Beneficiile consumului de ciocolata neagra

2

Conform studiilor de cercetare medicala, ciocolata negra poate stimula cu adevarat sanatatea si poate oferi o varietate de beneficii valoroase pentru sanatate. Este imbogatita cu multi compusi sanatosi, cunoscuti ca flavonoide, care actioneaza ca remedii traditionale curative pentru tratarea diferitelor afectiuni ale corpului, oferind o mare variate de beneficii.
Oamenii de stiinta din domeniul alimentar din intreaga lume sugereaza ca aceasta contine compusi necesari pentru prevenirea afectiunilor si tulburarilor cronice majore ale inimii.
Ciocolata neagra este bogata in minerale, cum ar fi magneziu si cupru. Aceste minerale ajuta la reglarea tensiunii arteriale si ulterior, la mentinerea nivelurilor corecte ale batailor inimii.
O bucatica de ciocolata poate reduce chiar si nivelurile de stres. Functioneaza prin stimularea de endorfine care pot da nastere unui sentiment de fericire. In plus, varietatea de ciocolata neagra contine stimulente cum ar fi teobromina si cafeina, care sunt stimulenti majori.
Consumul de ciocolata neagra nu numai ca relaxeaza corpul, ci si flexibilizeaza vasele de sange.  De asemenea, stimuleaza functionarea celulelor endoteliale care aliniaza celulele sanguine. Reduce riscul de a dezvolta nenumarate boli cardiovasculare.
A fost demonstrat medical ca reduce semnificativ nivelul colesterolului rau in organismul uman, cu pana la 10- 12%.
Aceasta are un nivel ridicat de catechine, care stimuleaza sistemul imunitar al organismului, si, eventual, previne afectiunile cronice majore.
Compusii flavonoizi sunt utili in tratarea pacientilor anemici, precum si a celor care nu au o dieta alimentara corespunzatoare.

Ciocolata neagra este un antioxidant puternic, rapoartele de la  Institutul National de Cercetare pentru Alimentatie si Nutritie sugereaza ca acesti antioxidanti neutralizeaza radicalii liberi si alte molecule periculoase care pot reprezenta pericole pentru sanatate, provocand boli precum cancerul, imbatranirea prematura si boli cardiace.
Nivelul serotoninei din ciocolata neagra poate actiona ca un antidepresiv eficient. Contine serotonina, care are calitati aproape identice ca si antidepresivele.
Chiar si un mic aport de ciocolata neagra stimuleaza sanatatea vasculara. Contine o multime de polifenoli si antioxidanti.
Unul dintre cele mai interesante beneficii ale ciocolatei negre este ca ajuta la cresterea productiei de endorfine, care are ca rezultat generarea sentimentelor de placere. Avand un continut ridicat de cacao, surse minerale si acid galic, asigura protectie impotriva oxidarii LDL. Cercetarea medicala a observat o scadere moderata a tensiunii arteriale dupa consumul zilnic de 100g de ciocolata neagra.
Atentie! Ciocolata contine oxalati, care sunt contraindicati persoanelor suferinde de litiaza si calculi renali si purine, contraindicate suferinzilor de guta. Animalele de companie (caini, pisici) nu trebuie sa fie hranite cu  produse pe baza de cacao, deoarece sunt toxice pentru ei.

Sursa: https://draxe.com/benefits-of-dark-chocolate/

2 comments

  1. Dobrescu 18 decembrie, 2018 at 20:40 Răspunde

    Buna seara,
    Articolul este partial complet si bun de pus in practica de catre cititori.
    prin urmare ciocolata benefica este cea care are un continut de cacao de minim 70% substanta uscata, eventual indulcita cu stevia. Consumul zilnic sa nu depaseasca maxim 30 de grame. Sa nu contina adaos de lapte. Cam acestea sunt precizarile mele, iar daca redactia sau cel care a scris sau tradus materialul sa intervina, pro ce am scris sau contra , dar cu justificarile de rigoare.
    Va multumesc !

Scrie un comentariu nou

Nu ratați!