Arsenie Boca a dezvăluit secretul unei vieți împlinite și sănătoase! Biletul scris de mână care schimbă totul. „Fă bine celor ce-ți fac rău. Tu fii cum trebuie!”

0

Părintele Arsenie Boca este iubit de poporul român pentru toate cuvintele sale de înțelepciune, transmise prin intermediul cuvântului scris sau prin viu grai.
Cel considerat a fi Sfântul Ardealului a lăsat în urmă numeroase manuscrise și cărți în care ne vorbește despre un mod de viață sănătos, plăcut lui Dumnezeu, despre milostenie, credință și dragoste, dar și despre rânduielile vieții.
Arsenie Boca a dezvăluit secretul unei vieți împlinite
Arsenie Boca este cunoscut și pentru numeroasele sale profeții despre vremurile în care trăim sau care vor să vină.
Mănăstirea Prislop a devenit loc de pelerinaj și speranță pentru zeci de mii de credincioși, în căutarea ajutorului.
Puțini sunt, însă, cei care știu de biletul scris de Părintele Arsenie Boca către Maica Teoctista din Voila, o ucenică a părintelui, atunci când aceasta nu mai putea vorbi. În biletul său, Arsenie Boca a dezvăluit care este legea iubirii, de care trebuie să țină orice creștin.
„Ziceți mai pe scurt. Eu nu mă răzbun. Are cine. N-aș crede să vorbească ca ei. Tu fă bine și așteaptă răul. Binele ti-l va răsplati Dumnezeu.
Dacă oamenii – rudele ți-ar face bine, ție ce cruce ți-ar mai rămâne? Tu ești călugăriță și, ca atare, trebuie să te bucuri de necazuri, ca să câștigi plata de la Dumnezeu pentru tot ce suferi – cu bună știință și răbdare – de la frați.”

Biletul scris de Arsenie Boca care schimbă totul
„Deci roagă-te pentru cei ce te blastămă, fă bine celor ce-ți fac rău; celui ce-ți cere – nedrept – dă-i tot ce-i trebuie lui, din lăcomie.
Cu alte cuvinte, nu te împotrivi răului când te asuprește cu nedreptate, ca să nu calci legea iubirii de Dumnezeu și de oameni, indiferent cum sunt ei.
Tu fii cum trebuie.
Tu să ai grijă să nu zici rău absolut nimănui, indiferent ce nedreptate ți-ar face, -pentru că iertându-le toate, așa urmezi lui IISUS, așa ții (împotriva firii, sau mai bine zis mai presus de fire) legea lui Dumnezeu – a iubirii.
Că toți sunt fiii lui Dumnezeu, chiar dacă ei tăgăduiesc asta, iar tu trebuie să știi că și ei au un suflet de mântuit”
Extras din cartea „Cuvinte vii”, Ed. Charisma, 2006.

Niciun comentariu

Nu ratați!