14 Beneficii uimitoare pentru sănătate ale fructelor de kaki și cum să obțineți un suc foarte sănătos + valori nutriționale

0

Kaki este cunoscut și sub numele de „Fructul Divin” datorită denumirii sale științifice de origine greacă. Există diferite soiuri dar cel popular este Diospyros kaki, cunoscut pe scară largă ca kaki japonez. Fructul cu coaja portocalie strălucitoare, care are aspectul roșiei, este, de fapt, o boabă.
Kaki este un fruct cu conținut scăzut de calorii, este disponibil în variante astringente și non-astringente și poate fi savurat crud sau uscat. Este, de asemenea, utilizat la prepararea unei varietăți de feluri de mâncare, inclusiv budinci. Bogat cu o mulțime de minerale, cum ar fi fosforul și calciul și vitaminele, inclusiv vitamina A și C, acest fruct cu conținut scăzut de calorii are câteva beneficii minunate:
🧬 Ajută la pierderea în greutate
Un fruct de dimensiuni medii cântărește în jur de 170 de grame și oferă doar 31 de grame de carbohidrați. Fructul nu conține aproape nici o grăsime. Acești doi factori îl fac un prieten ideal pentru cei care doresc să mănânce în timp ce încearcă să scape de kilogramele în plus!
🧬 Sursă bogată de fitochimicale
Fructul este o rezervă bogată de fitochimicale asortate – catechine și antioxidanți polifenolici. Catechina este un puternic agent antiinflamator și antiinfecțios. Astfel, ar putea ajuta la evitarea reacțiilor inflamatorii și a infecțiilor nedorite.
🧬 Anti-hemoroizi
Se știe că acest fruct posedă proprietăți antihemoragice. Nu este de mirare că a fost utilizat pentru controlul sângerărilor excesive din răni încă din vremuri imemoriale.
🧬 Pentru un sistem digestiv sănătos
Fibrele, după cum știți, sunt esențiale pentru buna mișcare a intestinului. Utilizarea regulată a acestui fruct bogat în fibre poate ajuta la atenuarea problemelor legate de mișcarea intestinului, deschizând astfel calea pentru menținerea unui sistem digestiv sănătos. Taninurile, prezente în kaki, reglează mișcarea intestinală, oferind astfel ameliorarea diareei. La rândul său, acest lucru ajută la menținerea sănătății sistemului digestiv.
🧬 Bun pentru diabetici
Fiind bogat în fibre, acest fruct poate fi savurat de diabetici pentru a reduce nivelul poftei de mâncare. Fructul este, de asemenea, cunoscut pentru a regla nivelul zahărului din sânge.
🧬 Bun pentru hipertensiune
Sodiul, atunci când este inclus excesiv în dietă, poate declanșa hipertensiune. Se știe că fructul kaki are niveluri scăzute de sodiu. Prin urmare, poate fi utilizat ca parte a unei diete echilibrate cu conținut scăzut de sodiu, concepută pentru cei cu hipertensiune.
🧬 Întărește imunitatea
Fiind o sursă bună de vitamina C, kaki, atunci când este inclus în mod regulat în dieta ta echilibrată, poate ajuta la consolidarea nivelului de imunitate. Astfel, acționează ca un scut împotriva răcelii obișnuite, a gripei, precum și a diferitelor infecții pulmonare, inclusiv astm.
🧬 Ajută la combaterea cancerului
Fiind o sursă bogată de antioxidanți, acest fruct ajută la reducerea radicalilor liberi. Aceștia, altfel, pot deteriora celulele și pot declanșa cancerul. Prezența vitaminei A, precum și a shibuolului și a acidului betulinic, îmbogățește proprietățile de combatere a cancerului.
🧬 Îmbunătățește vederea
Kaki conține vitamina A în cantități semnificative. Și, este un fapt stabilit că vitamina A are potențialul de a îmbunătăți vederea.
🧬 Ajută la îmbunătățirea producției de celule roșii din sânge
Cuprul, prezent în acest fruct, ajută la absorbția corectă a fierului. Acest lucru, la rândul său, ajută la producerea de celule roșii din sânge.
🧬 O ușurare naturală pentru sughițuri
Kaki este utilizat pe scară largă de către medicii chinezi în tratamentul sughițului.
🧬 Menține ficatul sănătos
Kaki este bogat în antioxidanți, care elimină radicalii liberi dăunători oxigenului din corpul nostru. De asemenea, reduce efectul materialelor toxice și previne deteriorarea celulelor. Acest lucru duce în cele din urmă la un corp detoxificat și un ficat sănătos.
🧬 Reduce retenția de apă
Având proprietăți diuretice, kaki poate opri reținerea apei, precum și crește cantitatea de urină care curge prin rinichi. Cu un conținut ridicat de potasiu, asigură că nu se pierde niciun mineral semnificativ în timpul urinării.
🧬 Oferă multă energie
Sucul de kaki este considerat un energizant natural datorită conținutului ridicat de potasiu și zahăr. Consumul unui pahar de suc de kaki ne poate oferi energie instantanee pentru efectuarea oricărei activități pline de energie. Este o alegere bună pentru ameliorarea epuizării și a stresului.

🧬 Ține infecțiile la distanță
Kaki este o sursă uimitoare de fitochimicale, inclusiv antioxidanți polifenolici și catehine. Acestea contribuie la proprietatea antiinflamatoare a fructului, care ajută în cele din urmă la prevenirea atacurilor bolilor infecțioase.
🍹Cum să faci suc de kaki
1.Luați 2-3 kaki mari și proaspeți. Curățați coaja și spălați bine sub apă curentă rece. Luați un prosop curat sau șervețel de hârtie și uscați fructele.
2.Tăiați fructele în cubulețe.
3.Acum, puneți bucățile de kaki într-un blender. Adăugați o jumătate de cană de apă. Amestecați bine, astfel încât să obțineți un suc omogen de consistență medie.
4.Dacă doriți o băutură mai groasă, pur și simplu nu mai adăugați apă și amestecați bucățile de kaki simple. După aceea, transferați-l într-o sită și extrageți sucul într-un vas apăsând fie cu degetele, fie cu o lingură.
5.Sucul proaspăt și nutritiv de kaki este gata.
Sucul de kaki este cu adevărat un dar al naturii. Folosiți-l pentru a fi sănătos, fericit și în formă!
👉 Informații nutriționale despre kaki (diagramă nutrițională USDA)
Valori pentru 1 oz = 28 g și procentul dozei zilnice recomandate:

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.