Top 10 beneficii ale potasiului și simptomele deficitului

0

Potasiul (K) este al treilea cel mai abundent mineral găsit în corpul uman. Potasiul este un asigurător de sănătate, deoarece menține bătăile inimii.
👉 Corpul dumneavoastră are nevoie de potasiu să:
•Mențineți o creștere normală a corpului.
•Descompuneți și utilizați carbohidrați.
•Construiți proteine.
•Permiteți creșterea țesuturilor musculare.
•Facilitați buna funcționare a inimii și a rinichilor.
•Păstrați celulele pielii hidratate.
👉 Simptomele nivelurilor scăzute de potasiu:
1.Dureri de cap severe
2.Slăbiciune în mușchi
3.Bătăi anormale ale inimii
4.Anemie
5.Oboseală
6.Iritabilitate
7.Tensiunea arterială crescută
👉 Beneficiile potasiului
🧬 Vindecarea pielii uscate:
Unul dintre motivele pentru care mulți oameni suferă de piele uscată se datorează deficitului de potasiu. Potasiul menține pielea hidratată. Deci, pentru a vindeca pielea uscată, începeți să mâncați fructe și legume bogate în potasiu, cum ar fi banane, cartofi etc.
Citiți despre alimentele bogate in potasiu aici.
🧬Niveluri scăzute de zahăr din sânge:
O deficiență a nivelului de potasiu din organism determină scăderea zahărului din sânge. Efectele scăderii zahărului din sânge sunt: transpirație, dureri de cap, tremurături și nervozitate. Puteți depăși această problemă prin includerea alimentelor bogate în potasiu în dieta dumneavoastră.
🧬 Reduce căderea părului:
Există mai multe motive pentru pierderea parului cum ar fi stresul, poluarea etc, deficitul de potasiu poate fi unul dintre motivele pentru pierderea parului, dar mulți oameni nu sunt conștienți de acest lucru. Bananele și migdalele sunt bogate în potasiu și, dacă le consumați zilnic, veți observa în curând o reducere a căderii părului. Puteți lua și suplimente de potasiu, dar consultați mai întâi un medic.
🧬 Reduce crampele:
Deoarece țesuturile musculare necesită potasiu pentru o bună funcționare, o deficiență a acestui mineral în sânge duce la crampe musculare. Aportul de banane sau alte alimente bogate în potasiu ajută la ameliorarea acestor crampe.

🧬 Funcția creierului:
Potasiul ajută la transportarea oxigenului în creier. Funcțiile importante ale creierului, cum ar fi memorarea și învățarea, sunt, de asemenea, susținute de potasiu.
🧬 Susține creștere noilor celule ale pielii:
Pe lângă menținerea celulelor hidratate, potasiul sprijină și creșterea celulelor noi ale pielii. De asemenea, dacă creșterea naturală a celulelor pielii este echilibrată, petele și cicatricile se estompează după un timp.
🧬 Menține nivelul pH-ului:
Hidroxidul de potasiu este utilizat în multe produse cosmetice și de îngrijire a pielii. Acționează ca un echilibru al nivelului de pH pentru piele. Absoarbe moleculele de apă din mediu și hidratează pielea. Desigur, în loc să folosiți acest mineral prin produse cosmetice, puteți merge pe calea naturală și îl puteți include în dieta dvs. obișnuită.
🧬 Creșterea părului:
Dacă rata de creștere a părului este lentă și căutați modalități naturale de a-l crește, potasiul vă va ajuta să realizați acest lucru. Este probabil ca persoanele care mănâncă mai multă sare să aibă deficit de potasiu. Reducerea aportului de sare de masă va avea un efect pozitiv asupra nivelului de potasiu și, prin urmare, asupra creșterii părului.
🧬 Funcția rinichilor:
Ajută la menținerea rinichilor curați și susține funcționarea acestora. În plus, acest mineral ajută și în îndepărtarea deșeurilor prin procesul de excreție. Astfel, menține corpul curat.
🧬 Forța și tulburarea musculară:
Mușchii necesită cantitatea potrivită de potasiu pentru contracție regulată și relaxare. Potasiul asigură o creștere adecvată a țesuturilor musculare. O deficiență a nivelurilor de potasiu din organism poate provoca paralizie musculară.
👉 Alimente sănătoase, cu conținut ridicat de potasiu
•Portocale
•Banane
•Spanac
•Migdale
•Igname
•Piure de tomate
•Caise uscate
Ananas

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.