Ploșnițe de pat – ce sunt și cum scapi de ele

0
Cum scapi de ploșnițele de pat

Ploșnițele de pat sunt insecte mici, care ciupesc și care pot face ravagii atât în casa ta, cât și în viața ta. Acești mici monștri pot intra în casa ta prin mobilier second-hand sau bagajele tale. Nopțile nedormite sunt doar începutul; ploșnițele de pat pot, de asemenea, lăsa în urmă cicatrici dacă scărpinați prea mult mușcătura.
Pentru a înrăutăți lucrurile, nu este ușor să scapi de aceste creaturi. Este posibil să trebuiască să faceți orice, de la curățarea extensivă a întregii case până la eliminarea cu precauție a insectelor pentru a eradica aceste creaturi din casa ta.
👉 Ce sunt ploșnițele de pat?
Ploșnițele de pat sunt insecte mici, fără aripi, care se hrănesc în primul rând cu sânge cald. Gândacii adulți sunt de obicei maronii sau maronii roșiatici, aplatizați și în formă ovală. Puii sunt foarte mici și au, de obicei, dimensiunea unei semințe de mac.
Datorită dimensiunii lor mici și a structurii plate, ploșnițele de pat se pot ascunde cu ușurință între fisuri și crăpături. De obicei depun ouă aproape de locul unde doarme gazda. Aceste insecte sunt numite ploșnițe de pat datorită alegerii habitatului lor. Cel mai adesea se găsesc ascunse în saltele de pat, canapele, mobilier moale și, uneori, chiar și în îmbrăcăminte.
Cimex lectularius și Cimex hemipterus sunt două specii de ploșnițe de pat care se hrănesc cu sânge uman. Există diferite moduri în care poate apărea o infestare.
👉 Ce cauzează infestările cu ploșnițe de pat? De unde vin ploșnițele?
Ploșnițele de pat intră de obicei în locuri noi precum mobilier, lenjerie de pat sau bagaje. Acesta este motivul pentru care ar trebui să fii extrem de atent în timp ce achiziționezi mobilier și saltele second-hand.
Casele care sunt vacante și par aparent curate pot fi, de asemenea, infestate cu acești dăunători. Aceste mici creaturi se pot răspândi rapid de la un apartament la altul prin holuri și găuri în pereți. De asemenea, se pot deplasa prin conducte și tuburi.
👉 Semne și simptome ale mușcăturilor de ploșnițe de pat
De obicei, ploșnițele de pat se hrănesc cu gazdele în timp ce dorm. Extrag sânge într-un mod nedureros.
O cantitate mică de salivă este injectată în pielea gazdei atunci când extrage sânge de la gazdă. Când ploșnița de pat se hrănește de la aceeași persoană pentru perioade lungi de timp, individul mușcat poate deveni din ce în ce mai sensibil la substanțele chimice din saliva acesteia. Acest lucru poate declanșa în cele din urmă un răspuns alergic.
Ploșnițele de pat mușcă în rânduri și pot exista două până la trei mușcături în fiecare rând. Mușcăturile de insecte pot dura între câteva zile și două săptămâni pentru a apărea. Mușcăturile sunt în mare parte umflate și roșii, fără un punct în centru.
Majoritatea persoanelor mușcate de ploșnițele de pat nu prezintă niciun simptom, iar acest lucru poate face dificilă identificarea și eliminarea posibilelor infestări. Cu toate acestea, unii indivizi pot dezvolta greață în urma unei mușcături. Cicatricile, infecția prin scărpinarea mușcăturilor și, în cazuri rare, o reacție anafilactică sau astmatică la mușcăturile de insecte sunt, de asemenea, posibile.
👉 Cele mai bune moduri de a scăpa de ploșnițele de pat

