Orice exces dăunează – Semințele de dovleac nu fac excepție!

0

Semințele de dovleac, ambalate cu substanțe nutritive puternice, sunt benefice pentru sănătate. Cu o gamă largă de minerale și vitamine, acestea sunt cele mai bogate semințe despre care se știe că tratează problemele de prostată, artrita, infecțiile parazitare.
Aceste semințe oferă, de asemenea, remedii naturale pentru depresie. Deși semințele de dovleac sunt sigure în cantități limitate, consumul lor în cantități excesive poate fi nesigură. Aici vom discuta câteva efecte secundare ale semințelor de dovleac.
9 Efecte secundare ale semințelor de dovleac
🌱 Dureri de stomac
Semințele de dovleac provoacă dureri de stomac atunci când sunt consumate în cantități mari. Este o sursă bogată de uleiuri grase, care, după ingestie, depășirea nivelurilor acceptabile, ar putea provoca tulburări de stomac, urmate de crampe și durere.
Încercați să mâncați doar o mână de sâmburi odată sau mâncați-le împreună cu alte alimente pentru a anula acest efect secundar.
🌱 Absența nutrienților
S-ar putea să riscați să pierdeți diferiți nutrienți dacă nu consumați aceste semințe în mod corespunzător. Gătitul excesiv vă vor lipsi de fapt de beneficii. Semințele de dovleac prăjite sunt lipsite de substanțe nutritive solubile în apă, cum ar fi vitamina B6, niacină, riboflavină, tiamină, vitamina B12 și vitamina C. Dacă gătiți aceste semințe, mențineți căldura la cel mai scăzut nivel posibil. De asemenea, mestecați-le corect înainte să le înghițiți.
🌱 Nu sunt bune pentru persoanele care iau medicamente diuretice
Edemul este frecvent observat la persoanele cu tulburări renale sau anumite probleme cardiovasculare. Studiile sugerează că aceste semințe posedă puteri diuretice ușoare, care la rândul lor ar putea interacționa cu medicamentele diuretice, cauzând in cele din urma diaree. Acest lucru ar putea afecta echilibrul mineral din corpul dumneavoastră. Deci, nu consumați semințe de dovleac dacă folosiți medicamente diuretice!
🌱 Nu sunt sigure pentru sugari
Semințele de dovleac conțin proteine și fier în cantități admirabile, făcându-le o gustare tentantă pentru sugari. Cu toate acestea, fiind ambalate cu fibre și acizi grași, acestea nu sunt recomandate sugarilor, deoarece ar putea declanșa crampe stomacale, dureri, vărsături și chiar diaree.
🌱 Nu sunt sigure pentru femeile gravide și care alăptează
Nu există dovezi științifice care să susțină utilizarea sau neutilizarea semințelor de dovleac în timpul sarcinii și alăptării. Cu toate acestea, este bine să rămâneți în siguranță, consumând doar cantități limitate. Este recomandabil să evitați acest efect secundar al semințelor de dovleac în timpul sarcinii.

🌱 Alergie la semințele de dovleac
Deși acestea nu sunt foarte alergenice în comparație cu alte soiuri de semințe, există anumite reacții alergice care ar putea fi declanșate prin cnsumul semințelor de dovleac, pielea fiind ținta principală. Iată la ce vă puteți aștepta dacă sunteți alergic la semințe de dovleac:
•Eczeme caracterizate prin pielea solzoasă, inflamată, roșie.
•Mâncărime și urticarie.
•Rinoconjunctivită cu congestie nazală caracteristică și strănut.
•Astm alergic.
•Respirație obstrucționată.
•Durere de cap.
•Umflături și roșeață în gură și în jurul acesteia.
•Iritarea gâtului.
•Respirație scurtă.
•Tuse
Stabiliți o întâlnire cu medicul dumneavoastră rapid pentru verificarea și luați medicamentele adecvate.
🌱 Nu sunt sigure pentru persoanele cu hipoglicemie
Studiile efectuate sugerează că acestea sunt opțiuni ideale de gustare pentru diabetici, deoarece posedă potențial de reglare a zahărului din sânge. De fapt, scade nivelul de glucoză din sânge, prevenind astfel escaladarea nedorită. Dacă luați medicamente antidiabetice sau dacă sunteți hipoglicemiant, atunci ar fi indicat să includeți semințe de dovleac în dieta dvs. după consultarea medicului dumneavoastră.
🌱 Poate provoca creșterea în greutate nedorită
100 de grame de semințe de dovleac vă oferă 559 de calorii, cu 49,05 g de grăsime (164% din cantitatea zilnică recomandată de grăsimi). Deci, asigurați-vă că mâncați această gustare cu moderație, cu excepția cazului în care doriți să vă îngrășați. Obezitatea este motivul principal al multor afecțiuni de sănătate, inclusiv hipertensiune și diabet.
🌱 Nu sunt sigure pentru persoanele cu tensiune arterială scăzută
Semințele de dovleac sunt bogate in antioxidanți. Acest lucru le permite să scadă nivelul tensiunii arteriale. Prin urmare, dacă suferiți de hipotensiune sau sunteți hipertensiv și luați tratament, atunci este recomandabil să vă limitați cantitatea de semințe consumată.
Semințele de dovleac, de fapt, sunt o gustare sănătoasă, cu o gamă largă de beneficii pentru sănătate. Cu toate acestea consumate in exces pot provoca anumite reacții. Așadar, aveți grijă la cantitatea porțiilor și păstrați-vă în siguranță de efectele secundare ale acestora.
Ați întâlnit vreodată aceste efecte secundare ale semințelor de dovleac? Ce alternativă ați găsit pentru a diminua efectele sale? Împărtășiți-ne experiențele și ideile.

Niciun comentariu

Nu ratați!