Cele mai bune ingrediente naturale de îngrijire a pielii

0

Deși majoritatea oamenilor nu își dau seama, produsele lor preferate de îngrijire a pielii pot contribui semnificativ la expunerea lor la ingrediente dăunătoare, toxine și substanțe chimice. Acesta este „prețul real al frumuseții”, dar puteți evita opțiunile chimice prin folosirea de ingrediente naturale de îngrijire a pielii.
De fapt, majoritatea produselor de înfrumusețare cumpărate din magazin, produse comercial, sunt pline cu coloranți artificiali, parfumuri, conservanți și stabilizatori. Acestea pot fi absorbite cu ușurință prin porii pielii, provocând potențial o serie de efecte negative asupra sănătății.
Substanțele chimice găsite în produsele de înfrumusețare pot fi dăunătoare de-a lungul întregului ciclu de viață, de la modul în care sunt produse și utilizate de consumatori până la metodele de eliminare, plus impactul lor negativ asupra mediului.
Ce înseamnă asta pentru rutina ta de frumusețe? Vestea bună este că există o mulțime de produse sănătoase de frumusețe disponibile pentru piele, ca să nu mai vorbim de păr, dinți și unghii. Majoritatea ingredientelor naturale de îngrijire a pielii sunt ieftine și nu dăunează sănătății generale, spre deosebire de unele produse comerciale.
Femeile din întreaga lume folosesc produse naturale de îngrijire a pielii de secole – și multe au o piele admirabilă.
Ce este îngrijirea naturală a pielii?
Îngrijirea naturală a pielii utilizează ingrediente găsite în natură, cum ar fi anumite ierburi, flori, rădăcini, fructe și alte plante.
Există mai multe produse naturale de îngrijire a pielii disponibile acum decât oricând, iar lista lor lungă de beneficii se extinde dincolo de pielea cu aspect minunat. Când utilizați în mod regulat astfel de produse naturale, nu numai că vă înfrumusețați pielea, ci și absorbiți antioxidanții, îmbunătățiți rezistența pielii la UV și vă stimulați și sistemul imunitar.
Potrivit unui studiu publicat în revista Biogerontology (SUA), „Ingredientele naturale anti-îmbătrânire, care practic urmează căile hormetice, sunt potențial utile ca agenți de hidratare; agenți de reparare a barierelor; antioxidanți, vitamine, hidroxiacizi, agenți de iluminare a pielii, ingrediente antiinflamatoare și ingrediente de protecție solară.”
Cercetările arată că o varietate de plante conțin fitomolecule, aminoacizi și acizi grași care protejează pielea noastră, inclusiv compuși precum polifenoli, triterpene și steroli, acid carnosic, acid rosmarinic, grăsimi polinesaturate și multe altele.
Aplicarea pe piele a ingredientelor alimentare integrale neprocesate – multe pe care probabil le aveți deja și le gătiți în propria bucătărie – vă va face să vă iubiți pielea, chiar dacă sunteți o persoană care are pielea sensibilă sau s-a luptat în trecut cu probleme dificile legate de piele.
Toxicitatea ascunsă a majorității produselor de frumusețe
Produsele de îngrijire a pielii cumpărate din magazin conțin de obicei ingrediente iritante și parfumuri chimice care sunt legate de tot felul de probleme potențiale – de la probleme hormonale, menstruații neregulate și infertilitate până la alergii și chiar cancer.
Una dintre cele mai semnificative consecințe ale expunerii la toxinele acumulate din produsele de îngrijire artificiale a pielii este dezechilibrul hormonal, deoarece multe produse conțin perturbatori hormonali.
Acești hormoni externi sau exogeni găsiți în produsele comerciale sunt substanțe produse în afara corpului care pot acționa sau pot afecta hormonii din interiorul corpului. Acestea includ hormoni sintetici, patentabili, care afectează negativ sistemul endocrin și pot afecta ciclul menstrual al femeii și fertilitatea și chiar nivelurile hormonale la bărbați.
