10 cele mai bune uleiuri esențiale pentru tratarea durerilor de cap și a migrenelor – mod de utilizare

0

Durerea de cap este ceva cu care toată lumea se confruntă din când în când, în timp ce migrenele sunt de obicei limitate la un procent mai mic de oameni. O durere de cap este definită ca durere sau inflamație oriunde în regiunea capului. O migrenă este mai severă decât o durere de cap și de obicei afectează doar o parte a capului.
Uleiurile esențiale pot fi utilizate într-o varietate de moduri de a trata durerile de cap și migrenele, de la aromaterapie și aplicații topice până la difuzoarele de cameră și ca ingrediente în preparate pe bază de plante. Unele dintre uleiurile esențiale pentru durerile de cap și migrene includ uleiul esențial de salvie, eucalipt sau mentă.
Unele dintre cauzele durerilor de cap includ stresul și anxietatea, tensiunea, foamea, oboseala, deshidratarea , tensiunea arterială , excesul de zgomot și alergii alimentare. Cu atatea cauze ale durerilor de cap și migrenelor, este important să înțelegeți care sunt opțiunile dvs. pentru tratamentul natural cu uleiuri esențiale. Utilizarea uleiului esențial pentru durerile de cap este eficientă datorită nivelului ridicat de compuși și proprietăți antiinflamatorii , sedative, antioxidante , expectorante, analgezice, restaurative, stimulante și echilibrante hormonale.
Cele mai bune uleiuri esențiale pentru durerile de cap
Utilizarea uleiurilor esențiale pentru tratarea durerilor de cap și migrenelor este o practică veche de mii de ani și poate fi folosită în mai multe moduri, inclusiv în difuzorul de cameră, în tratamente de aromaterapie , în baie sau ca remediu topic pe punctele de presiune cheie. Unele dintre uleiurile esențiale utilizate pentru tratarea durerilor de cap includ:
Ulei de eucalipt
Uleiul de eucalipt s-a dovedit că are proprietăți antiinflamatoare, atenuatoare de stres și de curățare a sinusurilor, ceea ce îl face un ulei excelent pentru a ajuta la ameliorarea durerilor de cap.
Mod de utilizare  – Acest ulei poate calma durerea și poate elimina presiunea sinusului atunci când este aplicat pe tâmple sau inhalat.
Ulei de lavanda
Uleiul de lavandă este lăudat pe scară largă pentru proprietățile sale sedative și calmante ale sistemului nervos central și este utilizat în mod obișnuit ca substanță anxiolitică . Atunci când utilizați acest ulei esențial pentru durerile de cap, conținutul ridicat de  linalool și acetat de linalil  poate deprima direct sistemul nervos, așa că dacă durerile de cap sunt cauzate de stres și anxietate, acest remediu este în măsură să ofere rapid ușurare.
Mod de utilizare  – Aplicați topic acest ulei pe tâmple sau pe frunte sau așezați o compresa rece cu câteva picături de ulei pe partea din spate a gâtului.
Ulei de mușețel
Cunoscut cel mai bine ca ajutor pentru somn, uleiul esențial de mușețel este apelat frecvent la ameliorarea durerilor de cap datorită puterilor sale de reducere a anxietății, precum și a capacității sale de a  calma inflamațiile. Uneori, durerile de cap sunt cauzate de lipsa somnului, caz în care utilizarea unor cantități mici de ulei de mușețel vă va aduce rapid un somn odihnitor – și sperăm că o dimineață fără dureri de cap!
Mod de utilizare  – Mușețelul este utilizat în mod popular în difuzoarele de cameră, tratamente de aromaterapie și adăugat la apa de baie pentru a relaxa corpul și mintea.
Ulei de salvie
Studiile au arătat că acest ulei este capabil să echilibreze nivelul hormonilor. Deoarece unele dureri de cap sunt induse de fluctuații hormonale, în special la femei, este înțelept să păstrați o sticlă de ulei de salvie în apropiere.
Mod de utilizare  – Pentru dureri de cap legate de stres și anxietate, uleiul de salvie este adesea aplicat pe temple sau utilizat în practicile de aromaterapie.

Ulei de trandafir
Acest ulei esențial a fost folosit de mult timp pentru a calma mușchii și a relaxa corpul și mintea. Când vine vorba de tensiuni la nivelul capului, care pot duce adesea la migrene, relaxarea mușchilor este importantă.
Mod de utilizare  – Frecând câteva picături din acest ulei amestecat cu un ulei purtător (de măsline, argan etc)pe gât sau pe umeri, poate calma rapid tensiunea. Acest ulei este de asemenea utilizat popular în practica de masaj pentru a ușura tensiunea corporală.
Ulei de Melissa (balsam de lămâie)
Deși nu este cel mai cunoscut ulei de pe piață , uleiul esențial de melissa pentru durerile de cap este cunoscut pentru a calma sistemul nervos și a interacționa direct cu neurotransmițătorii . Absorbit de piele direct peste locul durerii este o modalitate rapidă de a obține alinare.
Cum se utilizează  – Acest ulei poate fi aplicat topic pe tâmple sau pe partea din spate a gâtului pentru cele mai bune rezultate.
Ulei de iasomie
Unii oameni cu dureri de cap se confruntă cu problema aceasta atât de mult, încât începe să-și deprime starea de spirit și să își înfrângă energia, în special atunci când durerile de cap se transformă în migrene. Uleiul esențial de iasomnie, spre deosebire de multe dintre celelalte uleiuri de pe această listă, poate ajuta la depășirea  letargiei și a depresiei , două simptome care vă pot agrava de fapt durerea de cap. Cu toate acestea, dacă suferiți de dureri de cap legate de anxietate, nu utilizați ulei de iasomie .
Mod de utilizare  – Uleiul de iasomie este cel mai bun atunci când este inhalat prin difuzor în cameră sau prin tratamente de aromaterapie.
Ulei de mentă 
Aroma răcoritoare și efectele antiinflamatoare puternice ale uleiului esențial de mentă pot ajuta la curățarea sinusurilor și la reducerea presiunii, relaxând în același timp tensiunea în vasele de sânge și capilare.
Mod de utilizare  – Acest ulei poate fi aplicat direct pe tâmple sau pe partea din spate a gâtului și a umerilor pentru a reduce inflamația sau poate fi inhalat pentru a curăța presiunea sinusală.
Ulei de Helichrysum
Folosit frecvent în unele părți din Europa, acest ulei esențial poate calma rapid inflamația și poate elimina tensiunea – două dintre cele mai frecvente cauze ale durerilor de cap.
Mod de utilizare  – Acest ulei esențial trebuie aplicat pe o  compresa rece, pusă pe frunte, tâmple sau pe spatele gâtului, sau câteva picături pot fi puse pe pernă înainte de a dormi.
Ulei de rozmarin
Uleiul esențial de rozmarin  poate calma durerea de dureri de cap, in timp ce creste nivelul de energie și îmbunătățește concentrarea. Acesta este unul dintre cele mai populare remedii naturale pentru durerile de cap și migrene.
Mod de utilizare  – Difuzarea uleiului de rozmarin în întreaga încăpere sau adăugarea a câteva picături pe o compresă sau pe piept poate stimula rapid simțul și ameliora anxietatea.

Niciun comentariu

Nu ratați!