Înlătură negii în mod natural cu uleiul esențial de arbore de ceai – rețete și îndrumări pas cu pas

0

Căutați cel mai bun mod natural de a trata negii? Uleiul de arbore de ceai te poate ajuta. Negii sunt creșteri mici și cărnoase pe piele cauzate de virusul papiloma uman (HPV). Aceștia nu sunt periculoși, dar sunt extrem de contagioși.
Uleiul de arbore de ceai are proprietăți antivirale și mai multe studii au constatat că este eficient împotriva verucilor. În acest articol, am discutat despre beneficiile uleiului de arbore de ceai pentru negi, despre modul de utilizare și despre riscurile asociate acestuia.
👉 Ulei de arbore de ceai pentru negi: funcționează? Care sunt beneficiile?
Mai multe studii au descoperit că uleiul de arbore de ceai este eficient împotriva verucilor (cu excepția verucilor genitale). Are proprietăți antivirale și este eficient împotriva virusului papiloma uman (HPV) care provoacă negi.
Uleiul de arbore de ceai este folosit în mod tradițional pentru vindecarea mai multor probleme ale pielii, inclusiv acneea. Are proprietăți antifungice, antibacteriene și antiinflamatorii și reduce creșterea bacteriană și fungică. Este deosebit de benefic în gestionarea problemelor pielii, cum ar fi acneea, dermatita seboreică, gingivita cronică și problemele cauzate de alți agenți patogeni orali.
Uleiul de arbore de ceai promovează vindecarea rănilor prin curățarea locului rănii, prevenind invazia bacteriană și fungică. Este considerat sigur pentru utilizare topică, cu excepția cazului în care sunteți alergic la aceasta. Are proprietăți antiseptice și ajută la activarea celulelor albe din sânge pentru combaterea infecțiilor și vindecarea eficientă a rănilor.
Deși câteva studii de caz au descoperit că uleiul de arbore de ceai este eficient ca tratament potențial pentru negi, sunt necesare mai multe studii pentru a demonstra eficacitatea acestuia. Dacă aveți negi, consultați un dermatolog înainte de a încerca orice metode tradiționale de tratament.
❓Cum se utilizează uleiul de arbore de ceai pentru negi
Notă: Evitați să folosiți pe piele ulei de arbore de ceai nediluat. Poate irita pielea și poate agrava o afecțiune existentă. Pentru toate rețetele, diluați 2-3 picături de ulei esențial cu o lingură de orice ulei purtător (ulei de nucă de cocos, jojoba, avocado, măsline și migdale).
🌿 Oțet de mere și ulei de arbore de ceai
✔️ Vei avea nevoie de:
1 picătură de oțet de mere
1 picătură de ulei de arbore de ceai diluat
2 picături de apă
Plasture
✔️ Ce trebuie să faci:
Se amestecă bine toate ingredientele și se aplică amestecul pe neg.
Acoperiți negul cu un plasture.
✔️ Cât de des?
Schimbați pansamentul la fiecare 5-6 ore și aplicați din nou amestecul.

❓De ce funcționează acest lucru
Oțetul (inclusiv oțetul de mere) conține acid acetic și ajută la distrugerea țesutului negului. Proprietățile antivirale ale uleiului de arbore de ceai își amplifică efectul asupra virusului cauzator de negi.
🌿 Ulei de usturoi și arbore de ceai
✔️ Vei avea nevoie de:
2-4 picături de ulei de arbore de ceai diluat
1/3 linguriță de usturoi zdrobit
Plasture
✔️ Ce trebuie să faci:
Aplicați ulei esențial diluat pe neg.
Așezați usturoiul zdrobit pe el și fixați zona cu plasturele.
Lăsați-l să acționeze 3-4 ore.
✔️ Cât de des?
Repetați cu usturoi proaspăt zdrobit de două ori pe zi.
❓De ce funcționează acest lucru
Usturoiul are proprietăți antivirale și inhibă proliferarea celulelor infectate ale pielii. Este eficient împotriva negilor pielii.
🌿 Ulei de ricin și ulei de arbore de ceai
✔️ Vei avea nevoie de:
2-3 picături de ulei de arbore de ceai
1 lingură de ulei de ricin
✔️ Ce trebuie să faci:
Diluați uleiul de arbore de ceai cu ulei de ricin și aplicați-l pe neg.
✔️ Cât de des?
Faceți acest lucru de două ori pe zi.
❓De ce funcționează acest lucru
Semințele de ricin sunt adesea folosite pentru tratarea negilor pielii și a altor probleme ale pielii. Uleiul este extras din semințe și poate ajuta la reducerea verucilor.
🌿 Ulei esențial de arbore de ceai și lemn de santal
✔️ Vei avea nevoie de:
1 picătură de ulei de arbore de ceai diluat
1 picătură de ulei de santal diluat
✔️ Ce trebuie să faci:
Se amestecă cele două uleiuri și se aplică amestecul pe veruci.
✔️ Cât de des?
Aplicați acest lucru de două ori pe zi.
❓De ce funcționează
Aplicarea topică a uleiului de lemn de santal este eficientă în tratamentul verucilor comune.
🌿 Ulei din arbore de ceai și bicarbonat de sodiu
✔️ Vei avea nevoie de:
1 lingură bicarbonat de sodiu
8-10 picături de ulei de arbore de ceai diluat
1/2 cana de apa
Tampon de bumbac
✔️ Ce trebuie să faci:
Se amestecă bicarbonatul de sodiu și apa pentru a pregăti o pastă.
Adăugați uleiul esențial în amestec.
Aplicați amestecul pe veruci.
Lăsați-l să se usuce și spălați-l.
Păstrați soluția rămasă într-o sticlă etanșă.
✔️ Cât de des?
Aplicați acest amestec de două ori pe zi.
❓De ce funcționează
Bicarbonatul de sodiu este un exfoliant și poate ajuta la îndepărtarea negilor de pe piele. Este, de asemenea, un astringent și poate absorbi umezeala din neg și îl poate face să cadă. Cu toate acestea, bicarbonatul de sodiu nu este o soluție dovedită pentru negi.
Verificați calitatea uleiului de arbore de ceai înainte de a cumpăra. Cumpărați întotdeauna ulei de arbore de ceai organic 100% pur și certificat.
Acestea sunt câteva modalități de a utiliza ulei de arbore de ceai pentru negi.
👉 Cât de repede funcționează uleiul de arbore de ceai la negi?
Depinde de concentrația terapeutică a uleiului de arbore de ceai și de durata tratamentului. În general, poate dura patru sau șase săptămâni pentru ca negul să cadă.
Uleiul topic de arbore de ceai este în general sigur. Dar poate provoca unele reacții adverse. Verificați-le în secțiunea următoare.
❗️Efecte secundare și riscuri asociate cu uleiul de arbore de ceai
Tratamentul topic al uleiului de arbore de ceai este considerat sigur. Cu toate acestea, poate provoca reacții alergice, cum ar fi dermatita de contact. Întotdeauna efectuați un test de patch înainte de al utiliza.
Aveți grijă să nu ingerați ulei de arbore de ceai, deoarece poate provoca ataxie (pierderea coordonării musculare), confuzie și probleme de respirație și poate duce la comă!
Dacă sunteți gravidă sau alăptați, consultați întotdeauna un medic înainte de a utiliza uleiuri esențiale sau orice altă terapie alternativă. Dacă nu vedeți niciun rezultat al tratamentului sau nu dezvoltați efecte secundare, consultați un medic.

Niciun comentariu

Nu ratați!