👉 Cum se consuma semințele de in
Măcinate, semințele de in sunt mai bine digerate și își fac mai rapid efectul. Este recomandat să le cumperi întregi și să le macini acasă (cu o râșniță de cafea), chiar înainte de consum, pentru că își pot pierde repede proprietățile odată transformate în pulbere.
Dacă preferi sa le consumi intregi, este important ca semințele sa fie mai întâi ținute intr-un pahar cu apă, timp de câteva ore, în așa fel încât sa poată fi mai ușor digerate. In caz contrar, organismul le elimina întregi, fără să fi absorbit toate substanțele nutritive.
Potrivit unui studiu realizat la Universitatea de Științe si Tehnologie Guru Jambheshwar din Hisar, India, semințele de in sunt bogate în acizi grași Omega-3 (acid alfa-linoleic) si Omega-6, vitamina C, vitamina E și vitaminele din grupa B, fibre solubile, proteine cu valoare biologica mare, substanțe minerale (fier, magneziu, calciu, fosfor, zinc, potasiu), lignina (un fitoestrogen care acționează ca un antioxidant), mucilagii (substanțe cu efect laxativ ușor), aminoacizi.
Mai multe despre beneficiile semințelor de in puteți citi aici.
👉 Biscuiți cu semințe de in
✔️ Ingrediente:
– 1 ou
– 50 g cașcaval
– 100 g faină integrala de grâu
– 30 g unt
– 2 linguri semințe de floarea-soarelui crude
– 1 lingură semințe de in măcinate
– 1 lingură semințe de susan măcinate
✔️ Mod de preparare:
Topește mai întâi untul și lasă-l să se răcească.
Cașcavalul se dă prin răzătoare și se amestecă cu untul topit, oul si semințele. La final, poți adăuga faina.
Aluatul astfel obținut se acoperă cu o folie alimentara si tine la frigider timp de 1 ora.
Dupa ce îl scoți de la frigider, întinde aluatul si taie-l cu ajutorul unei forme pentru biscuiți.
Transporta apoi totul într-o tavă tapetata cu hârtie de copt, înțeapă ușor aluatul cu o furculiță sau o scobitoare si lasă tava în cuptorul încălzit la 180 grade, până când biscuiții încep să se rumenească.
👉 Suc de lamaie cu semințe de in
✔️ Ingrediente:
– ⅓ lămâie
– 1 linguriță semințe de in măcinate
– 1 cană apă călduță
✔️ Mod de preparare:
Acest suc îmbunătățește digestia și ajută în procesele de detoxifiere. Lămâia, spălată bine în prealabil, se stoarce în cana cu apa, dupa care se adaugă semințele de in măcinate și se amesteca.
👉 Budincă cu semințe de in
✔️ Ingrediente:
– 35 g făină din semințe de in
– 60 ml de apă
– 1 ou
– ¼ linguriță cu scorțișoară
– 1 linguriță de miere
✔️ Mod de preparare:
– Se amestecă într-un bol făina din semințe de in cu apa și cu oul care a fost bătut în prealabil.
– Ingredientele se introduc în cuptorul cu microunde pentru 45 de secunde.
– Se adaugă scorțișoara și mierea, după care amestecul se mai introduce la cuptorul cu microunde încă 30 de secunde.
– În cazul în care consistența nu este cea dorită, se mai poate adăuga puțină apă sau lapte.
Niciun comentariu