Cele mai bune vitamine și minerale pentru dinți puternici si sănătoși

0

Hrana este principala cauza a tuturor problemelor dintilor. Reminelarizarea este un proces foarte eficient pe care organismul il intreprinde in mod natural pentru a va mentine dintii sanatosi si puternici. La fel ca orice alt proces din corp este nevoie de o nutritie adecvata pentru a functiona fara probleme.
Va prezentam principalele minerale si vitamine pentru dinti puternici:
1 Calciu
Probabil ca nu sunteti surprinsi sa vedeti calciu pe aceasta lista. In general, asociem calciul cu oase sanatoase si puternice.
Daca nu absorbiti in mod eficient calciul, acesta poate fi rapid exclus din organism. Pentru o absorbtie mai eficienta aveti nevoie de de cimbinatia corecta de minerale, in special cu vitamina D3 si K2.
2 Vitamina D3
Vitamina D este una dintre cele mai importante substante nutritive pentru sanatatea generala. Numele sau este inselator, deoarece vitamina D este de fapt mai mult un hormon decat o vitamina, si din acest motiv, exista receptori pentru vitamina D pe fiecare tesut si organ.
Cand vine vorba de reminelarizarea dintilor, in mod specific, aceasta substanta solubila in grasimi este necesara pentru absorbtia corecta a mineralelor din cacliu si a echilibrului in organism. Aceste doua procese sunt esentiale pentru formarea si repararea oaselor si a dintilor.
Aproximativ jumatate din populatie are deficit de vitamina D.

3 Vitamina K2
vitamina D3 este responsabila de o mai buna absorbtie a calciului, in timp ce vitamina K2 dirijeaza calciul pe tot corpul. Vitamina K2 activeaza proteinele ce stabilesc unde anume ajunge calciul in corp. Fara K2, putem consuma cantitati mari de calciu. Nu are cine sa-l dirijeze catre zonele in care este dorit. Va ramane prin artere, ingreunand circulatia, provocand alte probleme in organism. Astfel, deficienta de K2 duce la probleme dentare si osteoporoza, prin privarea de calciu a oaselor si dintilor.
4 Magneziu
Cand vine vorba de remineralizarea dintilor, magneziul este necesar pentru dezvoltarea structurala a dintilor, determinand in acelasi timp absorbirea calciului.
Similar cu vitamina D, aproximativ jumatate din populatie nu obtine suficient magneziu.
5 Colagen
Colagenul este util în legarea dintilor si mentinerea lor ferma alaturi de gingii. Pe de alta parte, un nivel redus de colagen in organism poate provoca pierderea de dinti.
Evident, igiena orala corespunzatoare este cea mai buna abordare a sanatatii dentare.

Niciun comentariu

Nu ratați!