Alimente ce îngroașă sângele – le consumăm zilnic fără să ne dăm seama

0

Coagularea sângelui poate avea un efect negativ asupra vieții oamenilor și este unul dintre principalele simptome în patologii precum accidentele vasculare cerebrale, atacurile de cord sau insuficiența renală. De asemenea, are o relevanță deosebită în timpul sarcinii, deoarece cheagurile de sânge pot provoca anumite dificultăți în timpul sarcinii.
Ce sunt cheagurile de sânge?
Cheagurile de sânge sunt mase semisolide de sânge care pot bloca circulația sângelui, punându-ne viața în pericol. Medicamentele sunt o opțiune pentru a le preveni, dar există și o altă modalitate sănătoasă de a le evita sau de a le minimiza efectele. Aceasta este menținerea unei diete bogate în alimente care acționează ca anticoagulanți naturali.
Alimente care îngroașă sângele
Pacienții cu coagulopatii trebuie să discute cu medicul hematolog și să evite consumul de alimente bogate în grăsimi.
Dacă urmați deja un tratament medical, trebuie să evitați sau să reduceți consumul de alimente care reduc eficacitatea medicamentelor precum alcoolul și alimentele bogate în vitamina K, de exemplu:
Broccoli
Spanac
castane
dovleci
Morcov
Ce cauzează îngroșarea sângelui?
Poliglobulia sau sângele gros este cauzată de scăderea oxigenului din sânge. Această anomalie poate fi prezentată prin:
Puțin oxigen: mai ales în zonele de mare altitudine, unde oxigenul este mai rar.
Persoanele cu probleme respiratorii.
Prezența unor tumori.
boli legate de hemoglobină.

Alimente care subțiază sângele
Ce trebuie făcut atunci când o persoană are sânge gros? Poliglobulia, policitemia sau cunoscută în mod obișnuit ca „sânge gros” este o anomalie în coagularea sângelui, care face sângele mai dens și mai predispus la coagulare.
Pentru tratarea acestui tip de sânge, medicamentele prescrise de medicul specialist pot fi consumate și însoțite de o dietă bogată în alimente anticoagulante naturale, precum:
Ceapa: excelenta ca anticoagulant natural.
Usturoiul: previne formarea cheagurilor de sânge și reduce riscul coronarian.
Turmeric: ideal de adăugat la mese.
Ghimbir sau kion: previne acumularea sângelui.
Vitamina E: prezentă în grâu, ouă și migdale.
Somon, ton, păstrăv: bogat în Omega 3.
Vin roșu: previne coagularea prematură consumându-l cu moderație.
Strugurii: au același efect ca și vinul.
Rodie: o poți consuma în suc.
Apă: bea 2 litri de apă pentru a te menține și a preveni îngroșarea sângelui.

Niciun comentariu

Nu ratați!