Afla ce alimente trebuie sa mananci pentru a creste colesterolul bun sau HDL

0

Ce este colesterolul HDL? Corpul nostru este responsabil pentru producerea a două tipuri diferite de colesterol. Ele sunt cunoscute sub denumirea de HDL și LDL. HDL se mai numește lipoproteină de înaltă densitate. Sunt considerati buni si sanatosi. HDL va ajuta la eliminarea colesterolului și îl va transfera direct la ficat. În acest fel, va preveni tot felul de boli legate de inimă. Lipoproteinele cu densitate mică, pe de altă parte, vor aduna colesterolul in interiorul arterelor tale și vor afecta atât creierul, cât și inima. HDL scăzut și LDL ridicat te fac de obicei predispus la boli cardiovasculare.
Exista multe alimente care contin colesterol bun (HDL) si va vom prezenta in acest articol pe cele cu un continut mai ridicat de colesterol HDL:
Somon salbatic
Somonul sălbatic este excelent pentru inima ta. Conține acizi grași omega 3 care sunt plini de HDL, colesterol bun. Ar fi indicat să aveți cel puțin două-trei porții de somon sălbatic pe săptămână. Cu toate acestea, trebuie să vă amintiți că nu toți nutrienții sunt absorbiți în perioada de digestie. Obțineți nutrienți din alimentele întregi, astfel încât toți nutrienții să poată fi absorbiți.
Macrou
Un alt fel de mâncare care conține HDL colesterol în abundență este macroul. Adăugarea acestui fel de mâncare la mesele tale de 2-3 ori pe săptămână poate reduce atacurile de cord sau bolile legate de inimă. Conține acizi grași omega 3 care ajută la creșterea colesterolului bun. De asemenea, ajută la scăderea grăsimilor din sângele tău.
Ton
Tonul sau tonul albacore pot fi considerate cu siguranță un aliment cu colesterol HDL. Acest lucru nu va îmbunătăți doar sănătatea dumneavoastră cardiovasculară, dar reduce și tensiunea arterială. Șansele de a dezvolta cheaguri sunt, de asemenea, reduse cu ajutorul tonului. Puteți coace sau puteti face la gratar tonul pentru a vă feri de grăsimile nesănătoase.
Halibut
Halibutul este un alt pește care îți protejează inima! Asociația americană pentru sănătate a recomandat, de asemenea, consumul acestui pește de până la trei ori pe săptămână. Dacă nu vă place acest pește, puteți încerca și alte tipuri, cum ar fi sardinele sau păstrăvul de lac. O altă alternativă ar fi suplimentele cu ulei de pește.
Vin rosu
Dacă credeți că vinul roșu este doar pentru masti faciale și băuturi ocazionale pentru petreceri, atunci puteți greși! Vinul roșu este unul dintre cele mai importante alimente cu colesterol HDL existent astăzi și oferă o varietate larga de beneficii. Un pahar de vin roșu poate crește nivelul HDL cu 4 mg pe decilitru. Cu toate acestea, nu a scăzut niciodată nivelul de colesterol LDL ca atare.
Ulei de masline
Uleiul de măsline este plin de antioxidanți care cresc nivelul HDL și reduc nivelul LDL. Dacă utilizați ulei de măsline, în loc de unt sau spray de gătit, veți vedea o schimbare certă în sănătatea inimii voastre. Adăugați oțet pentru a face un sos bun de salată. Cu toate acestea, fii atent! Nu vrei să folosești prea mult. Este bogat în calorii.
Ulei de rapita
Uleiul de rapita este un ulei vegetal pe bază de lichid care este plin de grăsimi monosaturate ce scad colesterolul rău în timp. Este înțelept să folosiți ulei de rapita în loc de unt, deoarece untul este plin de grăsimi nesănătoase și saturate. Puteți folosi uleiul pentru a îmbrăca o salată de casă sănătoasă sau legume prăjite pentru prânz.
Avocado
Avocado este un fruct care este plin de grăsimi monosaturate. Este unul dintre cele mai bune alimente cu colesterol HDL! Puteți adăuga avocado feliat în salata de fructe sau pur și simplu răspândiți avocado maruntit peste sandwich. Folosirea acesteia în loc de maioneză sau unt este o alternativă mai bună intotdeauna. Acest lucru te va ajuta în cele din urmă să scazi colesterolul rău.
Varza de bruxelles
Un alt aliment sănătos pe care l-ai putea adăuga la dieta ta pentru a crește nivelul de colesterol bun este varza de Bruxelles. Scade colesterolul LDL blocându-l complet. Chiar și grăsimile sunt oprite de la absorbția în fluxul sanguin. Este o fibră solubilă, ceea ce este considerat cel mai bine pentru un nivel bun de colesterol.

