Lapte de vaca și lapte de bivoliță – diferențe, asemănări și beneficii

1

Laptele este foarte bogat în nutrienți – fie că este laptele de vacă sau de bivoliță.
Ambele tipuri de lapte au efecte pozitive și negative, in funcție de fiecare persoană in parte. În timp ce laptele de vacă este mai ușor și se digera mai repede, laptele de bivoliță este considerat greu. Care este logica din spatele unui lapte greu sau ușor?
Lapte de vacă Vs Lapte de bivolița – Diferențe
1. Conținut gras
Prima linie de diferență între laptele de vacă și laptele de bivoliță este conținutul de grăsime și, din această cauză, consistența diferă și ea. Laptele de vacă are un procent redus de grăsime și din acest motiv consistența sa este foarte subțire. Acesta este motivul pentru care laptele de vacă este considerat mai ușor.
Pe de altă parte, laptele de bivoliță are un conținut ridicat de grăsimi și, prin urmare, poate fi numit greu. După cum știm cu toții, mâncarea grea durează mult mai mult timp pentru a se digera. Rămâne o perioadă mai lungă în stomac, făcându-ne să ne simțim grei și, uneori, inconfortabil.
2. Conținut proteic
Laptele de bivol este bogat în proteine în comparație cu laptele de vacă, iar diferența este de aproximativ 10-11%. Este mai rezistent la căldură. Proteinele prezente în laptele de bivoliță îngreunează digestia sugarilor și a persoanelor în vârstă. Pe baza exclusiv a conținutului de proteine, alegerea evidentă ar fi laptele de vacă.
3. Conținut de colesterol
Laptele de bivoliță conține mai puțin colesterol în comparație cu laptele de vacă și este bun pentru persoanele care suferă de boli precum hipertensiune arterială, boli de rinichi și obezitate.

4. Conținutul de apă
Laptele de vacă se mai numește lapte apos, deoarece conține mai puține solide din lapte în comparație cu laptele de bivol. 90% din laptele de vacă este apă. Astfel, ajută la hidratarea corpului.
5. Induce somnul
Capacitatea mai mare de a induce somnul o are laptele de bivoliță în comparație cu laptele de vacă. Astfel, dacă doriți să dormiți bine, este mai bine să beți un pahar de lapte de bivoliță cu o oră înainte de somn.
6. Calciu
Laptele de bivoliță conține mai mult calciu decât laptele de vacă.
Lapte de vacă Vs Lapte de bivol – Asemănări
1.Atât laptele de vacă, cât și laptele de bivoliță au gust dulce și au un efect de răcire asupra organismului.
2.Ambele tipuri de lapte acționează ca afrodisiace naturale, (stimulează dorința sexuală la om). Consumul de lapte zilnic este una dintre practicile tradiționale Ayurveda pentru a-ți menține viața sexuală activă.
3.Ambele tipuri de lapte sunt extrem de hrănitoare și, prin urmare, oferă forță și energie organismului.
4.Laptele de vacă și laptele de bivoliță te ajută să scapi de senzația de arsură în organism.
Laptele, fie că este lapte de vacă sau bivoliță, este un aliment alimentar foarte sănătos până când este diluat cu apă sau amidon. Astfel, înainte de a cumpăra orice tip de lapte, este foarte important să vă asigurați că acesta provine din sursa sigură. Ideal ar fi să-l cumpărați de la o fermă.
Acum că ați aflat conținutul nutritiv și beneficiile fiecărui tip de lapte, preferința dvs. depinde de alegerea personală, nevoile și starea de sănătate. Sperăm că ți-a plăcut articolul. Distribuie opiniile tale în caseta de comentarii de mai jos.

1 comment

Scrie un comentariu nou

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.