Numiți adesea perturbatori endocrini, unele dintre structurile moleculare ale acestor substanțe chimice seamănă atât de mult cu estrogenul natural încât se potrivesc în aceiași receptori din organism. Ei fie se leagă de acești receptori – astfel încât propriii hormoni nu funcționează așa cum ar trebui să facă – și activează și dezactivează genele, amplifică aspectele negative ale estrogenului, fie călătoresc către nucleul celulelor, unde exercită un efect negativ pe cromozomi sau ADN.
Reglementarea produselor cosmetice și de îngrijire personală este „subțire”. Există doar un proces ușor de aprobare pentru ca un produs să fie aprobat pentru uz comercial.
Majoritatea etichetelor produselor pentru îngrijirea pielii cumpărate din magazin pot fi de-a dreptul înfricoșătoare! Există mii de substanțe chimice în produsele dvs. și de obicei sunt absorbite direct în corpul dumneavoastră. Există puține revizuiri sau aprobări guvernamentale, deoarece industria de îngrijire a pielii este foarte nereglementată.
Majoritatea produselor de îngrijire și înfrumusețare a pielii, inclusiv produse de curățare, creme hidratante, seruri și exfoliații anti-îmbătrânire, folosesc compuși anorganici și geluri pe bază de petrol. Uleiurile minerale nu sunt recoltate în mod natural din plante. Atunci când un ingredient este fabricat cu substanțe chimice, îți înfundă de fapt porii. Pielea ta își pierde capacitatea naturală de a elimina toxinele, ceea ce duce la creșterea acneei și a semnelor de îmbătrânire.
Câteva substanțe chimice dăunătoare care sunt folosite în produsele cumpărate din magazin includ parabeni (utilizați pentru conservare), culori sintetice (derivate din surse de petrol sau gudron de cărbune), parfum (care este asociat cu alergii și tulburări respiratorii), toluen și lauril sulfat de sodiu (care poate provoca leziuni renale și respiratorii).
Aplicarea substanțelor chimice pe corp limitează procesele naturale de vindecare ale pielii. Sistemul imunitar al corpului, sănătatea ochilor și a sistemului respirator pot fi afectate de substanțele chimice și aditivii nesănătoși. De asemenea, multe dintre aceste substanțe chimice sunt iritante ale pielii, ceea ce duce la piele roșie, uscată și descuamată.
Nu toate ingredientele de îngrijire a pielii care sunt oarecum procesate sau rafinate sunt rele. De exemplu, ingrediente precum acidul hialuronic (care se găsește în creme hidratante și seruri) și acidul salicilic (un agent antiinflamator și antibacterian găsit în produsele pentru acnee) pot ambele să susțină sănătatea pielii dacă sunt utilizate în produse care nu conțin alți iritanti.
Cele mai bune ingrediente de îngrijire a pielii
Cumpărarea de produse de îngrijire a pielii poate fi dificilă în zilele noastre, cu atât de multe opțiuni diferite disponibile și liste de ingrediente nesfârșite, greu de pronunțat.
Atunci când căutați produse de îngrijire a pielii, urmați aceleași reguli pe care le urmați pentru o dietă sănătoasă: Căutați ingrediente neprocesate fără substanțe chimice dure sau ceva artificial. Practic, cu cât produsul natural pentru piele este mai aproape de natură, cu atât pielea ta va ști ce să facă cu ingredientele sale benefice.
1. Ulei de cocos
Unul dintre cele mai versatile ingrediente pentru piele (și alimente) care există, beneficiile pentru piele ale uleiului de cocos includ:
întărirea țesutului epidermic subiacent
îndepărtarea celulelor moarte ale pielii
protejează de arsurile solare
are proprietăți antibacteriene, antivirale, antifungice și antioxidante
Cercetările arată chiar că este suficient de puternic pentru a lupta împotriva anumitor boli cronice ale pielii caracterizate prin defecte ale funcției de barieră epidermică și inflamații cutanate, inclusiv dermatita atopică.
Utilizați uleiul de cocos atât pe piele, cât și pe păr, ca hidratant natural. Funcționează cel mai bine pentru tipurile de piele uscată sau mixtă, spre deosebire de pielea grasă. De asemenea, ajută la curățarea pielii și poate îndepărta machiajul, ajută la vindecarea mai rapidă a rănilor sau cicatricilor și previne iritațiile.
Uleiul de cocos folosit intern este, de asemenea, benefic pentru aspectul tău. Conține proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii, plus o mulțime de grăsimi sănătoase care ajută la hrănirea intestinului și la creșterea funcției imunitare.
