Cașcavalul – 11 moduri prin care îți poate susține sănătatea

0

Cașcavalul este considerat un aliment întreg datorită profilului său nutritiv impresionant. Este bogat în calciu și proteine.
Cașcavalul poate ajuta la îmbunătățirea sănătății oaselor și a dinților, la scăderea tensiunii arteriale, la creșterea în greutate și la reducerea riscului de cancer.
👉 Informații nutriționale
Cașcavalul conține multe vitamine și minerale. Potrivit USDA 100g de cașcaval conține:
•Energie – 362 kcal
•Proteine – 5,17 g
•Glucide – 50 g
•Calciu – 69 mg
•Sodiu – 181 mg
•Acizi grași saturați – 3,45 g
•Colesterol – 34 mg
Este o sursă bogată de proteine, vitamina A, vitamina K și calciu. Acesta poate oferi o varietate de beneficii pentru sănătate, pe care le vom explora în secțiunea următoare:
👉 Beneficiile pentru sănătate ale cașcavalului:
🧀 Poate promova sănătatea oaselor
Cașcavalul este o sursă bogată de calciu, magneziu, vitamine și proteine. Ajută la promovarea sănătății osoase la vârstnici, copii și femeile însărcinate și care alăptează.
Deficitul de calciu și densitatea osoasă scăzută sunt factorii responsabili de osteoporoză. Brânza conține atât vitamina D, cât și calciu și ajută la menținerea sănătății oaselor. Vitamina B găsită în cașcaval ajută, de asemenea, la promovarea sănătății oaselor.
🧀 Poate îmbunătăți sănătatea dentară
Cașcavalul este o sursă bogată de calciu și poate contribui la formarea dinților puternici. Poate ajuta la reducerea cariilor dentare. Acest lucru ar putea fi atribuit prezenței fosfopeptidelor de cazeină în cașcaval.
🧀 Hipertensiunea arterială
Vitamina B din cașcaval se dovedește utilă în reducerea tensiunii arteriale crescute.
Multe tipuri de cașcaval disponibile pe piață au un conținut ridicat de colesterol și sodiu. Prin urmare, aveți grijă ce alegeți. Optați după un cașcaval cu conținut scăzut de sodiu. Consumul de alimente bogate în potasiu poate inversa hipertensiunea arterială prin scăderea tensiunii arteriale.
🧀 Poate promova creșterea în greutate
Cașcavalul este bogat în grăsimi naturale care pot favoriza creșterea în greutate. Unele tipuri au un conținut scăzut de grăsimi care vă pot ajuta să vă mențineți greutatea corporală echilibrată.
Cașcavalul conține grăsimi, calciu, proteine și alte vitamine și minerale care pot spori sănătatea mușchilor și oaselor.
🧀 Oferă grăsimi esențiale
Cașcavalul este bogat în acizi grași esențiali, cum ar fi acidul linoleic conjugat (CLA). Studiile efectuate de Universitatea Coreea și Universitatea din Massachusetts au descoperit că CLA posedă proprietăți anticancerigene, previne dezvoltarea aterosclerozei, modulează răspunsurile imune și reduce greutatea corporală, îmbunătățind în același timp masa corporală.
Un alt studiu realizat de Universitatea din Limerick a constatat că grăsimile esențiale disponibile în produsele lactate, cum ar fi cașcavalul, pot avea proprietăți antiinflamatoare. De asemenea, pot promova sănătatea cardiovasculară.
Unele tipuri specifice de cașcaval pot conține, de asemenea, acizi grași omega 3 care pot proteja inima de boli.
🧀 Poate reduce riscul de cancer
Brânza conține acid linoleic conjugat și sfingolipide care joacă o funcție foarte importantă în prevenirea cancerului. Un studiu realizat de Universitatea din Milano a constatat că sfingolipidele pot inhiba cancerul de colon.
Conținutul de calciu din cașcaval poate ajuta la prevenirea anumitor tipuri de cancer. Un studiu realizat de Centrul de Științe ale Sănătății al Universității Texas Tech a constatat că acest mineral este un candidat promițător în prevenirea cancerului colorectal.

🧀 Poate ajuta în timpul sarcinii
Calciul din cașcaval este foarte bun pentru femeile însărcinate. Ajută la stimularea contracțiilor în timpul travaliului. Calciul compensează, de asemenea, deficiența nutrienților în timpul alăptării.
Poate fi o alegere bună pentru femeile însărcinate deoarece conține toate vitaminele și mineralele esențiale necesare dezvoltării fetale.
🧀 Poate îmbunătăți sistemul imunitar
Se știe că unele tipuri de cașcaval stimulează funcționarea sistemului imunitar. Un studiu efectuat pe șoareci a arătat că o dietă care conține cașcaval ar putea regla răspunsurile imune și inflamatorii din organism.
Cașcavalul îmbogățit cu bacterii probiotice poate spori sănătatea imună. De asemenea, poate preveni imunosenescența (slăbirea treptată a sistemului imunitar) la vârstnici.
🧀 Poate promova sănătatea tiroidei
Adăugarea cașcavalului în dieta dvs. zilnică poate ajuta la promovarea sănătății tiroidei. Este o sursă bogată de seleniu care poate regla funcția tiroidiană. Seleniul are capacitatea de a contracara dezvoltarea virusurilor ajutând la producerea hormonilor tiroidieni.
Brânza Cheddar este un exemplu, dăugarea acestuia la dieta dvs. poate reduce riscul tulburărilor tiroidiene.
🧀 Poate îmbunătăți funcția creierului
Cașcavalul, în special varianta Camembert, poate ajuta la îmbunătățirea funcției creierului. Extractele de cașcaval Camembert pot reduce nivelul citokinelor inflamatorii. Poate ajuta la reducerea riscului de boală Alzheimer și la îmbunătățirea funcției creierului.
🧀 Poate stimula sănătatea pielii
Vitamina B pe care o găsim in toate tipurile de cașcaval poate ajuta metabolismul celular și creșterea. Acest lucru vă poate oferi o piele strălucitoare și poate ajuta, de asemenea, la reducerea petelor. Cu toate acestea, sunt disponibile cercetări limitate în acest sens.
👉 Articole recomandate:
Laptele de vacă, prezent în orice casă – ce conține și ce beneficii ne aduce
Lapte de măgărită: beneficii, utilizări și dezavantaje
Lapte de vaca și lapte de bivoliță – diferențe, asemănări și beneficii
Ce este brânza brie și ce beneficii aduce
Brânza albastră – 10 beneficii pentru sănătate + profil nutrițional

Niciun comentariu

Nu ratați!