Ulei de rapiță – folosit în foarte multe produse – cât de sănătos este și ce beneficii are?

0

Uleiul de rapiță se numără printre uleiurile cu cele mai scăzute niveluri de grăsimi saturate, responsabile pentru creșterea colesterolului. Are un conținut ridicat de Omega 3, care poate fi de aproximativ 10 ori mai mare decât al uleiului de măsline. Este o sursă bună de vitamina E și grăsimi monosaturate (sănătoase). O lingură de ulei de rapiță conține aproximativ 15% din necesarul zilnic de vitamina E.
Uleiul de rapiță provine din semințele negre ale acestei plante.
În timp ce grăsimile și uleiurile au dobândit o reputație proastă, adevărul este că numai tipurile greșite de grăsimi sau cantitățile prea mari sunt cu adevărat dăunătoare.
Sensibilitatea și rigiditatea pielii pot fi combătute tot cu acest ulei. De asemenea, uleiul de rapiță poate fi folosit și de persoanele care se confruntă cu inflamații din cauza artritei cronice, tulburărilor cauzate de astm sau problemelor de stomac.
Uleiul de rapiță stimulează un profil lipidic sănătos prin reducerea absorbției de colesterol de către organism. Astfel, organismul absorbind mai puțin colesterol, nivelul total al acestuia scade. Mai mult, grăsimile sale nesaturate au sarcina de a reduce colesterolul rău și de a-l face să crească pe cel bun.
Uleiul de rapiță poate să reducă riscul bolilor de inimă cu 7%. Se pare că și aici ar fi responsabili acizii grași omega 3. Mai mult, conține din abundență vitamina E, antioxidantul folosit contra bolilor coronariene.

Fiind bogat în vitaminele E și K, este un bun aliat în eradicarea problemelor pielii precum ridurile, acneea, petele etc. De fapt, este folosit drept bază pentru multe creme din comerț, deoarece face pielea mătăsoasă și îi dă acea strălucire sănătoasă. Pentru persoanele cu pielea foarte uscată, uleiul de rapiță este cel mai recomandat remediu natural și se poate aplica direct. Este recomandat să aplici uleiul imediat ce ai ieșit dintr-o baie caldă.
Ajută la combaterea mătreței. Nu trebuie decât să aplicați uleiul călduț pe scalp și să masați pentru 10 minute, apoi să lăsați să acționeze 30 de minute. În plus, uleiul de rapiță previne și căderea părului.

Niciun comentariu

Nu ratați!