2. Ulei de arbore de ceai
Arborele de ceai ( Melaleuca alternifolia ) este folosit de sute de ani în Australia, de unde această plantă este originară, pentru a combate erupțiile, înroșirea și inflamația pielii.
În timp ce mulți oameni reacționează dur la ingredientele tipice pentru tratamentul acneei, cum ar fi acizii, arborele de ceai este de obicei bine tolerat și are puține, dacă există, efecte secundare.
Utilizările uleiului de arbore de ceai includ funcționarea ca un antiinflamator natural, antibacterian, antimicrobian și antifungic, iar fitochimicalele sale îl fac unul dintre cele mai versatile și populare produse naturale de îngrijire a pielii.
Uleiurile esențiale volatile ale arborelui de ceai provin din aproximativ 230 de specii diferite de plante, aproape toate fiind originare din Australia. Ingredientele active primare responsabile pentru capacitatea sa de a reduce bacteriile dăunătoare includ hidrocarburile terpenice, monoterpenele și sesquiterpenele.
Dacă tipul tău de piele este predispus la erupții, arborele de ceai poate fi un remediu casnic eficient pentru acnee.
Cercetările au observat peste 100 de componente chimice diferite și hidrocarburi volatile care sunt considerate aromatice și capabile să călătorească prin aer, porii pielii și membranele mucoase pentru a oferi beneficii de vindecare.
3. Otet de mere
Un produs natural de îngrijire a pielii extrem de versatil și ieftin, beneficiile oțetului de mere includ uciderea agenților patogeni (cum ar fi bacteriile), curățarea problemelor pielii cauzate de problemele intestinale, curățarea pielii și ajutarea la stoparea acneei – plus oferirea de proprietăți antifungice.
Utilizarea oțetului de mere pentru problemele pielii datează de la Hipocrate (460–377 î.Hr.), considerat „părintele medicinei moderne”.
De asemenea, conține acid acetic extrem de benefic și anumite vitamine precum potasiul și magneziul, care îl fac un agent de detoxifiere atunci când este consumat intern, deoarece stimulează funcția hepatică și ajută la echilibrarea bacteriilor din intestin.
4. Miere crudă
Mierea crudă este una dintre cele mai bune surse naturale de nutrienți, enzime, vitamine și acizi care stimulează pielea. Beneficiile mierii crude:
reduce erupțiile
oferă proprietăți de hidratare
are calități antiseptice
grăbește vindecarea rănilor
combate alergiile sau erupțiile cutanate
contribuie la reducerea cicatricilor
Mierea crudă este neîncălzită, neprocesată și nepasteurizată, spre deosebire de majoritatea mierii disponibile în magazinele alimentare. Prin urmare, își păstrează intacți toți nutrienții, deoarece aceștia nu sunt distruși prin procesare.
Ca antimicrobian, mierea este deosebit de potrivită ca pansament pentru răni și arsuri. De asemenea, a fost inclusă în tratamentele folosite pentru infecțiile bacteriene, mătreața, dermatita scutecului, psoriazisul și multe altele.
Mierea este, de asemenea, un excelent produs natural de îngrijire a pielii pentru acnee, deoarece poate fi folosită în demachiante faciale, chiar și pe tipuri de piele sensibilă sau mixtă.

5. Sare de mare
Sarea de mare este încărcată cu tone de minerale și nutrienți, cum ar fi magneziu, calciu, sodiu și potasiu, pe care le absoarbe din apa de mare unde este produsă. Multe dintre aceste minerale sunt aceleași care se găsesc în celulele pielii și în corpul nostru, tocmai de aceea sarea de mare reală poate ajuta la echilibrarea, protejarea și refacerea pielii.
Utilizați săruri marine reale în măștile faciale, tonerele și exfoliantele de casă cu alte ingrediente care stimulează pielea, cum ar fi uleiul de cocos, uleiul esențial de lavandă și mierea crudă. Sarea conține proprietăți antiinflamatorii pentru a calma pielea și a calma erupțiile, pentru a îndepărta celulele moarte ale pielii și iritațiile, pentru a echilibra producția de ulei și pentru a ajuta pielea să mențină nivelul de umiditate.
