul ca din aceste cuptoare se scurg radiatii si atunci cand ele nu sunt pornite. Trebuie sa recunoastem ca acest risc era mai mare cu modelele mai vechi, cele mai noi fiind testate mai riguros. Adevarul este ca oricum exista scurgeri, admise si de institutiile de specialitate, prin geamul de privit, insa se spune ca nu sunt in cantitati periculoase.
Continuand sa mancam alimente preparate in cuptorul cu microunde, vom suferi pe termen lung, in mod permanent, deteriorari neurologice (scurt-circuite ale impulsurilor electrice, depolarizarea si demagnetizarea tesuturilor nervoase);
Producerea de hormoni este oprita sau modificata, atat la barbati cat si la femei;
Eefectele produselor secundare rezultate in urma folosirii cuptoarelor cu microunde sunt reziduale (pe termen lung, permanente) pentru corpul uman:
Mineralele, vitaminele cat si alti nutrienti ai alimentelor preparate in cuptorul cu microunde, sunt reduse sau alterate astfel incat corpul uman ori nu poate beneficia de acestea ori absoarbe nutrienti alterati care ii fac rau in loc de bine;
Mineralele din legume, sunt transformate in radicali liberi cauzatori de cancer atunci cand sunt preparate la cuptorul cu microunde;
Alimentele preparate la cuptorul cu microunde provoaca tumori intestinale si stomacale. Acest lucru poate fi cauza cresterii ingrijoratoare a cancerului de colon in America, unde 90 % din populatie foloseste un astfel de aparat.
Consumul prelungit de astfel de alimente determina cresterea celulelor canceroase in sangele uman.
Consumul continuu de alimente preparate la cuptorul cu microunde determina deficiente imunitare grave in ceea ce priveste glandele limfatice si alterarea sangelui.
Alimentatia cu astfel de alimente provoaca pierderea memoriei, a concentratiei, instabilitate emtionala si chiar scaderea inteligentei.
Scurgerile necontrolate pot provoca leucemie si cataracta.
Radiatiile se pot scurge prin pereti.
De ce am vrea, noi, oamenii sa ne preparam hrana in astfel de dispozitive?
Surse: http://www.globalhealingcenter.com/health-hazards-to-know-about/microwave-ovens-the-proven-dangers
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/05/18/microwave-hazards.aspx
Niciun comentariu