Rețetă simplă pentru a conserva ardeii capia copți în borcane – absolut delicioși

0

Iată o rețetă simplă pentru a conserva ardeii capia copți în borcane:
Ingrediente
– 4 kg ardei capia
– 350 ml otet tare
– 100 ml ulei de masline sau floarea soarelui
– o lingura si jumatate de sare ( sa nu fie fina)
– 2 linguri zahar
– o lingura boabe de mustar
– o lingura boabe de piper
– 5-6 catei de usturoi
– 4 borcane de cate 700-800 grame

Cum se prepara?
Coaceti ardeii ,curatati-i de coaja deasupra unei cratite ca sa curga lichidul din ei in cratita, pentru ca apoi il punem in borcane.
Ii desfaceti doar pe o parte si le scoateti cotorul si semintele, cel mai bine este sa nu ii spalati ca sa isi pastreze aroma de copt si sa isi lase zeama lor delicioasa.
Dupa ce ati terminat toti ardeii de curatat, ii asezati in 4 borcane de care 720-800 gr cu tot cu zeama care au lasat-o ardeii si puneti printre ei cate 3-4 feli de usturoi, apoi faceti intr-o craticioara lichidul.
Puneti otetul, uleiul, sarea, zaharul, boabele de mustar si piper si lasati sa dea in clocot.
Turnati lichidul fierbinte peste ardei si puneti capacele stranse bine.
Zeama facuta intra exact cat trebuie in 4 borcane.

Niciun comentariu

Nu ratați!