Cele mai bune 10 beneficii ale calciului + doza zilnică recomandată in funcție de vârstă

0

Calciul reprezintă aproximativ 1,5 până la 2% din greutatea corporală totală! Calciului joacă un rol vital în sănătatea organismului și în multe alte moduri in afara de sănătatea osoasă. 99% din calciu se găsește în oase și dinți; celălalt procent joacă un rol important în alte funcții corporale, cum ar fi transmiterea nervului și funcția musculară. Motiv pentru care calciu pentru sănătate este foarte necesar.
👉 Aport recomandat de calciu

Mâncărurile precum brânza, fasolea, broccoli, somonul, iaurtul, orezul brun, portocalele, varza și mazărea sunt o sursă bună de calciu.
👉 Iată diferitele beneficii ale calciului pentru sănătate:
🧬 Dezvoltarea oaselor
Calciul ajută la prevenirea osteoporozei. Calciul este cel mai vital nutrient pentru dezvoltarea oaselor puternice, în special pentru copii și adulți tineri. Absorbția calciului și dezvoltarea osoasă sunt la vârf până la vârsta de 20 de ani și scad treptat după aceea. O cantitate adecvată de calciu și vitamina D ajută la creșterea masei osoase la copiii și adulții tineri în creștere.
🧬 Pietre la rinichi
Unii spun că acest mineral duce la calculi renali, dar este un mit. Cercetările demonstrează acum că aportul de calciu protejează împotriva pietrelor la rinichi extrem de dureroase.
🧬 Sindromul pre-menstrual
Cercetările legate de sindromul premenstrual arată că nivelul scăzut de calciu și vitamina D poate duce la reacția negativă a calciului cu estrogenii și progesteronul care declanșează sindromul premenstrual. Medicii recomandă aportul zilnic de 1000 de miligrame de calciu și 1000 până la 2000 de unități de vitamina D în cazul sindromului premenstrual.
🧬 Tensiunea arterială
Consumul regulat de calciu prin surse naturale sau suplimente ajută la reglarea sau scăderea tensiunii arteriale. Acest lucru este util și în vindecarea hipertensiunii.
🧬 Cancer
Dieta bogată în antioxidanți previne cancerul, dar cercetările arată dovezi că o cantitate adecvată de calciu poate ajuta la eliminarea cancerelor colorectale, ovariene și de sân.
🧬 Boala cardiovasculară
Un aport alimentar adecvat de calciu poate reduce riscul bolilor cardiovasculare și al hipertensiunii. Inima și vasele de sânge sunt interconectate de sistemul nostru nervos. Un deficit de calciu poate duce la probleme cardiace și hipertensiune arterială.

🧬 Zâmbet frumos
Calciul este un element important pentru oasele maxilare sănătoase și ține dinții la locul lor. Cu toate acestea, calciul necesită fosfor pentru un beneficiu maxim al întăririi oaselor. Dinții copiilor necesită calciu și fosfor corespunzător pentru a forma o structură sănătoasă în creștere. Calciul oferă un os maxilar sănătos și protejează împotriva oricărei defecțiuni a dinților. Bacteriile și tartrul nu prosperă cu ușurință în condiții bune de sănătate orală.
Citește si: Alimente bogate în fosfor
🧬 Echilibrează nivelul pH-ului
Zaharurile procesate, băuturile răcoritoare și mâncarea procesată fac corpul foarte acid. Pot provoca hipertensiune și pietre la rinichi. Calciul poate preveni această problemă și poate face corpul mai puțin acid.
🧬 Boala cronică
Calciul joacă un rol foarte serios în lupta împotriva bolilor cronice. Creșterea aportului de calciu poate duce la un risc mai mic de anumite boli cronice.
🧬 Pierderea în greutate
Calciul ajută la creșterea ritmului metabolismului. Calciul previne creșterea în greutate, deoarece arde grăsimile și stochează cantități mai mici de grăsimi.
👉 Câteva sfaturi importante pentru consumul de calciu:
•Evitați doza excesivă de calciu, deoarece vă poate afecta sănătatea.
•Consultați-vă medicul înainte de a lua orice suplimente.
•Deficitul de calciu poate provoca crampe, dureri articulare, palpitații cardiace, niveluri crescute de colesterol, pulsuri lente, insomnie, creștere slabă, iritabilitate excesivă, unghii fragile, eczeme, amorțeală sau furnicături în brațe și / sau picioare.
•Femeile gravide ar trebui să includă o cantitate bună de calciu în dieta lor.
Calciul trebuie obținut din surse naturale.

Niciun comentariu

Nu ratați!