6. Avocado
Dacă ai pielea uscată, avocado este cu siguranță prietenul tău. Un fruct gras ultra-hidratant, beneficiile avocado includ furnizarea de acizi grași sănătoși plus vitaminele A, D și E care sunt capabile să pătrundă în piele.
Ajută la calmarea pielii arse de soare și poate stimula producția de colagen și ajută la tratarea petelor de vârstă. De asemenea, funcționează pentru a reduce inflamația pielii atunci când este aplicat local și poate face același lucru intern atunci când este consumat.
Pentru beneficii anti-îmbătrânire, încearcă-l in măști de față de casă, urmate de cremă hidratantă pentru ochi.
7. Ulei esențial de lămâie
Cu constituenții săi puternici antibacterieni capabili să reducă chiar și tulpinile de bacterii periculoase, uleiul esențial de lămâie poate fi folosit pentru a diminua accesele de acnee cauzate de un nivel ridicat de bacterii blocate în pori. De asemenea, este util pentru estomparea cicatricilor și a petelor de vârstă, poate exfolia, poate lumina pielea, tonifica pielea grasă și poate combate ridurile.
În plus, uleiul de lămâie este unul dintre cele mai versatile uleiuri esențiale pe care le puteți avea la îndemână, deoarece poate fi folosit ca un agent de albire a dinților, odorizant pentru rufe, cremă pentru celulită, spălat de față și detergent pentru uz casnic. Se amestecă cu un ulei purtător precum uleiul de jojoba și se masează în zonele cu probleme ale pielii. De asemenea, îl puteți folosi pe păr pentru a spori strălucirea și pentru a elimina reziduurile.
8. Ulei de argan
Originar din Maroc și folosit acolo de generații, uleiul de argan este atât de vindecător pentru că este bogat în vitamina A, vitamina E, diverși antioxidanți, acizi grași omega-6 și acid linoleic. Acestea îi conferă proprietăți naturale anti-îmbătrânire – în plus, nu numai că este excelent pentru hidratarea delicată a pielii, dar, de asemenea, sporește strălucirea și sănătatea părului tău.
Aplicați o cantitate mică de ulei de argan pur direct pe pielea normală sau cu probleme de două ori pe zi pentru a ajuta la tratarea iritațiilor, cum ar fi acneea, mușcăturile de insecte, eczemele, uscăciunea și psoriazisul.
9. Aloe Vera
Majoritatea oamenilor asociază beneficiile aloe vera cu vindecarea arsurilor solare, dar știați că aloe conține și ingrediente care luptă împotriva bacteriilor, inflamației, înroșirii și mâncărimii? De sute de ani, aloe a fost folosit pentru a trata bolile de piele, infecții si ca tratament natural pentru bolile fungice in medicina tradițională chineză.
Aloe vera este considerată a fi cea mai activă formă biologică a speciei Aloe barbadensis Miller și conține peste 75 de ingrediente potențial active, inclusiv antiinflamatoare, vitamine, minerale, zaharide, aminoacizi, acizi grași, enzime, lignină și acizi salicilici. Acestea sunt cele care conferă aloe proprietățile sale antimicrobiene și antifungice care o fac o „terapie fotodinamică” pentru susținerea pielii – în plus, poate avea efecte anti-îmbătrânire datorită capacității sale de a susține o barieră sănătoasă a pielii.
Rezultatele cercetărilor sugerează că aloe vera este eficientă pentru arsuri și vindecarea rănilor, dar, în mod surprinzător, te detoxifică și din interior spre exterior – atât de mult încât, atunci când este administrată pe cale orală, aloe poate chiar să scadă numărul și dimensiunea tumorilor și paraziților din ficat, splina si măduva osoasă.
Plantele de aloe vera produc două substanțe folosite în medicină: gelul care se găsește în celulele din centrul frunzei și latexul care se obține din celulele de sub pielea frunzelor. Acestea pot fi folosite ca un remediu natural de îngrijire a pielii pentru arsuri , degerături, psoriazis și herpes labial.
