Ceai negru – o licoare cu ample calități curative

0

Ceaiul negru este bogat în aminoacizi, uleiuri volatile, iod, vitaminele B1, B2, C, PP și K. De asemenea, acesta este bogat și în numeroase minerale, precum: zinc, calciu, crom, magneziu, fier, potasiu și fosfor.
Beneficiile pentru sănătate ale ceaiului negru includ efectele sale benefice asupra colesterolului ridicat, diareei, cariilor dentare, dificultăți de concentrare, probleme digestive, circulației sanguine slabe, tensiunii arteriale ridicate și astmului. Este unul dintre cele mai populare ceaiuri și este recunoscut pentru calitățile și beneficiile sale medicinale.
Ceaiul este una dintre cele mai iubite băuturi din lume. Diferența dintre ceaiul negru, verde și ceaiul alb este modul în care este procesat. Atât ceaiul negru, cât și ceaiul verde provin din aceeași plantă de ceai, Camellia Sinensis. În timpul etapei de procesare, ceaiul negru este fermentat și oxidat, ceea ce ii conferă culoarea, aroma și beneficiile pentru sănătate. Pe de alta parte, ceaiul verde și cel alb nu sunt fermentate.
Spre deosebire de cofeina din cafea, cantitățile mai reduse din ceaiul negru stimulează circulația sângelui către creier. Cofeina din ceaiul negru este un stimulent puternic și este rapid absorbită și metabolizată de organism. Îmbunătățește atenția, puterea de concentrare și relaxează.
Ceaiul negru este bogat în antioxidanți cunoscuți sub denumirea de polifenoli și are de asemenea sodiu, proteine și carbohidrați. Potrivit studiilor, este benefic vaselor de sânge, apărând organismul de accidente vasculare cerebrale și alte afecțiuni cardiovasculare. Prin urmare, oricine îl bea este supus unui risc mai redus de a contracta boli cardiovasculare.
Ceaiul negru reduce și nivelul de hormoni ai stresului, îmbunătățește memoria și protejează împotriva bolii Parkinson.
Acest ceai are un efect de vindecare asupra tulburărilor intestinale datorită prezenței taninelor. Este recomandat ca toți pacienții cu diaree să bea încet acest ceai pentru beneficii maxime.

Ceaiul negru este extrem de benefic pentru cei ce suferă de astm, deoarece extinde trecerea aerului, permițându-le astfel să respire mai ușor.
Ceaiul negru este bogat în substanțe active, tanini, care lupta impotriva virusurilor de gripa, dizenterie sau hepatita. In plus, ceaiul negru inhiba dezvoltarea tumorilor canceroase si stimuleaza productia de celule care protejeaza organismul.
Este bogat în tanine și alte substanțe chimice care au un efect pozitiv și relaxant asupra sistemului digestiv al corpului uman.
Despre ceaiul negru se spune că este cel mai bun ceai atunci când dorim să ne luam doza zilnică de energie, fiind ceaiul cel mai bogat in teină. Acesta conține, de asemenea, o mică cantitate dintr-o substanță stimulatoare numită teofilină.
Conform studiilor, s-a constatat că persoanele care beau 3 – 4 cești de ceai negru în fiecare zi prezintă un risc mai scăzut pentru probleme cardiace decât cei care consumă cantități minime sau deloc.
Ceaiul negru sau verde, ajută femeile să prevină dezvoltarea cancerului la sân, în special la femeile aflate în faza de premenopauză. Ceaiul ajută la creșterea nivelului de hormoni denumiți globulină în perioada menstruală. Prezența flavinelor din ceai distruge celulele anormale din organism înainte de a provoca daune sau mutații.
Atenție! Consumat în exces poate da dureri de cap și aciditate în stomac. Evitați să beți ceai după prânz sau cină, deoarece poate duce la o digestie slabă, în timp ce dimineața sau înainte de masa de prânz poate promova o digestive sănătoasă.
Ceaiul negru nu este recomandat celor ce suferă de ulcer gastric, gastrită sau reflux esofagian.

Niciun comentariu

Nu ratați!