Magneziul este vital in aproapte orice proces corporal, de la sinteza ADN la metabolizarea zaharurilor din organism. Nivelurile scazute ale acestui mineral poate duce la multe afectiuni cronice cum ar fi Alzheimer, diabet si boli de inima.
Exista o multime de optiuni delicioase pentru a va ajuta sa va satisfaceti nevoile zilnice si pentru a preveni deficienta de magneziu.
Exista o cantitate ridicata de magneziu in avocado, migdale si smochine. In ciuda disponibilitatii pe scara larga de magneziu in alimente, Organizatia Mondiala a Sanatatii a raportat ca mai putin de 60% dintre adultii din Statele Unite indeplinesc valorile adecvate de magneziu.
Aproximativ 99% din cantitatea totala de magneziu din organism este stocata in oase, muschi si tesuturi moi, in timp ce numai aproximativ 1% este concentata in sange. Nivelurile scazute de magneziu au fost asociate cu o serie de afectiuni, inclusiv diabet zaharat de tip2, rezistenta la insulina, migrene, hipertensiune arteriala, tulburare de hiperactivitate cu deficit de atentie si boli de inima.
Unele dintre cele mai bune surse de magneziu sunt legumele cu frunze, cum ar fi spanacul. In plus, suplimentele de magneziu sunt disponibile pentru cei care pot avea un deficit de magneziu mai sever.
Top alimente bogate in magneziu:
1 Spanac – 1 cana: 157 miligrame
2 Rubarba – 1 ceasca: 150 miligrame
3 Ciocolata neagra – 1 cub: 95 miligrame
4 Seminte de dovleac – 1/8 cupa: 92 miligrame
5 Migdale – 30g: 58 miligrame
6 Fasole neagra – ½ ceasca: 50 miligrame
7 Avocado – 1 fruct: 58 miligrame
8 Iaurt sau kefir – 1 cana: 46,5 miligrame
9 Banana – 1 fruct: 32 miligrame
Alte alimente bogate in magneziu sunt: soia, semintele de susan, quinoa, semintele de floarea soarelui, alge marine, germeni de grau, hrisca, stridii, cacao, seminte de in, nuci caju, branza tofu, cartofi, orez, anghinare, fructe de padure, nuci, porumb dulce si fructe uscate.
Beneficiile aportului adecvat de magneziu:
1 Reduce simptomele premestruale
Sindromul premenstrual este un grup de simptome care apar la femei cu o saptamana inainte de menstuatie. Simptomele pot varia, dar in mod obisnuit includ schimbari de dispozitie, crestere in greutate, pofta de mancare, retentie de apa, oboseala, iritabilitate si probleme digestive.
Studiile au aratat ca magneziul poate ajuta la reducerea eficienta a acestor simptome. Magneziul si vitamina B6 reduce semnificativ aceste simptome.
2 Reduce tensiunea arteriala
Tensiunea arteriala ridicata sau hipertensiunea arteriala este o conditie comuna care afecteaza milioane de oameni din intreaga lume. Cresterea tensiunii arteriale forteaza inima sa lucreze mai mult, ceea ce poate pune o presiune asupra muschiului inimii si, eventual duce la boli de inima.
3 Amelioreaza inflamatia
Inflamatia este un raspuns imun normal, conceput pentru a ajuta la protejarea organismului de infectii. Inflamatia cronica, pe de alta parte, poate contribui la probleme de sanatate si boli cronice. Nivelurile scazute de magneziu au fost legate de inflamatie in mai multe studii. Unul dintre studiile efectuate a constatat ca aportul scazut de magneziu contribuie la niveluri mai ridicate de inflamatie.
4 Impiedica migrenele
Nivelurile scazute de magneziu pot contribui la migrene, iar unele studii au constatat ca suplimentele de magneziu ar putea chiar sa reduca frecventa migrenelor.
5 Lupta impotriva depresiei
Magneziul are proprietati puternice de stimulare a dispozitiei si poate ajuta la combaterea depresiei. De fapt, unele studii au constatat chiar ca un aport scazut ar putea fi asociat cu un risc crescut de depresie. Intr-un studiu, adultii tineri cu cel mai mic consum de magneziu au avut un risc mai mic cu 22% mai mare de a dezvolta depresie.
6 Imbunatateste calitatea somnului
Daca suferiti de insomnie, poate doriti sa luati in considerare cresterea consumului de alimente bogate in magneziu. Cercetarile au aratat ca poate exista o legatura intre magneziu si somn.
Niciun comentariu