10. Ulei de jojoba
Unul dintre cele mai utilizate uleiuri purtătoare, uleiul de jojoba este extrem de hidratant și poate ajuta la tratarea arsurilor, rănilor, cicatricilor, dermatitelor, acneei, psoriazisului și ridurilor. Originar din sudul SUA și din Mexic, este folosit și pentru a reduce alopecia, deoarece încurajează creșterea părului, calmează pielea și desfunda foliculii de păr.
Când vine vorba de structura chimică a uleiului de jojoba, este unic prin faptul că este o ceară polinesaturată. Ca ceară, jojoba este utilă în special pentru protejarea pielii, acționând ca un hidratant natural și calmând scalpul.
11. Ulei de migdale
Probabil că știți deja despre numeroasele beneficii nutriționale ale migdalelor, dar are multe beneficii si pentru piele. Nu numai că miroase grozav, dar are proprietăți antiinflamatorii, antivirale, antibacteriene și antiseptice.
Este un ingredient excelent în ser sau ulei purtător pentru uleiurile esențiale care tratează în mod natural erupțiile cutanate, acneea sau uscăciunea. De asemenea, se amestecă ușor cu multe mirosuri diferite, așa că încercați-l in măști, loțiuni de casă si altele.
12. Unt de Shea
Untul de shea a fost folosit ca produs natural de îngrijire a pielii în Africa de sute de ani, unde este încă cultivat în mare măsură și livrat în întreaga lume astăzi. Este un excelent hidratant pentru tipurile de piele uscată și este ieftin, dar eficient în reducerea descuamării sau înroșirii.
Este sigur de utilizat în jurul ochilor și este un bun plus in cremele naturale pentru ochi și loțiunile hidratante pentru noapte.
13. Ulei de ricin
Folosit pentru a curăța pielea, uleiul de ricin este de fapt un „ulei de uscare”, chiar dacă acest lucru ar putea părea contraintuitiv. Pentru curățarea feței, trebuie să utilizați doar o cantitate foarte mică pentru a reduce bacteriile acumulate care pot contribui la erupții.
14. Extract de vitamina C
Vitamina C este un nutrient esențial care acționează ca un antioxidant anti-îmbătrânire, ajutând la apărarea împotriva stresului oxidativ și a daunelor radicalilor liberi care pot duce la pete întunecate și linii fine. Veți găsi acest extract în serurile faciale și cremele hidratante care sunt menite să lumineze și să tonifieze tonurile terne sau neuniforme ale pielii.
Vitamina C poate ajuta, de asemenea, la reglarea producției de sebum (ulei) pentru a preveni acneea și pentru a reduce inflamația.
15. Hamamelis
Hamamelis provine din planta Hamamelis și este folosit pentru a face o soluție de tonifiere. A fost o bază de îngrijire naturală a pielii și remedii de acasă pentru diferite probleme ale pielii de secole, cum ar fi pete și mușcături de insecte.
Ajută la controlul uleiului și normalizează hidratarea pielii în timp ce luptă împotriva bacteriilor. De asemenea, poate ajuta la reducerea iritației, umflăturilor și înroșirii asociate cu acnee.
16. Cacao
Pudra de cacao reală, neprocesată, este plină de antioxidanți, minerale și grăsimi sănătoase. Poate ajuta la refacerea umidității pielii și la combaterea uscăciunii, oferind în același timp protecție împotriva daunelor radicalilor liberi care pot îmbătrâni pielea. Folosiți în măștile de față pentru un plus de strălucire a pielii.
17. Ceara de albine
Ceara de albine pură este o substanță ce provine de la albinele lucrătoare, care fac fagure. Este folosită în mod obișnuit pentru scăderea colesterolului și, de asemenea, pentru a ameliora durerea, umflarea și inflamația.
Acționează ca un umectant, ceea ce înseamnă că ajută la crearea unui strat protector pe piele, care menține umezeala și blochează iritanții. Studiile au descoperit că poate fi folosită împreună cu alte produse naturale de îngrijire a pielii, cum ar fi uleiurile botanice și hamamelis, pentru a trata rozaceea.
18. Castravete
Castravetele conține enzime și compuși activi care ajută la reducerea umflăturii și la combaterea alergiilor. Castraveții tăiați felii pot fi plasați sub ochi pentru a calma pielea delicată și pentru a ajuta la hidratare.

Niciun comentariu

Nu ratați!