Probioticele sunt bacterii sau drojdii care se află în corpul nostru și ajută la îmbunătățirea sănătății noastre generale. Ele ajută la stimularea sucurilor digestive naturale și a enzimelor din corpul nostru care mențin organele noastre digestive să funcționeze corect.
Probioticele ajută la menținerea unui sistem imunitar puternic. Ele luptă împotriva bacteriilor care provoacă diaree și sunt utile și în tratarea multor alte afecțiuni. Un sistem digestiv bun și sănătos înseamnă, de obicei, o sănătate generală bună. Încorporarea probioticelor în dieta obișnuită este o idee bună pentru noi toți. Dar, ar trebui să se facă treptat. Cantitatea consumată trebuie crescută treptat.
1. Iaurt
Iaurtul este o sursă bogată de probiotice. Tulpinile puternice de probiotice găsite în iaurt includ lactobacillus și bifidobacterii. Dacă consumați iaurt ambalat, din comerț, verificați etichetele pentru „culturi vii și active”. Dar iaurtul de casă este întotdeauna mai bun decât cel ambalat. Este în mod natural bogat în acele culturi vii.
2. Ciocolata neagra
Ciocolata neagră este bogată în probiotice. Acestea ajută la menținerea unui sistem digestiv sănătos. Ciocolata neagră conține cantități mari de antioxidanți, care ajută la eliminarea radicalilor liberi. Iată un alt motiv bun pentru a consuma mai multă ciocolată neagră fără să te simți vinovat.
3. Murături
Murăturile, obținute în mare parte prin fermentarea legumelor, sunt încărcate cu probiotice. Murăturile pot fi făcute cu ușurință acasă. Legumele fermentate sunt bogate în probiotice.
4. Mere
Merele sunt bogate în fibre alimentare. Cercetătorii nu sunt foarte siguri dacă merele sunt de fapt bogate în probiotice sau nu. Însă, studiile arată că prin consumul regulat de mere, bacteriile „bune” care ajută la producerea acizilor grași cu lanț scurt, oferă condiții de pH favorabile pentru asigurarea unui echilibru benefic al microorganismelor. După cum spune vechea zicală „un măr pe zi ține doctorul departe”.
5. Kefir
Kefirul este destul de asemănător cu iaurtul. Este o băutură groasă și cremoasă și conține un amestec de drojdie și bacterii, ceea ce face ca această băutură să fie bogată în culturi probiotice. Oferă mai multe probiotice decât alte produse lactate fermentate.
6. Varză Murată și
Varza murată conține lactobacili plantarum, care întărește sistemul imunitar. De asemenea, reduce creșterea drojdiei „rele” în organism. Este una dintre cele mai bogate surse de probiotice non-lactate.
7. Lapte de soia
Laptele de soia obținut din presarea boabelor de soia, este încărcat în mod natural cu probiotice. Este o băutură completă și bogată în nutrienți. Laptele de soia este, de asemenea, bogat în proteine și nu are lactoză, ceea ce îl face perfect pentru persoanele care au intoleranță la lactoză.
8. Brânza
Brânza este o formă de lapte fermentat. Datorită procesului de fermentație, brânza este încărcată cu probiotice. Conținutul bogat în grăsimi și natura scăzută a acidului hrănește și păstrează bacteriile bune pe măsură ce se deplasează prin tractul digestiv. Are și multe alte beneficii pentru sănătate.
Alimentele probiotice ajută la absorbția calciului, precum și la prevenirea alergiilor. O persoană sănătoasă poate consuma alimente probiotice care conțin aproximativ două milioane de organisme vii. Cei care suferă de diabet, cancer și alte astfel de boli pe termen lung ar trebui să-și consulte medicul înainte de a include alimente și băuturi probiotice în dieta lor obișnuită.
Dar rețineți, consumul excesiv de probiotice poate duce la indigestie și balonare.
Niciun comentariu