Remedii naturale pentru reducerea durerilor musculare

0

In cartea “Plant-Based Sports Nutrition: Expert Fueling Strategies for Training, Recovery, and Performance“, dieteticienii Matt Ruscigno si Enette Larson-Meyer, spun ca exista dovezi care demonstreaza ca polifenolii din fructe, legume si ceaiuri joaca un rol important in reducerea inflamatiei si durerii musculare asociate.
Sofran
Sofranul a fost folosit in medicina traditionala iraniana, iar acum planta este cercetata pentru proprietatile sale antiinflamatorii.
Un studiu publicat in Journal Clinical of Sport Medicine, a aratat ca suplimentarea orala a unei capsule de sofran (300mg/zi) ajuta la prevenirea durerilor musculare.
Diferitele forme sub care puteti beneficia de beneficiile sofranului ca relaxant muscular sunt prin suplimentele orale, prin aplicarea uleiului de sofran sau prin consumul ceaiului de sofran.
Femeile insarcinare ar trebui sa evite sofranul datorita capacitatii sale de stimulare a uterului.
Curcuma
Cercetatorii au descoperit ca pigmentul galben al turmericului (curcuma) poate fi folosit ca o alternativa a medicamentelor nesteroidiene precum aspirina, ibuprofenul si naproxenul pentru tratamentul inflamatiei.
Doza recomandata este de 400-600mg, luata de 3 ori pe zi, potrivit unui studiu publicat in Surgical Neurology International.
Efectele secundare sunt putine, cu toate acestea, o doza mare poate provoca ulcere gastrice.
Ghimbir
Consumul zilnic de ghimbir ajuta la reducerea durerilor musculare, potrivit unui raport publicat in Journal of Pain. Cercetatorii au concluzionat ca ghimbirul are efect hipoalgezic asupra persoanelor care sufera de dureri de osteoartrita. Mai mult, poate contribui si la diminuarea progresiei durerii musculare.
Puteti utiliza suplimente de radacina de ghimbir, praf de ghimbir uscat, geluri care atenueaza durerile care contin ghimbir. Ceaiul de ghimbir este un relaxant natural pentru muschi, care poate fi facu usor acasa.
Scortisoara
Scortisoara se afla printre primele locuri ca un puternic agent antiinflamator. Aldehida cinamica (Cinamaldehida), compusul chimic care confera scortisoarei aroma si parfumul caracteristic, inhiba biomarkerii legati de inflamatie.
Un studiu publicat in International Journal of Preventive Medicine a demonstrat ca scortisoara ca si ghimbirul, atunci cand sunt administrate sportivilor, au ajutat la scaderea durerilor musculare.
Exista capsule de scortisoara care poate ajuta, de asemenea, la ameliorarea spasmelor musculare si la imbunatatirea starii de spirit. Luati in considerare si utilizarea uleiului esential de scortisoara pentru aromoterapie.

Ceai negru
Ceaiul negru a fost folosit in medicina traditionala chineza pentru capacitatea sa de a relaxa muschii. De asemenea, este cunoscut ca teaflavinele, care sunt polifenoli antioxidanti care se gasesc in extractul de ceai negru, au proprietati antiinflamatorii.
In timp ce suplimentele cu extract de ceai negru sunt disponibile, puteti utiliza, de asemenea, tinctura de ceai negru sau va puteti prepara ceai negru fara lapte si zahar pentru a reduce durerile musculare.
Suc de rodie
Sucul de rodie este un relaxant muscular popular in randul sportivilor, contine antocianine, flavonoide si acid elagic care sunt responsabile pentru proprietatile sale anti-inflamatorii.
Musetel
Ceaiul de musetel este un remediu traditional pentru spasme musculare, dureri de spate si reumatice. Conform Herbal Medicine musetelul are proprietati antispasmodice.
Suc de pepene verde
Un studiu publicat in Journal of Agricultural and Food Chemistry a dezvaluit ca sucul de pepene verde a contribuit la reducerea durerilor musculare si a recuperarii ritmului cardiac la sportivi. L-citrulina, un aminoacid natural prezent in sucul de pepene verde, a fost responsabila pentru ameliorarea durerilor post-exercitiu.
Ulei de peste
Suplimentele cu ulei de peste, conform cercetarilor publicate in Surgical Neurology, pot fi o alternativa mai sigura a medicamentelor antiinflamatorii pentru tratarea durerilor musculare.
Capsaicina
Ardeii iuti au fost folositi in scopuri medicale de multi ani. Capsaicina, un alcaloid natural care da gustul picant, are un efect analgezic regional si este un relaxant natural.
Nota: Acest continut ofera numai informatii generale. Nu este in nici un caz un substitut pentru o opinie medicala calificata. Consultati intotdeauna un specialist sau medicul pentru mai multe informatii.
Sursa: www.organicfacts.net

Niciun comentariu

Nu ratați!