10 alimente care ajută la reducerea durerilor de genunchi și de spate

0
Alimente pentrudurerea de genunchi și de spate

Natura sedentară a stilului nostru de viață are ca rezultat multiple probleme legate de sănătate, inclusiv dureri la nivelul genunchiului și spatelui.
Durerile de genunchi sau de spate pot apărea din cauza unei vătămări, a unei posturi incorecte, a lipsei de exerciții fizice sau chiar a unei mișcări bruște. Poate dura o zi sau se poate prelungi pentru o perioadă mai lungă. Deși asigurarea unui regim adecvat de fitness pentru a menține oasele și articulațiile într-o formă bună este evidentă, există o altă modalitate de a spori puterea și longevitatea corpului.
Mâncarea pe care o consumăm joacă un rol excepțional în asigurarea bunăstării fiecărei părți a corpului – inclusiv a articulațiilor genunchiului și a spatelui. Aportul alimentar determină modul în care corpul nostru poate suferi leziuni și poate preveni orice fel de dureri cronice de genunchi și spate.
Următoarele 10 alimente au fost selectate pe baza proprietăților lor antiinflamatorii și vindecătoare.
👉 Lista alimentelor care pot ajuta la reducerea durerilor de genunchi și spate
✔️ Ulei de măsline extravirgin
Uleiul de măsline extravirgin are proprietăți care pot reduce inflamația și pot ajuta la tratarea durerilor articulare și de spate. Oleocantalul, care se găsește în uleiul de măsline, are efecte similare cu medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene precum ibuprofenul sau aspirina.
Nu încălziți uleiul de măsline la temperaturi ridicate deoarece acest lucru anulează unele dintre proprietățile benefice.
✔️ Pește gras
Peștii grași precum somonul, păstrăvul, tonul și sardinele sunt surse bogate de acizi grași omega-3. Grăsimile nesaturate reduc durerile articulare și rigiditatea corpului. Peștele este, de asemenea, o sursă excelentă de vitamina D, un nutrient esențial al cărui deficit poate agrava durerile de genunchi și spate și chiar poate provoca artrită.
✔️ Nuci și semințe
O altă sursă vitală de acizi grași Omega-3 sunt nucile și semințele crude, cum ar fi migdalele, nucile, semințele de chia și semințele de in. Aportul regulat al acestor nuci (adică o mână în fiecare zi) reduce inflamația și repară țesuturile agravate.
Consumul de nuci întărește oasele pe termen lung, reducând astfel riscul de a contracta vătămări ale genunchiului sau spatelui.

✔️ Legume
Legumele cu frunze și legumele crucifere, cum ar fi broccoli, conopidă, varză și spanac, ar trebui să facă parte din planul alimentar al tuturor. Acestea conțin vitaminele A, C și K, care sunt antioxidanți cunoscuți pentru ameliorarea inflamației. De asemenea, oferă un alt beneficiu – un compus natural numit sulforaphane, care blochează o enzimă care provoacă dureri și inflamații articulare.
Legumele cu frunze verzi sunt fibroase și joacă un rol esențial în menținerea bunăstării generale a corpului.
Legumele rădăcinoase precum morcovii, sfecla și dovleacul sunt bogate în betacaroten, un puternic antioxidant. Adăugarea lor poate face minuni în reducerea durerilor de genunchi și spate.
✔️ Leguminoase
Leguminoasele, cum ar fi lintea, fasolea și năutul sunt o sursă bogată de proteine, minerale, flavonoide și fibre. Nu numai că ajută la asigurarea forței corpului, dar și proprietățile lor antiinflamatorii și regenerative reduc într-o mare măsură durerile de genunchi și spate și vindecă țesuturile mai repede.
✔️ Fructe suculente
Fructele, în special variantele suculente, ar trebui să fie o componentă esențială a planului de dietă pentru reducerea durerilor de genunchi și spate.
Merele, ananasul, fructele de pădure, cireșele, strugurii și citricele (lămâie, portocale) sunt compuse din flavonoide și antioxidanți. Acești compuși vegetali funcționează în tandem pentru a ușura inflamațiile cauzate de durerile de genunchi și spate. Consumați coaja fructului pentru a obține beneficii maxime.
Se recomandă și consumul regulat de roșii (da, este un fruct!) Deoarece conțin licopen, un antioxidant puternic. Apără celulele ligamentare de orice deteriorare perenă în timp ce repară țesuturile inflamate mai repede.
✔️ Ceai verde
Ceaiul verde sau ceaiul din plante este adesea recomandat persoanelor care suferă de dureri cronice de spate sau genunchi ca tratament neinvaziv. Ceaiul verde este bogat în flavonoide, care reduc în mare măsură inflamația în zonele afectate.
Ceaiul verde ne ajută să ne îmbunătățim răspunsul imunitar, reducând astfel riscul de rupere a țesuturilor sau a cartilajului. Datorită proprietăților sale antiinflamatorii, puteți consuma zilnic una sau două căni de ceai verde.
✔️ Cereale întregi
Evitați cerealele rafinate, cum ar fi făina albă și orezul alb, deoarece acestea sunt lipsite de nutrienți esențiali și fibre. În schimb, alegeți cereale integrale precum grâu, orez brun, mei, quinoa, orz, ovăz etc. Aceste cereale integrale sunt extrem de bogate în minerale și fibre esențiale. Fibrele produc acizi grași cu lanț scurt la digestie, ceea ce ajută la reducerea inflamației într-o mare măsură.
Includerea regulată a acestor cereale integrale bogate în fibre în planul de dietă va reduce durerile de genunchi și de spate.
✔️ Condimente
Ghimbirul, usturoiul și curcuma sunt condimente populare pentru proprietățile lor medicinale. Cu toate acestea, foarte puțini oameni sunt conștienți de caracteristicile lor intrinseci ale tratamentului durerilor de genunchi și spate.
Curcuma conține compusul curcumină, care este un remediu eficient pentru orice durere asociată articulațiilor. Ghimbirul și usturoiul au prezentat, de asemenea, proprietăți antiinflamatorii, care pot vindeca chiar și artrita sau durerile articulare.
✔️ Ciocolată neagră
Puține studii arată că ciocolata neagră poate ajuta la ameliorarea durerilor de genunchi și spate, deși cercetările la scară largă nu confirmă încă descoperirile.
Rezultatele empirice sugerează că, cu cât este mai mare procentul de cacao în ciocolata neagră, cu atât este mai mare răspunsul antiinflamator.
Alegeți o ciocolată neagră cu un procent ridicat de cacao pentru a profita de beneficii. Ciocolata cu conținut ridicat de zahăr și grăsimi va anula efectele și va prezenta și alte riscuri pentru sănătate.

Niciun comentariu

Nu ratați!