Natura Vindecătoare

Ceaiul verde – proprietati si beneficii

Multe beneficii sanatoase ale ceaiului verde il transforma intr-o bautura excelenta pentru prevenirea si tratarea cancerului, probleme cardiace, niveluri ridicate de colesterol, artrita reumatoida, infectie, carii dentare si multe altele.
Ceaiul verde a dobandit un loc de prestigiu printre bauturile benefice pentru anxietate. Acesta contine aminoacizi, acid butiric, pectina si vitamine A, B1, B2, B3, C si E.
Beneficiile acestui ceai se datoreaza in primul rand proprietatilor sale antioxidante.
Radicalii liberi creati in organism sunt responsabili pentru corodarea organismului in diferite moduri. Ceaiul verde, consumat regulat poate intarzia semnele si simptomele imbatranirii.
Efectul sau stimulator se datoreaza cofeinei si taninelor. Combate oboseala, lenea, somnolenta, lipsa de energie si imbunatateste circulatia sangelui.
Ceaiul verde intareste sistemul imunitar. Cercetarile arata ca persoanele care beau in mod regulat ceai verde nu cad victime infectiilor bacteriene si virale comune la fel de usor ca ceilalti.  Catechinii prezenti in acest ceai impiedica bacteriile si virusii sa se ataseze de peretii celulari si contracareaza toxinele eliberate de microbi. Aceasta proprietate antimicrobiana protejeaza impotriva respiratiei urat mirositoare, dizenteriei, diareei, cariilor dentare, indigestiei, gripei, tusei, colitei, toate fiind cauzate de actiunea microbiana si fungica.
Substantele astringente tonifiaza muschii si pielea. Folosit ca apa de gura este suficient pentru a mentine sanatatea gingiilor.

Catechinii prezenti in ceaiul verde neutralizeaza radicalii liberi, impiedicand formarea de agenti cancerigeni, reducand riscul de cancer. Ceaiul verde, in unele tari este utilizat clinic si prescris ca remediu pentru prevenirea cancerului, in special pentru acei pacienti cu risc crescut de cancer de colon, rect, pancreas si intestin.
Ceaiul verde s-a dovedit eficient in reducerea nivelului de colesterol intr-o oarecare masura, probabil datorita alcalinitatii sale.
Anumite componente din ceaiul verde impiedica ingrosarea sangelui, reducand astfel sansele de scleroza arteriala, tromboza, precum si accidente cardiace si cerebrale.
Daca nu este adaugat zahar, natura alcalina a ceaiului verde ajuta la reducerea nivelului de glucoza din sange. In plus, calitatile antioxidante si astringente asigura o functionare mai buna a pancreasului. Imbunatatirea functiei pancreasului inseamna o secretie mai eficienta si mai reglementata a insulinei si imbunatatirea ulterioara a descompunerii si absorbtiei zaharului. Aceasta crestere a functiilor eficiente poate ajuta la prevenirea aparitiei diabetului.
Ceaiul verde ajuta la pierderea in greutate prin cresterea ratei de metabolizare, promovand astfel un consum mai rapid de depozitare a grasimilor din organism.
Acest ceai este cel mai bun remediu pentru mahmurelile si oboseala cauzata de consumul de bauturi alcoolice. O ceasca mare de ceai verde cu lamaie alunga mahmureala rapid.

 

 

Sursa: https://www.healthline.com/nutrition/top-10-evidence-based-health-benefits-of-green-tea; http://www.lifehack.org/articles/lifestyle/11-benefits-of-green-tea-that-you-didnt-know-about.html

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *