Cremă de ochi anti-rid făcută în casă cu 4 ingrediente vindecătoare (rețetă)

0

Deoarece nu putem vedea în interiorul corpului, pielea oferă adesea primele semne evidente ale trecerii timpului și îmbătrânirii. Este un fapt cunoscut că, pe măsură ce îmbătrânim, pielea noastră devine mai puțin elastică, rezultând piele uscată și riduri. Adesea, primul loc care este vizibil nu este doar fața, ci și în jurul ochilor.
Acum, dieta este o componentă uriașă în modul în care arată și se simte pielea noastră; cu toate acestea, există modalități de a afecta în mod pozitiv pielea și de a crea o strălucire frumoasă și mai puține riduri, inclusiv riduri mai puțin vizibile in coltul ochilor, folosind remedii naturale, inclusiv această cremă pentru ochi făcută în casă cu patru ingrediente care ajută pielea delicată.
De ce dezvoltăm riduri la colțul ochilor
Deși se pare că cea mai bună soluție este să înlocuim pur și simplu uleiurile pe care le pierdem din cauza îmbătrânirii și a radicalilor liberi găsiți în toxinele din mediu, pur și simplu nu este atât de ușor. După cum a raportat jurnalul Dermato Endocrinology (SUA), îmbătrânirea pielii este un proces biologic complex influențat de o combinație de factori, cum ar fi genetica, metabolismul celular, hormonii și procesele metabolice, precum și expunerea cronică la lumină, poluarea, radiațiile ionizante, substanțele chimice și toxine. Acești factori duc împreună la modificări progresive în fiecare strat al pielii, precum și la modificări ale aspectului pielii, în special pe zonele pielii expuse la soare.
Pielea îmbătrânită fin ridată și uscată, în special în regiunea ochilor, este foarte frecventă din cauza anilor de abuz. Acest lucru se întâmplă din cauza pierderii treptate a elasticității pielii.
Ce anume poate ajuta la reducerea ridurilor din jurul ochilor? Reducerea colagenului de tip VII, cauzată adesea de pielea îmbătrânită expusă la soare, poate contribui la apariția ridurilor prin slăbirea legăturii dintre derm și epidermă pe măsură ce îmbătrânim. Și din cauza pierderii de colagen, pielea mai în vârstă începe să arate neregulată și dezorganizată prin creșterea numărului de riduri și a zonelor mai puțin ferme ale pielii, în special pe față și în jurul ochilor.
Se știe că conținutul total de colagen pe unitatea de suprafață a pielii scade cu aproximativ 1% pe an. Trei componente structurale primare ale dermei – colagen, elastina și glicozaminoglicani (GAG) – au fost punctul central al majorității cercetărilor anti-îmbătrânire referitoare la piele, incluzând creme antirid și diverși agenți de umplere pe care îi puteți găsi la dermatolog.
Prin urmare, vă sfătuim cu insistență să utilizați un supliment de colagen (pulbere sau capsulă/tabletă) pentru a vă crește nivelul de colagen, iar unul dintre primele locuri în care veți observa o îmbunătățire va fi in jurul ochilor.
În plus, pentru a obține o piele sănătoasă, netedă, fără pete, translucidă și rezistentă, luați în considerare realizarea unei creme pentru ochi.
4 ingrediente
Deoarece aceste patru ingrediente sunt pure și această rețetă de cremă pentru ochi nu conține ingrediente toxice, ele pot fi absorbite în siguranță și eficient – ajutând pielea și zonele din jurul ochilor să rețină umezeala și, prin urmare, reducând aspectul ridurilor. Funcționează permițând nutrienților și proteinelor din aceste ingrediente să încurajeze regenerarea celulară.
Primul ingredient este untul de shea. Este foarte hidratant. Când este aplicat pe piele, oferă imediat catifelare și netezime. Dar, în plus, un studiu indică faptul că untul de shea stimulează producția de colagen, demonstrând un potențial major anti-îmbătrânire.
Urmează uleiul de cocos, care este excelent pentru piele , inclusiv în jurul ochilor. Cercetările arată că uleiul virgin de nucă de cocos îmbunătățește simptomele afecțiunilor pielii prin hidratarea și calmarea pielii. De asemenea, protejează pielea prin îmbunătățirea funcției de barieră a pielii.

Uleiul de vitamina E poate ajuta la îmbunătățirea liniilor fine și a ridurilor, oferind un impuls antioxidant care protejează de daunele solare și încurajează creșterea sănătoasă a celulelor noi ale pielii. Când sunt utilizați atât intern, cât și extern, antioxidanții sunt cunoscuți pentru capacitatea lor de a combate radicalii liberi și îmbătrânirea pielii, inclusiv ridurile și petele întunecate.
În cele din urmă, câteva uleiuri esențiale funcționează bine pentru piele, dar uleiul de tămâie este cea mai bună alegere. Beneficiile includ capacitatea de a întări pielea și de a-i îmbunătăți tonusul, elasticitatea, mecanismele de apărare împotriva bacteriilor sau petelor și aspectul pe măsură ce îmbătrânim. De asemenea, poate ajuta la tonifierea și ridicarea pielii.
Ingrediente:
2 linguri unt de shea nerafinat
2 linguri ulei de cocos nerafinat
½ linguriță vitamina E
10 picături de ulei esențial de tămâie
Mod de preparare:
Puneți untul de shea și uleiul de cocos într-un bol de sticlă, apoi puneți acel bol într-o cratiță umplută cu apă. Asigurați-vă că nu lăsați apă să intre în vas.
Așezați cratița cu vasul cu grijă pe aragaz. Se încălzește la foc mediu și se amestecă uleiurile împreună cu un tel. Bateți până se topește complet.
Scoateți vasul de sticlă din cratiță și lăsați-l să se răcească timp de 30 de minute. Adăugați ulei de vitamina E și ulei esențial de tămâie și amestecați din nou. Odată amestecat, puneți vasul la frigider pentru o oră sau până se solidifică.
Scoateți din frigider. Cu un mixer obișnuit sau cu un mixer manual, bateți uleiurile până când sunt pufoase. Umpleți un borcan de sticlă cu amestecul de cremă de ochi și păstrați la temperatura camerei. Încercați să utilizați în termen de trei luni.
Aplicați-l dimineața și seara în jurul ochilor, după ce ați făcut duș sau baie, sau după ce va spălați pe față, când pielea este încă umedă.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.