Henna pentru părul gri – ghid complet

0

Acoperirea părului gri cu vopsele de păr din comerț îl lasă vulnerabil la substanțele chimice care îl pot deteriora. Te-ai gândit să folosești o alternativă naturală precum henna pentru părul gri? Henna, cunoscută în mod obișnuit ca mehendi, colorează părul într-o nuanță fermecătoare roșiatică. Este folosit în mod tradițional pentru a menține părul gros și are proprietăți antimicrobiene care vă mențin părul și scalpul protejate și sănătoase.
👉 Ce este henna?
Frunza de henna sau Lawsonia inermis este cultivată în toată India. Este folosită în mod popular ca vopsea de păr, pentru arta corporală și este cunoscută pentru proprietățile sale medicinale și terapeutice. Culoarea poate diferi în funcție de varietatea frunzelor de henna utilizate.
Oferă un efect de răcire instantaneu și are proprietăți antimicrobiene. Extractul de henna este eficient împotriva bacteriilor S. aureus care cauzează acnee și poate ajuta la minimizarea acneei scalpului.
În mod tradițional, se crede că mehendi sau henna întăresc părul, promovează creșterea părului și îi adaugă strălucire. Cu toate acestea, nu există nicio dovadă științifică pentru aceste afirmații. Henna este folosită în mod obișnuit pentru a acoperi părul gri și este o alternativă populară pentru vopselele chimice de păr.
👉 Henna acoperă părul gri?
Da. Henna poate acoperi părul gri. Cu toate acestea, rezultatele pot diferi în funcție de culoarea naturală a părului.
Adăugarea altor ingrediente pe bază de plante precum jatamansi, kuth, kattha și amla (agrișe indiană) și cafea cu henna poate produce un efect semnificativ de colorare și poate acoperi părul gri în mod eficient.
👉 Cum să acoperiți părul gri cu henna: un ghid complet
✔️ Ingrediente:
– 1-2 linguri de frunze de ceai negru
– 2-3 linguri de pudră de henna (ajustați cantitatea)
– 2-3 căni de apă
– ½ linguriță de suc de lămâie
– Perie aplicatoare
– Un bol de amestecare
– Un tricou vechi

✔️ Mod de preparare:
Pasul 1: Fierbeți frunzele de ceai negru
Fierbeți puțin frunzele de ceai negru în apă. Odată ce începe să clocotească, se lasă să fiarbă la foc mic până când apa scade la jumătate. Apa trebuie să fie proporțională cu cantitatea de pudră de henna pe care o utilizați. Utilizați întotdeauna pudră de henna naturală.
Pasul 2: Pregătiți o mască cu henna
Înmuiați pudra de henna în apă timp de aproximativ 8 ore sau peste noapte. Amestecați pasta de henna, ceaiul negru și sucul de lămâie. Puteți adăuga niște pudră de amla la acest amestec, opțional.
Pasul 3: Aplicați masca
Purtați tricoul vechi pentru a evita pătarea. Folosiți pensula aplicatoare pentru a acoperi secțiunea de la rădăcină până la vârf. Repetați cu toate secțiunile de păr. Purtați o cască de duș de unică folosință pentru a menține părul intact și așteptați cel puțin 30 de minute pentru ca părul să absoarbă pasta.
Pasul 4: Spălați-l
Clătiți pasta cu apă rece. Asigurați-vă că vă spălați bine și aplicați un balsam pe păr. Nu șamponați imediat și lăsați culoarea să se stabilească. Puteți să vă șamponați părul a doua zi. Puteți aplica henna o dată sau de două ori pe lună.
❗️Precauții de ținut cont în timpul aplicării henna
– Faceți un test de plasture pentru a preveni reacțiile alergice.
– Nu aplicați henna dacă aveți afecțiuni ale scalpului sau vezicule sau răni pe scalp.
– Dacă aveți răceală sau febră, nu aplicați henna. Are un efect de răcire și vă poate agrava și mai mult starea.
– Asigurați-vă că părul nu se încurcă. Pasta de henna poate provoca încurcături și poate fi dificil de spălat.
– Folosiți întotdeauna un bol de sticlă pentru a amesteca pasta, deoarece bolurile metalice pot reacționa cu ingredientele.
– Acoperiți linia părului și pielea de lângă ceafă cu vaselină sau cremă pentru a preveni pătarea.
– Purtați întotdeauna mănuși de plastic de unică folosință înainte de a aplica henna pentru a preveni pătarea.
– Nu aplicați henna pe părul gras, deoarece uleiul poate împiedica absorbția culorii.
– Nu lăsa henna pe păr mai mult de 45 de minute. Dacă se usucă complet, poate fi dificil de spălat.
– Aplicați felii de castraveți sau tampoane răcoritoare pentru ochi dacă aveți o senzație de arsură în ochi după aplicarea hennei.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.