7 beneficii ale untului de caju și cum sa îl prepari acasă în câteva minute

0

Știați că untul de caju este la fel de ispititor și gustos ca orice alt unt? Această rețetă naturală făcută din caju crud sau prăjit are un gust minunat și conține și o mulțime de substanțe nutritive:
👉 Nutrienți prezenți în untul de caju
În timp ce untul de caju nu este abundent în acizi grași Omega 3, ar fi greșit să considerăm că beneficiile sale pentru sănătate sunt nesemnificative. Dimpotrivă, acest unt vine îmbogățit cu mai mulți nutrienți esențiali. Are substanțe nutritive precum proteine, calciu, fier, vitamina E, riboflavină etc. Untul conține, de asemenea, o cantitate moderată de grăsimi sănătoase (cum ar fi acidul oleic) de care are nevoie corpul dumneavoastră.
👉 Variante crude și prăjite
Veți găsi două tipuri de unt de caju pe piață (asta dacă nu preferați să îl preparați acasă) – crud și prăjit. Ambele fac apel la papilele tale gustative. Cu toate acestea, din perspectiva sănătății, cel crud este mai bun decât cel prăjit. Când mănânci unt de caju crud, corpul tău primește substanțele nutritive în cantități mari în comparație cu cel prăjit. Varianta nesărată a untului de caju nu conține aproape deloc sodiu și colesterol.
👉 Beneficii importante pentru sănătate ale untului de caju
🧈 O sursă bună de magneziu:
Untul de caju este o sursă bună de magneziu, un mineral esențial care joacă un rol important în menținerea corpului sănătos. Consumul de magneziu este important pentru menținerea mușchilor în formă și asigurarea funcțiilor metabolice și a sistemului imunitar. De asemenea, reglează nivelul tensiunii arteriale și ajută la absorbția calciului, un alt mineral important.
🧈 Mai puține grăsimi decât alte tipuri de unt:
Așa cum știți deja, nici untul de nuci nu este lipsit de grăsimi. Cu toate acestea, consumați mult mai puțină cantitate de grăsime folosind unt de caju comparativ cu untul de arahide și alte tipuri de unt derivat din nuci. Într-o lingură de unt de caju, primiți 94 de calorii, ceea ce este mai puțin decât alte variante. Untul de caju conține, de asemenea, mai puțin zahăr decât untul de arahide.

🧈 Sursă de proteine:
Coeficientul de proteine din untul de caju este mai mic decât cel al untului de arahide. Cu toate acestea, poate servi în continuare ca o bună sursă vegetală de proteine. Dacă mâncați o cantitate mai mică de carne de animale (cunoscută ca fiind o sursă bună de proteine), compensați-o consumând unt de caju.
🧈 Sursa de fier și seleniu:
Untul de caju conține o cantitate echitabilă de fier. Fără fier, este posibil să fiți supus anemiei și oboselii. Acest unt conține și Seleniu. Acest lucru este vital pentru sănătate, deoarece combate radicalii liberi și îi împiedică deteriorarea membranei ADN și celulele.
🧈 Important pentru sănătatea cardiacă:
Toată lumea vrea să-și păstreze inima sănătoasă și să funcționeze corespunzător. Pentru o sănătate cardiacă puternică, este recomandabil să includeți untul de caju în dieta dumneavoastră. Grăsimile sale mononesaturate și polinesaturate ajută la combaterea dezvoltării nivelurilor nocive de colesterol din organism. La rândul său, acest lucru reduce riscul apariției diferitelor afecțiuni cardiace.
🧈 Ajută la contracararea diabetului:
Diabeticii sunt obligați să trăiască viața cu mai multe restricții și este mai bine să preveniți apariția bolii decât să luptați după ce o descoperiți! Pentru a menține diabetul la distanță, ar trebui să includeți unt de caju la mese. Ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge și, astfel, împiedică apariția diabetului.
🧈 Reduce riscul de calculi ai vezicii biliare:
Pietrele vezicii biliare pot fi destul de dureroase și enervante. Studiile au arătat că femeile pot reduce riscul de a dezvolta pietre la vezica biliară consumând unt de caju.
🍽 Cum se face unt de caju
Deși puteți găsi atât unt sărat, cât și unt de caju crud în supermarketuri, este ușor să-l faceți și acasă. În acest fel, veți putea să evitați aromele artificiale, îndulcitorii și conservanții. Procesul de pregătire nu este nici dificil, nici consumator de timp.
✔️ Procesul de bază:
Când doriți să faceți unt de caju și nu aveți mult timp, utilizați o râșniță și amestecați caju crud sau sărat. Nucile de caju prăjite au ca rezultat o textură mai fină și o aromă atrăgătoare.
Dacă folosești un blender, untul va fi gata în câteva minute. Puteți amesteca o cantitate mică de apă. Dacă folosiți caju crud, înmuiați-l în apă timp de 8h înainte de a face untul. Va spăla orice impurități și se va hidrata.
După ce ați folosit untul pentru prima dată, păstrați restul în frigider pentru a preveni rânzirea.
✔️ Variație:
Puteți adăuga o cantitate mică de ulei de semințe de in sau ulei de cocos. Acest lucru va face textura untului mai cremoasă! Unora le place să adauge puțină sare. Acest lucru este în regulă, dar ar trebui să vă abțineți de la adăugarea de îndulcitori artificiali, deoarece acest lucru învinge scopul de a-l prepara acasă! Dacă doriți puteți adăuga puțin de sirop de arțar sau miere.
Pentru experimentare, puteți adăuga, de asemenea, o cantitate mică de esență de vanilie, fulgi de cocos și scorțișoară. Cu siguranță ajută la îmbunătățirea aromei.
❗️Ce trebuie să aveți în vedere
Untul de caju are gust delicios și consumul regulat vă oferă mai multe beneficii pentru sănătate. Cu toate acestea, nu trebuie să îl consumați în cantități excesive. Conține destul de multe calorii și, dacă vă aflați într-o etapă de slăbire, este recomandat să mâncați cu măsură.

Niciun comentariu

Nu ratați!