Ulei esential de angelica – beneficii, utilizari si contraindicatii

0

Beneficiile pentru sanatate ale uleiului esential de angelica pot fi atribuite proprietatilor sale anti-spasmodice, carminative, depurative, diaforetice, digestive, diuretice, hepatice, expectorante, ferifuge, stimulente si substantelor tonice.
Uleiul esential de angelica este estras prin distilarea cu abur a rizomului, a semintelor si a intregii plante medicinale.
Antispasmodic
Spasmul este o contractie involuntara si imprevizibila a tractului respirator, a muschilor, a nervilor, a vaselor de sange si a organelor interne, care provoaca tuse, crampe, dureri de stomac si piept sau alte simptome.
Acest ulei amelioreaza spasmele si usureaza simptomele dureroase discutate mai sus.
Carminative
Efectul relaxant al uleiului esential de angelica este benefic in eliminarea gazului din intestine. Aceasta relaxeaza muschii intestinali si abdominali si permite eliminarea gazelor.
Acest lucru ofera o imensa usurare a problemelor legate de excesul de gaze, cum ar fi indigestia, durerile de stomac, durerile de cap, crampele, flatulenta si greata.
Depurativ
Depurativ inseamna un agent care purifica sangele. Uleiul esential de angelica este un depurativ excelent.
Este considerat un diuretic (promoveaza urinarea) si un diaforetic (promoveaza transpiratia) si astfel accelereaza eliminarea toxinelor ca acidul uric si altele, inclusiv excesul de sare, apa etc. din organism prin urinare si transpiratie.
Diaforetic
Uleiul esential de angelica promoveaza transpiratia. Transpiratia indeplineste sarcina de a elimina toxinele din organism.
Digestiv
Uleiul esential de angelica promoveaza digestia prin stimularea secretiei de sucuri digestive. De asemenea, promoveaza miscarea adecvata a alimentelor prin intestine si absorbtia nutrientilor.
Diuretic
Aceasta proprietate este benefica persoanelor care sufera de insuficienta renala, acumularea excesiva de apa in organism sau pentru cei care au hipertensiune arteriala si simptome ale acumularii toxinelor in organism.
Ca si diuretic, uleiul esential de angelica creste frecventa si cantitatea de urinare care ajuta la eliminarea excesului de apa, saruri, grasimi si toxine cum ar fi acidul uric. Aceasta asigura o protectie eficienta fata de simptomele discutate mai sus.

Hepatic
Uleiul esential de angelica protejeaza ficatul si il face sa functioneze mai bine prin stimularea secretiilor. De asemenea, protejeaza ficatul de infectii si ajuta la vindecarea ranilor, daca exista.
Expectorant
Avand proprietati expectorante, uleiul esential de angelica elimina acumularea mucusului din tracturile respiratorii si lupta cu infectiile care cauzeaza raceli, oferind astfel scutire de la tuse, sinuzita si congestie.
Relaxant
Acest ulei are un efect relaxant asupra corpului, mintii si sistemului nervos. Acest lucru devine deosebit de benefic in situatii de soc, depresie, anxietate, furie si hipertensiune.
Stimulent
Spre deosebire de comportamentul sau relaxant, este un stimulent pentru sistemele care functioneaza in interiorul corpului. Stimuleaza circulatia sangelui, secretia de hormoni, enzime si procesele metabolice, inclusiv digestia, absorbtia si excretia.
Utilizare
Uleiul esential de angelica se amesteca bine cu cel de busuioc, musetel, lavanda, lamaie, chiparos si mandarina.
O cantitate moderata si foarte eficienta este de obicei formata din 3 – 6 picaturi de ulei esential amestecate in 30 ml (2 linguri) de ulei vegetal. Acest amestec de uleiuri poate fi folosit pentru aplicatii locale, prin masaje usoare pe zona stomacului si a mijlocului.
Pentru stimularea digestiei trebuie sa folositi miscari in sensul acelor de ceasornic si sa mentineti zona calda pentru cateva minute bune. Astfel, uleiul poate sa patrunda mai repede, intr-o cantitate mai mare in piele si sange, si sa-si faca efectul mai repede.
Mai puteti difuza uleiul in candele sau difuzoare speciale de uleiuri esentiale. Nu folositi mai mult de 3 – 7 picaturi si asigurati-va ca difuzati uleiul esential de angelica intr-o incapare bine aerisita. La fel, nu este indicat sa depasiti 20 – 30 minute/ora de difuzat pentru efecte relaxante si scaderea presiunii arteriale. Unele studii au descoperit ca inhalarile ce depasesc 60 de minute in continuu, pot cauza efectele inverse, si anume neliniste si agitatie.
Atentie! Trebuie evitat in timpul sarcinii si de catre diabetici. Poate provoca iritarea pielii la concentratii mai ridicate.
Dozele mai mari ale acestui ulei pot provoca stimularea excesiva sau hiperactivitatea sistemului nervos.
Are efect fotosensibilizant, nu va expuneti la soare timp de 24 de ore dupa utilizare.
Evitati folosirea pe termen lung.
Datorita efectului anticoagulant, a nu se folosi de catre persoanele care au probleme cu coagularea sangelui.
Nota: Acest continut ofera numai informatii generale. Nu este in nici un caz un substitut pentru o opinie medicala calificata. Consultati intotdeauna un specialist sau medicul pentru mai multe informatii.
Sursa: https://www.organicfacts.net/health-benefits/essential-oils/health-benefits-of-angelica-essential-oil.html

Niciun comentariu

Nu ratați!