11 alimente naturale care scad tensiunea arterială și au grijă de inima ta

1

Indiferent de locație sau de nivelul veniturilor, principala cauză de deces la nivel mondial este boala cardiacă. Una dintre cele mai frecvente afecțiuni care duc la boli de inimă și accident vascular cerebral este problema prea familiară a hipertensiunii arteriale. Una din trei persoane din Statele Unite are tensiune arterială crescută.
Vestea bună este că tensiunea arterială ridicată poate fi inversată de obicei în mod natural, în special prin modificări ale stilului de viață și consumul de alimente care scad tensiunea arterială.
Chiar dacă este strâns legat de obiceiurile dietetice și de stilul de viață, mulți oameni încearcă să se bazeze doar pe medicamente pentru a-și rezolva problemele de tensiune arterială.
Unul dintre cele mai populare medicamente eliberate pe bază de prescripție medicală pentru hipertensiune, Lisinopril, are efecte secundare, inclusiv „vedere încețoșată, confuzie, amețeli și oboseală sau slăbiciune”.
👉 Alimente care scad tensiunea arterială în mod natural
1. Suc de rodie
În timp ce majoritatea sucurilor de fructe îmbuteliate sunt încărcate cu zahăr procesat și practic lipsite de substanțe nutritive utile, sucul de rodie 100% este unul dintre cele mai sănătoase sucuri de pe planetă.
Unul dintre cele mai mari beneficii ale sucului de rodie include capacitatea pe care o are de a reduce tensiunea arterială în mod natural.
Sucul de rodie are o capacitate majoră de scădere a tensiunii arteriale, atât în studii pe termen scurt, cât și pe termen lung.
De asemenea, a fost testat pentru capacitatea sa de a reduce tensiunea arterială la pacienții cu diabet zaharat, pacienții supuși dializei renale și cei cu boală a arterei carotide, toate cu aceleași rezultate de succes.
2. Spanac
Cu toții știm de multă vreme că spanacul este un aliment super sănătos și ajută la reducerea gravă a inflamației cauzatoare de boli. Antioxidanții minunați pe care îi conține îl plasează pe această listă de alimente care scad tensiunea arterială.
3. Coriandru
Subiect al unor cercetări relativ noi, coriandrul a fost utilizat în mod tradițional de ani de zile pentru a trata o serie de afecțiuni.
Cercetătorii au descoperit că acesta are mai multe beneficii, inclusiv un efect hipotensiv (scăderea tensiunii arteriale).
4. Fistic
Nu mai este doar o gustare; profilul nutrițional al fisticului nu este un lucru de trecut cu vederea atunci când vine vorba de sănătatea inimii.
Nucile tind să aibă un efect pozitiv asupra scăderii tensiunii arteriale, dar în comparație cu alte tipuri de nuci, fisticul a ieșit pe primul loc. Fisticul se află pe lista alimentelor care scad tensiunea arterială chiar și pentru cei care suferă de colesterol ridicat.
5. Suc de sfeclă roșie
Beneficiile sfeclei sunt extinse, de la menținerea unei dorințe sexuale sănătoase până la detoxifierea sângelui. Sucul de sfeclă roșie a fost folosit încă din Evul Mediu pentru a trata o serie de afecțiuni.
Sucul de sfeclă roșie reduce semnificativ atât tensiunea arterială sistolică, cât și cea diastolică.
Interesant, sucul de sfeclă roșie a avut un efect hipotensiv mai rapid decât sfecla gătită.
La subiecții supraponderali și obezi trecuți de vârsta medie, efectele nu sunt la fel de vizibile, cel puțin pe termen scurt.

6. Ulei de măsline
Încă din vremurile biblice, uleiul de măsline a fost considerat unul dintre cele mai sănătoase alimente de bază. Este o parte comună a dietei mediteraneene, o dietă bine-cunoscută asociată cu durate de viață mai lungi și mai puține cazuri de boli comune (cum ar fi bolile de inimă).
Acest ulei de gătit bogat în antioxidanți, delicios, poate fi folosit în atât de multe rețete și este un lucru bun, deoarece este un aliment care scade tensiunea arterială.
O revizuire științifică din 2015 efectuată în Spania a constatat chiar că „uleiul de măsline virgin reduce semnificativ riscul de apariție a evenimentelor clinice ale bolilor cardiovasculare”, sugerând că este bun pentru inimă la un nivel mult mai larg.
Uleiul de măsline este una dintre grăsimile sănătoase pe care cu siguranță doriți să le includeți în dieta obișnuită.
7. Semințe de in
Datorită conținutului de omega-3, semințele de in se clasează pe această listă cu cele mai bune alimente care scad tensiunea arterială. Poate scădea chiar și tensiunea arterială la pacienții care au dezvoltat deja o boală a arterelor periferice, o afecțiune comună caracterizată de depozitele de grăsime și acumularea de calciu în pereții arterelor.
Cele mai bune rezultate s-au găsit atunci când semințele de in sunt consumate în mod regulat timp de peste 12 săptămâni. Oamenii de știință au fost atât de impresionați de aceste transformări încât un studiu din Canada din 2013 a spus că „semințele de in au indus unul dintre cele mai puternice efecte antihipertensive obținute printr-o intervenție dietetică”.
8. Țelină
Probabil știți că ardeți mai multe calorii consumând țelină, dar știați că este bună și pentru hipertensiune arterială? De fiecare dată când mâncați țelină, substanțele nutritive ajută la menținerea sub control a hipertensiunii arteriale.
Este interesant de observat că cel puțin un studiu a constatat că țelina gătită are mai mult potențial de scădere a tensiunii arteriale decât cea crudă.
9. Roșiile
S-a demonstrat că roșiile, bogate în licopen, un nutrient sănătos pentru inimă, scade semnificativ tensiunea arterială ridicată, făcând uneori tratamentele medicamentoase complet inutile.
Cele mai bune efecte hipotensive ale roșiei se vor găsi atunci când sunt consumate crude.
10. Cartofi mov
Încercați să vă asigurați că obțineți o mare varietate de culori în dieta dvs.? Probabil vă va plăcea să încercați cartoful mov. Încărcați cu antioxidanți (inclusiv pigmenți antocianici care dau culoarea acestui cartof dulce), cartofii mov contribuie la scăderea semnificativă a tensiunii arteriale.
11. Ulei de susan
Uleiul din semințe de susan a fost popular în medicamentele antice și are unele proprietăți serioase pentru sănătatea inimii.
Uleiul din semințe de susan scade tensiunea arterială și ajută la protejarea împotriva hipertrofiei cardiace, o îngroșare a mușchiului inimii cauzată de obicei de hipertensiunea arterială. O mulțime de cercetări se concentrează pe capacitatea uleiului de susan de a crește nivelul de potasiu, reducând în același timp sodiul din sânge.
Aceste efecte par să se aplice atât pe termen scurt, cât și pe termen lung, astfel încât gătitul cu ulei de susan în mod regulat poate ajuta la protejarea împotriva hipertensiunii arteriale.

1 comment

Scrie un comentariu nou

Nu ratați!