Stafidele sunt cunoscute pentru a ajuta la câștigarea în greutate într-un mod sănătos, precum și pentru sănătatea ochilor, îngrijirea dentară și calitatea oaselor.
Când sunt ingerate, stafidele se umflă deoarece fibrele prezente în ele se contractă într-o formă uscată, și încep să se umfle datorită fluidelor naturale. În compoziția acestora se regăsesc vitaminele C, E, K, un complex de vitamine B și minerale, precum niacina, piridoxina, fier, potasiu, mangan, sodiu, zinc și fosfor. Totodată, aceste fructe uscate conțin și foarte mulți antioxidanți: flavonoide și fenoli.
La fel ca toate fructele uscate, sunt instrumente foarte bune pentru a câștiga în greutate într-un mod sănătos, deoarece sunt pline de fructoză și glucoză și conțin o mulțime de energie pozitivă. Acestea formează o parte ideală a unei diete pentru creșterea în greutate.
Stafidele conțin vitamine și minerale, cum ar fi seleniul și fosforul, care facilitează absorbția altor nutrienti și proteine în organism. Ele stimulează absorbția eficientă a altor proteine, vitamine și substanțe nutritive obținute din alimente, ceea ce îmbunătățește energia dumneavoastră și puterea sistemului imunitar.
Stafidele conțin acid oleanolic, substanță esențială pentru păstrarea sănătății dinților. În plus, antioxidanții cu rol antibacterian împiedica dezvoltarea bacteriilor din cavitatea orală, iar calciul previne deteriorarea dinților.
Stafidele au un nivel ridicat de catechine, care sunt antioxidanți polifenolici din sânge. Antioxidanții elimină radicalii liberi din corpul dumneavoastră, fiind responsabili de majoritatea bolilor, fiind unul dintre principalele cauze ce stau la baza creșterii spontane a celulelor canceroase. Prin urmare, prin includerea stafidelor în dieta dumneavoastră, puteți preveni cancerul sau încetini procesul acestuia.
Stafidele sunt ideale și pentru sănătatea ochilor. Datorită antioxidanților pe care ii conțin stafidele, acestea sunt perfecte pentru menținerea ochilor sănătoși. Stafidele au multă vitamina A, A-beta-caroten si A-carotenoide, toate acestea fiind necesare pentru o bună sănătate a vederii.
De-a lungul timpului, oamenii au crezut că stafidele au puterea de a reduce tensiunea arterială și de a proteja sănătatea inimii, dar numai recent experții au început studii intensive cu privire la aceste informații. Constatările, deși nu sunt definitive, au arătat o corelație pozitivă intre hipertensiunea arterială și consumul de stafide, datorită mai multor nutrienti, dar experții consideră că nivelul ridicat de potasiu ajută cel mai mult.
Stafidele dețin fitonutrienti polifenolici, cunoscuți ca și antioxidanți cu efect antiinflamator. De asemenea, aceștia au proprietăți antibacteriene și ajută la reducerea febrei și distrugerea bacteriilor și virusurilor, astfel încât ne protejează de răceli sau alte viroze respiratorii, prin întărirea sistemului imunitar.
Consumul de stafide este indicat și pentru viața amoroasă. Aceste fructe conțin un aminoacid numit arginina, care are potențial de mărire a libidoului și care sporește senzația de excitare. Este indicat consumul mai ales pentru bărbați, în tratamentul disfuncțiilor erectile, dar și ca energizant. Există chiar și o practică străveche, precum cea din India, unde mirilor le este oferită o cană cu lapte, stafide și șofran în noaptea nunții, pentru ca aceasta să fie una…de neuitat pentru ambii parteneri.
Niciun comentariu