Goji – de ce sunt așa de benefice și cine trebuie să le evite

0

În China, proprietățile de vindecare ale fructelor goji sunt bine cunoscute de milenii. Cartea antică de medicamente a acordat o atenție deosebită acestor fructe mici. În ea scrie că restaurează depunerile de lichide ale corpului, revitalizează pielea, întărește mușchii și tendoanele, protejează împotriva bolilor, întăresc vederea și oferă o viață mai lungă. Fructele goji au, de asemenea, o mare capacitate de absorbție a radicalilor de oxigen, foarte importantă în prevenirea oxidării, păstrarea stării celulelor și, implicit, în prevenirea îmbătrânirii celulare.
Mulți oameni folosesc goji pentru a trata afecțiuni oculare, hepatice și renale. Ele sunt o bună sursă de vitamine și minerale: vitamina A, C, fibre, fier, zinc și antioxidanți. Aceste fructe de pădure conțin toți cei 9 aminoacizi esențiali și o surprinzătoare cantitate de proteine. Fructele goji sunt, de asemenea, o alegere bună pentru protejarea ficatului și a rinichilor.
Fructele goji pot interacționa cu orice medicament pe care îl luați in prezent. Dacă luați vreun tratament nu este indicat să mâncați goji.
Ar trebui să evitați aceste fructe dacă:
-aveți zahăr scăzut în sânge
-folosiți diluanți de sânge
-aveți tensiunea arterială mică
-sunteți însărcinată sau alăptați

Cu conținutul lor bogat în vitamine și minerale, aceste fructe reduc tensiunea arterială și colesterolul. Unele persoane susțin ca acestea pot preveni cancerul, deși acest aspect nu a fost demonstrat științific.
Doar un sfert de ceașcă de goji conține 340% din doza zilnică recomandată de vitamina A. Știm că tot ce e prea mult nu e bun, deci aceste fructe nu trebuie consumate în exces. O mână de fructe goji pe zi, 3-4 zile pe săptămână este suficient.
Vitaminele conținute ne îmbunătățesc sistemul imunitar, ajutându-ne să ne apărăm mai bine de gripă sau de alte afecțiuni.

Testarea în laboratoare arată că boabele de goji contribuie la creșterea eficacității vaccinurilor împotriva gripei la șoarecii vârstnici. Acest lucru este important deoarece vaccinul împotriva gripei nu oferă întotdeauna o protecție adecvată împotriva virusului.
Studiile au arătat că pot preveni infecțiile ulterioare pentru adulții mai în vârstă care au făcut vaccin împotriva gripei.
Fructele goji împachetează energie alimentară sănătoasă. Adăugați-le în iaurt sau salată, în același mod în care ați folosi stafidele. Valoarea nutritivă a acestora le face un substitut perfect în comparație cu alte fructe uscate cu un conținut mai mare de zahăr.
Studiile au indicat nivelul ridicat de antioxidanți, în special zeaxantina. Antioxidanții protejează celulele împotriva descompunerii atunci când suntem expuși unor elemente cum ar fi fumul de țigară sau radiațiile. Mai mult, alimentele cu niveluri ridicate de antioxidanți sunt adesea bogate în fibre și au un conținut redus de grăsimi nesănătoase. Fructele goji sunt foarte bune pentru îmbunătățirea circulației sangvine și ajută la prelungirea duratei de viață.
Cercetările au arătat și că fructele goji sunt foarte eficiente în creșterea fertilității și îmbunătățirea funcției sexuale, mai ales la bărbați.
Persoanele care au băut suc de goji timp de 14 zile au raportat o creștere semnificativă a energiei, calitatea somnului îmbunătățită, capacitatea de concentrare crescută, calmitate, bunăstare generală și digestie îmbunătățită.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.