Ceai de senna – beneficii, proprietati si contraindicatii

1

Ceaiul de Senna este folosit de cele mai multe ori ca si laxativ, precum si pentru a curata intestinele. Frunzele plantei Cassia senna L., contin antracenozide, flavonozide, poliholozide acide, polioli, fitosteroli, ulei volatil, ceruri, tanin, saruri minerale si rezine.
Ceaiul de senna are actiune antihemoroidala, antiemetica, antimicrobiana, astringenta, laxativa, purgativa, carminativa si spasmolitica.
Pierdere in greutate
Ceaiul din frunze de Senna ajuta la eliminarea excesului de toxine si a deseurilor reziduale din corp, promovand astfel scaderea in greutate.
Laxativ
Acest ceai stimuleaza miscarea peristaltica si detoxifierea rapida prin efectul sau laxativ, eliminand constipatia. Ceaiul de senna este aprobat de FDA ca un laxativ fara prescriptie medicala.
Tratamentul hemoroizilor
Ceaiul de senna ajuta la reducerea umflaturii si a vindecarii rapide a fisurilor anale si a hemoroizilor datorita efectelor sale laxative.
Tratamentul indigestiei
Daca va confruntati cu constipatie, balonare, crampe sau indigestie, ceaiul de senna poate ajuta adesea prin promovarea fluxului normal de alimente si deseuri prin intestine.
Diuretic
Acest ceai are proprietati diuretice, ceea ce inseamna ca stimuleaza urinarea. Acest lucru poate elibera excesul de saruri, grasimi, toxine si apa din organism. Ceaiul de senna poate duce deseori la deshidratare, deci este recomandat sa beti mai multa apa.

Ingrijirea pielii
Datorita prezentei tianinei si uleiurilor esentiale, ceaiul de senna este utilizat si pentru a trata ranile si arsurile cutanate. Proprietatile sale anti-bacteriene sunt utile in combaterea acneei si a altor imperfectiuni ale pielii.
Anti-cancerigen
Antioxidantii prezenti in frunzele de senna ajuta la reducerea bolilor cronice in organism prin neutralizarea radicalilor liberi inainte ca acestia sa provoace stres oxidativ, boli cronice si chiar cancer, in special cancer de colon.
Anti-inflamator
In mod traditional, ceaiul de senna a fost utilizat pentru o mare varietate de afectiuni inflamatorii, inclusiv dureri de cap, febra si inflamatie a articulatiilor si tesuturilor.
Mod de preparare:
Peste o lingurita planta se toarna 200 ml apa clocotita si se lasa 10-15 minute acoperit, apoi se strecoara.
Se beau 1-2 cani cu ceai pe zi timp de 10-12 zile, apoi o pauza de 10 zile.
Atentie! Nu este indicat copiilor sub 12 ani si in caz de hipersensibilitate la aceasta planta.
Nu se administreaza timp indelungat deoarece poate produce modificari ale mucoasei intestinului gros.
Acest ceai nu este indicat femeilor insarcinate si mamelor care alapteaza.
Ceaiul de senna are calitati de subtiere a sangelui, deci daca luati deja medicamente anticoagulante, consumul acestui ceai ar putea provoca complicatii.
Sursa: https://www.organicfacts.net/health-benefits/herbs-and-spices/senna-tea.html

1 comment

Scrie un comentariu nou

Nu ratați!