Avocado – foarte sănătos dar cu efecte secundare de care trebuie să fim conștienți

0

Avocado este un fruct cu pulpă verde în formă de pară și este cunoscut pentru beneficiile sale pentru sănătate în întreaga lume. Fructul conține mulți nutrienți esențiali care sunt utilizați pentru a trata diverse afecțiuni ale pielii și probleme de sănătate. Conține 25 de vitamine și minerale naturale. De asemenea, este bogat în fibre, proteine ​​și fitochimice benefice. Avocado este folosit pentru scăderea nivelului de colesterol și creșterea fluxului menstrual. Ele sunt chiar folosite pentru a ajuta la ameliorarea diareei și a dizenteriei.
Acest fruct minunat este originar din Guam, Mexic și America Centrală. Numele științific al avocado este Persea Americana, celelalte variante ale sale se găsesc în Columbia, Brazilia, Republica Dominicană și India de Vest.
Avocado are o importanță comercială uriașă în Thailanda, Filipine, Indonezia, Malaezia, Vietnam, Japonia, Spania, China, Sri Lanka, Africa de Sud, Palestina, Australia, Hawai și Noua Zeelandă. Este foarte apreciat pentru uleiul său.
În ultimii ani a devenit foarte popular și în România, datorită beneficiilor pentru sănătate, piele, păr și multe altele.
Avocado cunoscut pentru ingredientele sale naturale este folosit ca o dietă completă pentru cei tineri. Are multe beneficii pentru sănătate, dar se poate dovedi a fi dăunător atunci când este consumat în exces. Prin urmare, avocado are și partea sa de efecte secundare.
Efectele secundare ale avocado
Mai jos sunt prezentate cele mai importante efecte secundare ale avocado aici:
1. Evitați în timpul sarcinii și alăptării
Nu este indicat sa consumi avocado in timpul sarcinii si alăptării. Poate reduce producția de lapte. De asemenea, poate provoca leziuni ale glandei mamare. Daca mama care alăptează consumă avocado in cantitate mare, bebelușul va avea stomacul deranjat.
2. Fără avocado in hipersensibilitate
Persoanele care suferă de hipersensibilitate ar trebui să evite să mănânce avocado. Poate provoca reacții ale pielii sau vărsături.
3. Avocado provoacă alergii
Efectele avocado asupra pielii sunt negative, ducând la probleme teribile ale pielii, alergiile fiind efectul major. Simptomele alergiei sunt urticarie, mâncărime, roșeață a pielii sau eczeme.
4. Efectele adverse ale avocado
Mulți oameni care au consumat avocado au suferit de efecte adverse precum paralizie, greață, tulburări gastro-intestinale, vărsături, migrenă, febră, somnolență și astm.

5. Leziuni hepatice
Unul dintre efectele secundare grave ale avocado este că poate afecta sănătatea ficatului. Există anumite tipuri de ulei de avocado care vă pot afecta ficatul. Încercați să evitați avocado mexican care constă in estragol și anetol. Aceste elemente au fost testate pentru reacții cancerigene. Astfel, consumul acestora poate provoca leziuni ale ficatului. Dacă suferiți de funcția hepatică compromisă și pentru a evita efectele secundare ale uleiului de avocado, nu mai mâncați acest fruct.
6. Sensibilitate la latex
Persoanele care sunt sensibile la latex ar trebui să evite să ia avocado, deoarece crește nivelul de anticorpi seric IgE din organism, ceea ce poate provoca reacții alergice.
7. Reduce colesterolul
S-ar putea să vă bucurați să citiți că avocado reduce nivelul de colesterol. Da, este adevărat, dar dacă îl consumi în cantitate mare, îți va dăuna organismului, deoarece este bogat în beta – sitosterol care absoarbe colesterolul necesar din organism.
8. Restricționează consumul dacă ești la dietă
Avocado este un aliment bogat in calorii si îți va creste greutatea. Așa că evitați să le mâncați zilnic dacă țineți dietă.
9. Provoacă alergie bucală
Dacă avocado este consumat în cantități mari, atunci poate provoca alergie la nivelul gurii, cum ar fi senzația de mâncărime în gură și umflarea limbii.
10. Interacțiuni cu medicamente
Avocado în cantități mari poate reduce efectul medicamentelor antiinflamatoare. Prin urmare, consumul său în exces duce la subțierea sângelui.
11. Iritație gastrointestinală:
Daca consumi avocado in cantitate mare, atunci vei avea stomacul deranjat. Uneori provoacă și iritații gastro-intestinale.
Acestea sunt efectele secundare de top ale avocado pe care multă lume nu le cunoaște. Se fac mai multe cercetări cu privire la efectele sale secundare. Pana atunci mănâncă avocado in cantități moderate pentru a sta departe de aceste efecte nedorite.

Niciun comentariu

Nu ratați!