Uleiul esențial de ylang-ylang are proprietăți medicinale deosebit de puternice

0

Beneficiile pentru sanatate ale uleiului esential ylang-ylang pot fi atribuite proprietatilor sale antidepresive, antiseptice, afrodisiace, hipotensive si usor sedative.
Uleiul esential de ylang-ylang se extrage prin distilarea cu abur a florilor proaspete de copac ylang-ylang, gasit in mod obisnuit in padurile tropicale ale unor insule asiatice si sudice din Pacific, precum Indonezia, Filipine, Java, Sumatra si altele. Acesta este utilizat pentru o varietate de scopuri medicinale.
Este un foarte eficient antidepresiv. Lupta impotriva depresiei si relaxeaza corpul, indepartand astfel anxietatea, tristetea si stresul cronic. Are un efect de buna-dispozitie si induce sentimente de bucurie si speranta. Poate fi un tratament eficient pentru cei care sufera de defectiuni nervoase si depresie acuta dupa un soc sau un accident.
Seboreea sau eczema seboreica este o boala oribila cauzata de functionarea defectuasa a glandelor sebacee. Aceata tulburare conduce la producerea neregulata de sebum si la infectia consecutiva a celulelor epidermice. Uleiul de ylang-ylang poate fi benefic in vindecarea acestei situatii inflamatorii si reucerea iritatiei pielii si roseata prin regularizarea productiei de sebum si tratarea infectiei in sine.
Fiind un antiseptic eficient, protejeaza ranile de infectiile cu bacterii, virusuri si ciuperci, precum si accelereaza procesul de vindecare a acestora.

Uleiul de ylang-ylang este un agent eficient pentru scaderea tensiunii arteriale. Tensiunea arteriala crescuta este o epidemie majora de sanatate atat in randul tinerilor cat si celor mai in varsta, iar medicamentele pentru reducerea acesteia au efecte secundare grave asupra sanatatii. Acest ulei poate fi o solutie usoara si naturala. Nu are efecte secundare negative asupra sanatatii daca este administrat in cantitati prescrise.
Benediciile acestuia includ anularea stresului si anxietatii. Acesta calmeaza afectiunile nervoase, stresul, furia si anxietatea in timp ce determina un sentiment relaxant.
Este benefic sistemului nervos. In plus, reduce si stresul asupra nervilor si protejeaza de dezvoltarea unor tulburari nervoase.
Uleiul esential de ylang-ylang poate fi folosit pentru a vindeca infectiile din organele interne, cum ar fi stomacul, intestinul, colonul si tractul urinar. Este bun pentru persoanele care sufera de insomnie, oboseala si frigiditate. Este extrem de eficient in mentinerea echilibrului de umiditate a pielii si mentine pielea hidratata, neteda si tanara.
Atentie! Unele cazuri de sensibilitate, greata si cefalee au fost observate cand acest ulei a fost utilizat in cantitati excesive. Atunci cand este administrat in doze recomandate, nu este toxic si nu exista reactii adverse.

Niciun comentariu

Nu ratați!