Efectele secundare ale usturoiului: 14 moduri în care îți poate face rău

0

Usturoiul are numeroase beneficii pentru sănătate. Cu toate acestea, excesul de usturoi a fost asociat cu unele efecte secundare. Acestea includ leziuni hepatice, greață, vărsături, arsuri la stomac, diaree și sângerări.
👉 Care sunt efectele secundare ale usturoiului?
🧄 Poate provoca leziuni hepatice
Consumul excesiv de usturoi poate afecta ficatul. Deși usturoiul crud are potențial antioxidant, aportul excesiv poate duce la toxicitate hepatică. Conform studiilor la șobolani, usturoiul în doze mari (0,5 grame per kg de greutate corporală) poate induce leziuni hepatice. Cu toate acestea, doze mici de usturoi (0,1 grame până la 0,25 grame pe kg de greutate corporală) zilnic sunt sigure pentru ficat.
🧄 Poate provoca miros urât
Conform unui raport italian, respirația de usturoi și mirosul corporal au fost două dintre cele mai frecvente efecte adverse asociate cu usturoiul. Lipsa igienei personale nu este singura cauză a mirosului corporal, deoarece consumul de usturoi poate avea și acest efect!
S-a constatat că mirosul de usturoi persistă în gură mult timp după perierea dinților. Anumiți experți consideră că substanțele chimice din usturoi care contribuie la respirația urât mirositoare sunt aceleași substanțe chimice care îi conferă și beneficiile.
🧄 Poate provoca greață, vărsături și arsuri la stomac
Dovezi anecdotice sugerează că usturoiul proaspăt pe stomacul gol poate provoca greață, vărsături și arsuri la stomac. Anumite studii observaționale au afirmat, de asemenea, că administrarea usturoiului pe cale orală poate provoca arsuri la stomac și greață la unele persoane. Consumul excesiv de usturoi poate provoca GERD (boala de reflux gastroesofagian) la unele persoane. Sunt necesare mai multe cercetări pentru a înțelege acest efect secundar al usturoiului.
🧄 Poate provoca diaree
Consumul de usturoi proaspăt în exces poate provoca diaree și gaze.
🧄 Poate cauza probleme gastrice
Rezultatele cercetărilor sugerează că este necesară prudență înainte de a utiliza usturoiul și produsele conexe, deoarece acestea pot avea efecte nedorite asupra sănătății gastrice.
De fapt, spre deosebire de credința populară, nu există dovezi care să lege aportul de usturoi de prevenirea cancerului gastric.
🧄 Poate scădea prea mult tensiunea arterială
Usturoiul poate scădea tensiunea arterială. Dar dacă luați deja medicamente pentru tensiunea arterială crescută, aceasta poate duce la hipotensiune (tensiune arterială scăzută). Prin urmare, administrarea suplimentelor de usturoi ar putea fi o idee proastă atunci când luați medicamente pentru tensiunea arterială. Consumul usturoiului pe cale orală poate reduce puțin tensiunea arterială.
🧄 Poate agrava sângerarea
Usturoiul poate crește riscul de sângerare. Prin urmare, nu trebuie luat împreună cu medicamente anticoagulante, cum ar fi warfarina.
Acest lucru este valabil mai ales în cazul usturoiului proaspăt. De asemenea, este mai bine să opriți consumul de usturoi cu cel puțin 7 zile înainte de o intervenție chirurgicală programată. Usturoiul are efecte antiplachetare și poate crește sângerarea în timpul intervenției chirurgicale.
🧄 Poate induce transpirație
Conform unor studii, usturoiul poate provoca transpirații abundente la anumite persoane. Cu toate acestea, avem nevoie de mai multe cercetări în acest sens.
🧄 Poate provoca amețeli
Consumul excesiv de usturoi poate provoca amețeli. Mecanismul din spatele acestei acțiuni este încă studiat.
🧄 Poate provoca eczeme sau erupții cutanate
Contactul prelungit cu usturoiul poate provoca iritarea pielii. Unele enzime specifice din usturoi pot duce la această iritare. Conform dovezilor anecdotice, eczema ar putea fi una dintre condițiile care însoțesc această alergie.
Conform unui studiu, manipularea frecventă a usturoiului pentru gătit ar putea duce la erupții pe piele.
🧄 Poate interacționa cu anumite medicamente
Conform unui studiu, usturoiul a interacționat cu medicamente, cum ar fi clorpropamida, fluindionul, ritonavirul și warfarina.

