“Harta limbii” potrivit medicinei chineze – ce reprezintă culoarea, umiditatea, forma și depunerile în funcție de unde sunt amplasate

0

Cu mii de ani în urmă, practicienii medicinii tradiționale chineze (TCM) nu aveau avantajul tehnologiei moderne care ne permite să privim în interiorul corpului. Deci, pentru a identifica ce tip de dezechilibru avea un pacient, au conceput alte strategii ingenioase, cum ar fi privirea la limbă, simțirea pulsului și examinarea tenului facial.
Pe baza acestor instrumente de diagnostic, aceștia ar recomanda o dietă personalizată, ierburi specifice, practici de viață și, de multe ori, efectuează un tratament, cum ar fi acupunctura. Iată o privire mai profundă asupra principalelor instrumente de diagnostic ale TCM: diagnosticarea limbii.
Diagnosticul limbii este, după cum sună, un mod de a înțelege cauza principală a afecțiunii dvs. examinându-vă limba. Așadar, nu vă șocați dacă un medic TCM vă cere să scoateți limba fără să spuneți „Aaa”.
La fel cum medicii moderni îți ascultă inima și plămânii, medicii chinezi cred că aspectul limbii deține indicii importante pentru sănătatea ta. Se uită la patru factori: culoare, formă, acoperire și umiditate.

Culoarea limbii indică starea sângelui, qi, yin, yang, fluide și organelor legate de yin, cum ar fi inima, plămânii, splina, ficatul și rinichii. Forma sa poate oferi, de asemenea, indicii pentru sănătatea sângelui, qi, yin, yang și fluidelor corporale. Învelișul este legat de organele yang, cum ar fi intestinul subțire și gros, stomacul, vezica urinară și vezica biliară și poate oferi medicilor un indiciu. Iar umiditatea limbii indică umiditatea relativă sau uscăciunea corpului în general.
Mai mult, fiecare zonă a limbii este conectată la anumite organe. Vârful reflectă sănătatea inimii. Chiar în spatele acestuia se află zona legată de plămâni. Centrul limbii corespunde cu splina și stomacul. Zona din spatele centrului este legată de intestine. Și în spatele acestuia, chiar partea din spate a limbii este conectată la vezică și uter. “Rădăcina limbii” corespunde rinichilor. Părțile laterale ale vârfului limbii sunt legate de vezica biliară, iar marginile exterioare sunt legate de ficat.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.