1. Aplicarea căldurii
O mașina de călcat sau un aparat cu abur pentru haine vă poate ajuta să scăpați de infestările cu ploșnițe de pat din articole de uz casnic, cum ar fi jucării, încălțăminte, îmbrăcăminte sau lenjerie de pat. Sunt disponibile, de asemenea, dispozitive portabile de încălzire, care sunt special concepute pentru a le ucide în toate etapele vieții, inclusiv ouăle lor.
2. Curățarea cu vid
Aspirarea extensivă a zonelor infestate poate ajuta la eliminarea ploșnițelor de pat. Utilizați un furtun de aspirare adecvat pentru a aspira bine fiecare fisură și de pe mobilier, plinte, suporturi de pat, șine, margini ale așternuturilor și covoare.
Atenție: Evitați să folosiți un atașament de perie, deoarece îi transfera în alte locuri. Aruncați sacii aspiratorului într-un coș de gunoi exterior.
3. Frecarea cu spirt
✔️ Vei avea nevoie de:
– Spirt
– Un pulverizator
✔️ Ce trebuie să faci
– Se toarnă spirt într-un pulverizator.
– Pulverizați-l pe toate muchiile și colțurile cu posibile infestări cu ploșnițe de pat.
– De asemenea, puteți folosi spirtul ca un produs de curățare a suprafețelor pentru a respinge bug-urile de pat.
✔️ Cât de des?
Faceți acest lucru o dată pe zi până când ați eliminat toate ploșnițele de pat.
❓ De ce funcționează
Potrivit unor dovezi anecdotice, spirtul este un solvent și poate distruge dăunătorii prin dizolvarea celulelor lor. De asemenea, acționează ca un agent de respingere. Cu toate acestea, nu există niciun studiu care să demonstreze această afirmație.
Atenție: spirtul poate lăsa pete pe unele țesături. Prin urmare, faceți un test de patch înainte de a-l pulveriza pe orice material infestat.
4. Etanșarea fisurilor și a crăpăturilor
Etanșarea tuturor fisurilor și crăpăturilor poate împiedica pătrunderea ploșnițelor de pat în apartamentul dumneavoastră. De asemenea, poate preveni dăunătorii să infesteze alte case din apropiere.
5. Curățați și dezinfectați
Dezinfectarea zonelor infestate prin spălarea lenjeriei / îmbrăcămintei infestate, aspirarea și utilizarea dispozitivelor portabile de încălzire vă poate ajuta să scăpați de ploșnițele de pat. Puteți face acest lucru singur sau cu ajutorul unui serviciu de combatere a dăunătorilor.
6. Uleiuri esențiale
✔️ Vei avea nevoie de:
– 10-15 picături de ulei de lemongrass sau ulei de cedru
– 230 ml de spirt
– Un pulverizator
✔️ Ce trebuie să faci:
– Adăugați 10-15 picături de lemongrass sau ulei de cedru la 230 ml de spirt.
– Transferați amestecul într-un pulverizator.
– Pulverizați-l în fiecare colț și loc al casei dvs. cu posibile infestări.
✔️ Cât de des?
Puteți face acest lucru o dată pe zi până când veți scăpa de toate ploșnițele de pat.
❓De ce funcționează
Aroma puternică a uleiurilor esențiale poate nu numai să respingă ploșnițele de pat, ci și să le și omoare. Potrivit unui studiu publicat în revista Insecte, un pesticid pe bază de ulei esențial a înregistrat o reducere a ploșnițelor de pat în apartamentele tratate.
Atenție: spirtul poate lăsa pete pe unele țesături și suprafețe. Prin urmare, se recomandă să faceți un test de patch înainte de a-l pulveriza pe orice material sau suprafață.
Odată ce ați scăpat cu succes de toate insectele de pat, luați următoarele măsuri de precauție dacă nu doriți să se repete aceasta neplăcere.
👉 Cum să preveniți ploșnițele de pat
– Evitați să cumpărați mobilier sau saltele second-hand.
– Dacă intenționați să le cumpărați, căutați semne de infestare cu ploșnițe de pat înainte de cumpărare.
– Reduceți dezordinea din casa dvs. (dacă există).
– Aspirați frecvent.
– Aveți grijă când utilizați facilități de spălătorie comune.
– Acoperiți toate scurgerile.
Verificați dacă animalele de companie sunt infectate cu ploșnițe de pat și tratați-le.
– Inspectați-vă în mod regulat mobilierul și alte articole de uz casnic pentru infestări.
Aceste sfaturi pot fi salvatoare atunci când vine vorba de a scăpa definitiv de ploșnițele de pat. Vă pot ajuta să preveniți alte infestări.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.