🧄 Poate provoca dureri de cap
Usturoiul, mai ales atunci când este luat în formă crudă, ar putea declanșa migrene. Deși nu provoacă în mod direct o durere de cap, activează procesul responsabil de aceasta.
Deși motivul exact al acestui fapt este neclar, anumiți experți consideră că poate implica nervul trigemen – calea durerii majore din organism. Consumul de usturoi poate stimula acest nerv să elibereze molecule de semnalizare neuronală numite neuropeptide care se grăbesc spre membrana care vă acoperă creierul și vă provoacă dureri de cap.
🧄 Poate agrava infecția vaginală
Usturoiul consumat excesiv poate irita țesutul fraged al vaginului. Anumite femei introduc căței de usturoi în vagin ca remediu pentru tratarea infecțiilor vaginale. Acest lucru NU este recomandat.
🧄 Poate provoca modificări ale vederii
S-a constatat că ingestia excesivă de usturoi poate duce la o afecțiune numită hifemă, care se referă la sângerări în interiorul camerei oculare – spațiul dintre iris și cornee. Administrarea de doze mari de usturoi, un anticoagulant, poate provoca sau agrava hifemele. Hifemele pot provoca, de asemenea, pierderea permanentă a vederii!
Dovezile anecdotice sugerează și alte efecte secundare ale usturoiului. Consumul în exces poate provoca pierderea poftei de mâncare. Supradozajul cu usturoi poate duce la hematoame renale (umflarea sângelui coagulat în țesuturile rinichilor), arsuri chimice în gură și reacții alergice care pun viața în pericol.
Usturoiul poate provoca, de asemenea, o afecțiune numită pemfigus, o boală autoimună.
Există și o listă de alimente care pot provoca reacții adverse dacă sunt consumate împreună cu usturoi:
❓Ce ar trebui să evitați în timp ce consumați usturoi
Cel mai bine este să evitați să consumați anumite alimente cu usturoi pentru a menține efectele secundare la distanță. Acestea includ:
•Cuișoare
•Ghimbir
•Ginkgo
•Trifoi roșu
•Curcuma
•Salcie
•Ardei gras
•Salvie chinezească
👉 Concluzie
Usturoiul este un ingredient comun în numeroase preparate cu mai multe proprietăți medicinale. Cu toate acestea, consumul excesiv de usturoi poate provoca reacții adverse grave, cum ar fi greață, vărsături, arsuri la stomac, probleme gastrice și sângerări. Prin urmare, consumați usturoi în cantități moderate.
👉 Răspunsurile experților pentru întrebările cititorilor
❓Cât timp stă usturoiul în sistemul dvs.?
R: Usturoiul va rămâne în sistemul dvs. între 24 și 48 de ore. Condimentele precum usturoiul se elimină prin transpirație, precum și prin sistemul digestiv.
❓De ce mă doare stomacul când mănânc usturoi?
R: Usturoiul este bogat în fructan. Dovezile anecdotice sugerează că poate provoca dificultăți de digestie la unele persoane. Consumat excesiv poate duce la dureri abdominale, balonare și gaze.
❓Usturoiul ridică nivelul tensiunii arteriale?
Nu există cercetări care să susțină faptul că usturoiul poate crește nivelul tensiunii arteriale.
❓Usturoiul induce travaliu la femeile gravide?
Nu există cercetări care să afirme acest lucru. Cu toate acestea, femeile însărcinate își pot consulta medicul înainte de a consuma usturoi.

Niciun comentariu

Nu ratați!