Portocale
Portocalele, la fel ca și alte fructe, conțin antioxidanți care îți protejează inima împotriva bolilor legate de inimă. Un adult obișnuit ar trebui să manance cel puțin 20 de grame de portocale sau orice alte legume / fructe pe zi pentru a avea colesterol HDL mai mare.
Fasole lima
Fasolea Lima este, de asemenea, ceva ce ar trebui să încercați cu siguranță! Scade LDL și îți îmbunătățește sănătatea cardiovasculară în timp. Boabele de Lima pot fi gătite cu alte legume precum morcovii și ardeii sau pot fi adăugate pur și simplu la o salată de legume. Pur și simplu făcând o mică schimbare în alimentația ta, îți vei umple stomacul, îți vei curăța colonul și vei oferi organismului tău de fibre dietetice necesare pentru reducerea colesterolului.
Nuci, arahide, fistic, migdale, alune
Nucile sunt pline de acizi grași polinesaturați care mențin vasele de sânge sănătoase. Cu toate acestea, este recomandat să aveți nuci cu moderație, deoarece acestea sunt bogate în calorii și vă pot face să luati în greutate!
O mână de migdale în fiecare zi poate reduce riscul de boli asociate inimii. Sunt pline de proteine ​​care mențin stomacul plin. Migdalele sunt o necesitate pentru o alimentație sănătoasă. Conțin vitamina E în abundență, care reduce dezvoltarea plăcii în arterele tale.
Alunele sunt pline de acizi grași omega 3 care controlează ritmurile periculoase ale inimii. De asemenea, conține fibre care previne diabetul și te face să mănânci mai puțin. Acest lucru se datorează faptului ca o cantitate mica de alune vă pot umple stomacul! Alunele sunt, de asemenea, o mare sursă de grăsimi polinesaturate și monoinsaturate, care sunt considerate ideale pentru o inimă bună și un stil de viață mai bun!
Arahidele conțin L-arginină din abundență. Îmbunătățește sănătatea arterelor dvs. prin creșterea flexibilității lor și reduce șansele de cheaguri de sânge. Reglează și fluxul de sânge.
Adăugarea fisticului in dieta ar fi de asemenea de folos organismului tău! Conține steroli vegetali, o substanță care vă poate controla nivelul de colesterol.
Ciocolata neagra
Privește acest lucru ca o oportunitate de a te delecta cu ceva delicios. Ciocolata neagră este surprinzător de bună pentru scăderea colesterolului rău. Cu alte cuvinte, este o mâncare excelentă HDL. Conține antioxidanți și flavonoide care fac minuni pentru inima ta. Cu toate acestea, cel mai bine este să mâncați cu moderație, deoarece consumul excesiv de ciocolată neagră duce la creșterea în greutate.
Ceai verde sau ceai negru
Ceaiul verde și ceaiul negru sunt plini de antioxidanți care reduc nivelul colesterolului. Trei căni de ceai verde sau ceai negru pe zi nu numai că îți va oferi o sănătate cardiovasculară mai bună, dar promovează și o piele mai buna. Adesea, aceste băuturi au fost folosite pentru scăderea în greutate, scăderea tensiunii arteriale și combaterea diabetului. Cu toate acestea, asigurați-vă că nu adăugați zahăr sau cremă în băuturile calde!
Orez brun
Orezul brun a fost, de asemenea, considerat ca unul dintre cele mai bune produse din cereale integrale care reduc colesterolul rău. De asemenea, reduce absorbția colesterolului în fluxul sanguin. Folosiți orez brun în loc de alb pentru a vedea o schimbare rapidă în sănătatea dumneavoastră. De asemenea, reduce stresul, te face mai puțin predispus la diabet și te ajută să slăbești.
Soia
Tofu, laptele de soia sau soia ca gustare vă poate ajuta cu siguranță să reduceți nivelul ridicat de colesterol. Este în mod natural fără colesterol și conține acizi grași omega 3, care sunt excelenți pentru sistemul dumneavoastră cardiovascular. Cu toate acestea, laptele de soia vă poate ajuta, dar nu suficient, motiv pentru care este necesar să adăugați și alte alimente întregi în alimentația dvs.
Vinete
Știați că vinetele pot avea grijă de inima voastră? Da! Vinetele conțin o cantitate mare de fibre solubile și sunt foarte sărace în calorii. Cu toate acestea, trebuie să știți că nu sunt doar vinetele care sunt bune pentru inima voastră, ci și legumele precum bamele, deoarece sunt atât de pline de nutrienți.
Cartofi dulci
Cartofii dulci pot fi folosiți în loc de cartofi albi din cauza beneficiilor uimitoare pentru sănătate pe care le poate oferi. Cartofii dulci au un indice glicemic scăzut care împiedică creșterea glicemiei. De asemenea, conțin Vitamina A, fibre și licopen.

Niciun comentariu

Nu ratați!