Longan – fructul exotic delicios, bogat în antioxidanți cu potențial anticancerigen

0

Acest fruct tropical are, fără îndoială, puteri benefice de vindecare, anti-îmbătrânire și antiinflamatoare.
Longan (Dimocarpus longan) este un fruct mic, rotund, dulce și apos, care este asemănător fructelor de liciilor. Are o coajă groasă de culoare maroniu-gălbuie, cunoscută și sub numele de pericarp, care se întărește pe măsură ce îmbătrânește.
Când este tânăr și proaspăt, puteți dezlipi pericarpul pentru a obține o pulpă translucidă, albă și apoasă, care încorporează o sămânță mare neagră, aproape ca un ochi. Semințele pot fi procesate și pentru a obține uleiuri esențiale și extracte.
Aceste fructe tropicale super delicioase din familia Sapindaceae sunt cultivate pe scară largă în Vietnam, Thailanda, Taiwan și China. Localnicii folosesc longanul în sorbete, jeleuri, salate, deserturi și budinci.
Dar longanul nu este doar un alt fruct exotic din Asia de Sud, deoarece a fost folosit de mulți ani în medicina tradițională.
Să explorăm diferitele moduri în care Longan vă poate ajuta corpul și vă poate îngriji sănătatea.
🌱 Are efecte anticanceroase
Longanul are niveluri ridicate de polifenoli. Compușii polifenolici precum acidul galic elimină radicalii liberi care provoacă stres și intermediarii toxici care pot provoca cancer. Fructul, floarea și sămânța conțin antioxidanți la fel de puternici.
Medicina tradițională chineză a folosit extracte din semințe de longan care interferează cu sinteza ADN-ului și suprimă oncoproteinele nedorite din tumori.
Prin urmare, consumul de fructe longan sau pulberi de extract de semințe poate inhiba sistematic celulele canceroase de sân, colorectal, ficat, plămâni și col uterin.
🌱 Are efecte antiinflamatorii
Asiaticii au folosit pulpa de fructe longan pentru a vindeca rănile, alergiile, gripa și alte boli inflamatorii.
Pericarpul (stratul exterior), pulpa și semințele conțin fitochimicale antiinflamatorii precum acidul galic, epicatechina și acidul elagic.
Acești compuși inhibă producția de substanțe chimice pro-inflamatorii, cum ar fi prostaglandine, histamine, oxid nitric și factor de necroză tisulară (TNF) în corpul dumneavoastră.
De asemenea, datorită abundenței vitaminelor B și C, longanul promovează vindecarea și tratează afecțiunile inflamatorii cronice, cum ar fi edemul, GERD, boala intestinului iritabil (IBS), alergiile cutanate, rănile, arsurile, psoriazisul și boala Crohn.

🌱 Tratează anemia și deficiența de fier
Extractele de longan, împreună cu alte ierburi native, sunt utilizate în medicina tradițională chineză pentru a vindeca anemia, trombocitopenia și alte tulburări legate de sânge. S-a identificat că femeile din mediul urban care nu au menținut nivelul de fier recomandat de OMS în dietele lor (<5 porții de fructe sau legume pe zi) aveau un risc mai mare de anemie moderată și severă. Longanii uscați conțin 1,5 mg de fier pe uncie. Crește numărul de trombocite și concentrația de hemoglobină. 🌱 Oferă o piele tânără și strălucitoare
Fitochimicalele au fost întotdeauna cea mai bună soluție pentru tratarea diferitelor tulburări, iar Longan le are din abundență.
Compușii bioactivi, cum ar fi corilagina, acidul galic și acidul elagic din longanii uscați, au cea mai mare activitate de eliminare a radicalilor liberi.
Consumul unui astfel de antioxidant puternic vă poate oferi o piele curată, luminoasă și fără pată, cu risc redus de a dezvolta fotosensibilitate sau cancer de piele.
🌱 Reduce stresul și tratează insomnia
Medicamentele disponibile comercial pentru tratarea insomniei care vizează receptorii GABA, receptorii histaminei și alți centri activi ai creierului au beneficii temporare și efecte secundare pe termen lung. Frunzele și pulpa longanului au compuși bioactivi care suprimă nivelul neurotransmițătorilor care provoacă anxietate, insomnie și stres.
O cercetare din 2014 susține că longanul, în combinație cu alți derivați hipnotici, pot crește rata somnului și durata somnului. Acest fruct poate îmbunătăți, de asemenea, învățarea și memoria prin creșterea ratei de supraviețuire neuronală imatură.
Știați?
•Semințele Longan sunt agenți antifungici excelenți . Apele de gură care conțin extracte de longan pot combate infecțiile orale cauzate de ciuperci ( speciile Candida și Cryptococcus )
•Datorită conținutului lor de saponină, semințele de longan sunt uscate și utilizate în șampoane și spălări de păr.
Chinezii îl numesc „ ochiul dragonului ” din cauza seminței de culoare neagră pe care o are – asemănătoare cu un ochi.

Niciun comentariu

Nu ratați!