Ce beneficii are rădăcina de yam sălbatic, numita și rădăcina reumatismului.

0

Yam sălbatic ( Dioscorea villosa L.) este o viță de vie originară din America de Nord. Este cunoscuta și sub alte câteva nume, inclusiv rădăcina reumatismului, rădăcina de colică, yam american, yam cu patru pâini și oasele diavolului.
Această plantă înflorită are vițe și frunze de culoare verde închis, care variază ca mărime și formă – deși este mai cunoscută pentru rădăcinile sale tuberoase, care au fost folosite în medicina populară încă din secolul 18 pentru a trata crampele menstruale, tuse și stomacul supărat.
Astăzi, este cel mai frecvent prelucrată într-o cremă topică, despre care se spune că ameliorează simptomele asociate cu menopauză și sindromul premenstrual (PMS).
Beneficii
Rădăcina de yam sălbatic se spune că ajută la tratarea a numeroase afecțiuni, deși cercetarea științifică cu privire la aceste utilizări este fie limitată, fie le respinge în mare parte.
Producția de hormoni și dezechilibrul hormonal
Rădăcina de yam sălbatic conține diosgenină. Este un steroid vegetal pe care oamenii de știință îl pot manipula pentru a produce steroizi, cum ar fi progesteronul, estrogenul , cortizonul și dehidroepiandrosterona (DHEA), care sunt apoi utilizate în scopuri medicale.
Astfel, unii susținători afirmă că rădăcina de yam sălbatic are beneficii similare cu cele oferite de acești steroizi în corpul dvs., oferind o alternativă naturală la terapia cu estrogen sau la creme cu progesteron.
Diosgenina necesită reacții chimice care pot avea loc doar într-un cadru de laborator pentru a o transforma în steroizi precum progesteronul, estrogenul și DHEA.
Drept urmare, în prezent, dovezi științifice nu susțin eficacitatea rădăcinii de yam sălbatic pentru tratarea afecțiunilor asociate cu dezechilibrele hormonale , cum ar fi PMS, conducere sexuală scăzută, infertilitate și oase slăbite.
Menopauza
Crema de rădăcină de yam sălbatic este cea mai frecvent utilizată în medicina alternativă ca o alternativă la terapia de înlocuire a estrogenului pentru ameliorarea simptomelor menopauzei, cum ar fi transpirațiile de noapte și bufeurile.
Unul dintre singurele studii disponibile a constatat că 23 de femei care au aplicat crema de rădăcină de yam sălbatic zilnic timp de 3 luni nu au raportat modificări ale simptomelor menopauzei lor.
Artrită
Rădăcina de yam sălbatic poate avea efecte antiinflamatorii.
A fost folosit în mod tradițional pentru tratarea artritei , care provoacă durere, umflare și rigiditate la nivelul articulațiilor tale.
În mod special, studiile pe epruvetă dezvăluie că diosgenina extrasă din rădăcina de yam sălbatic ajută la protejarea împotriva progresiei osteoartritei și a artritei reumatoide.
De asemenea, într-un studiu de 30 de zile la șoareci, administrarea orală a 91 mg de extract de yam sălbatic pe kilogram de greutate corporală (200 mg / kg) în fiecare zi a redus semnificativ markeri de inflamație – și doze mai mari de 182 mg pe liră (400 mg / kg) kg) scăderea durerii nervoase.

Sănătatea pielii
Rădăcina de yam sălbatic este un ingredient comun în cremele de piele anti-îmbătrânire.
Un studiu pe epruvetă a arătat că diosgenina poate încuraja creșterea de noi celule ale pielii, ceea ce ar putea avea efecte anti-îmbătrânire . Cu toate acestea, cercetarea generală asupra rădăcinii de yam sălbatic este limitată.
Diosgenin a fost, de asemenea, studiat pentru potențialul său efect depigmentant. Expunerea excesivă la soare poate duce la petele mici, plate, maro sau bronzate, cunoscute și sub denumirea de hiperpigmentare – care este inofensivă, dar uneori văzută ca nedorită.
Cu toate acestea, cremele de rădăcină de yam sălbatic nu s-au dovedit eficiente pentru această aplicație.
Alte beneficii pentru sanatate
Deși cercetarea umană lipsește, rădăcina de yam sălbatic poate oferi o serie de alte beneficii, cum ar fi:
Scăderea nivelului glicemiei. Într-un studiu realizat la șoareci, extractul de diosgenină a redus semnificativ nivelul de zahăr din sânge și a ajutat la prevenirea leziunilor renale induse de diabet.
Niveluri de colesterol reduse. Intr-un studiu de 4 săptămâni la șoareci, extract diosgeninei a redus semnificativ (rau) , total și LDL nivelul de colesterol.
Efecte anticanceroase potențiale. Studiile preliminare pe epruvetă sugerează că extractul de rădăcină de yam sălbatic poate proteja sau încetini evoluția cancerului de sân.
În general, sunt necesare studii suplimentare.
Efecte secundare potențiale și interacțiuni:
Food and Drug Administration (FDA) nu a evaluat rădăcina de yam sălbatic pentru siguranță sau eficacitate si nici alta institutie asemanatoare nu a cercetat aceasta rădăcină.
Deși utilizarea sa este în general considerată sigură, nu există cercetări cu privire la efectele sale potențiale pe termen lung. Mai mult, cremele și unguentele îți pot irita pielea dacă ești alergic sau sensibil la yam sălbatic.
Cantități mici de suplimente de rădăcină de yam sălbatic par sigure de ingerat, dar doze mai mari pot provoca vărsături.
Datorită potențialelor interacțiuni hormonale, persoanele cu afecțiuni precum endometrioza, fibroamele uterine sau anumite forme de cancer ar trebui să evite produsele de rădăcină de yam sălbatic.
Copiii, femeile care sunt însărcinate sau alăptează și persoanele cu deficiență de proteine ​​S – o tulburare genetică care îți crește riscul de cheaguri de sânge – sunt, de asemenea, încurajați să se îndepărteze de rădăcina de yam sălbatic din cauza informațiilor insuficiente de siguranță.
În cele din urmă, rădăcina de yam sălbatic poate interacționa cu estradiolul, un hormon prezent în unele forme de control al nașterii și terapii de înlocuire a hormonilor. Ca atare, ar trebui să evitați rădăcina de yam dacă luați aceste medicamente, dacă nu vi se recomandă altfel de către medicul dumneavoastră.
Sunt necesare studii suplimentare privind interacțiunile acestei rădăcini cu alte medicamente și suplimente.

Niciun comentariu

Nu ratați!