Semințe de fenicul pentru pierderea in greutate – rețetă

0
Fenicul pentru slăbit

Semințele de fenicul sunt adesea considerate ca fiind un aliment esențial pentru dietele de slăbire. Consumul regulat alături de un stil de viață activ și sănătos ajută la pierderea kilogramelor în plus. Pierderea în greutate este doar unul dintre diferitele avantaje ale adăugării semințelor de fenicul în dieta ta de zi cu zi. Aceste semințe mici au o multitudine de substanțe nutritive puternice care păstrează sănătatea corpului uman.
Iată câteva modalități prin care feniculul ajută la reducerea celor câteva kilograme în plus:
– Semințele de fenicul sunt foarte bogate în fibre dietetice, care încetinesc procesul de digestie. Asta înseamnă că, după ce ați consumat o porție de semințe de fenicul, nu vă va fi foame în curând, ceea ce poate evita supraalimentarea. În plus, sunt bogate în antioxidanți și îmbunătățește puterea de absorbție a vitaminelor și mineralelor.
– Un alt avantaj al antioxidanților este că ajută la descompunerea grăsimilor și a carbohidraților din corp.
– Semințele de fenicul au proprietăți diuretice care vă vor ajuta să eliminați toxinele și alte lichide nocive din corpul dumneavoastră.
O alternativă mult mai preferată la ceaiul din semințe de fenicul este o băutură numită șerbet Variyali. Aceasta este o băutură obișnuită în India și se consumă de obicei vara pentru a menține corpul hidratat și răcoros.
Această rețetă în afara că este de ajutor în lupta cu kilogramele, stimulează și detoxifierea organismului, te scapă de aciditate și reduce stresul. Acest lucru poate fi atribuit unei liste nesfârșite de antioxidanți prezenți în semințele de fenicul, cum ar fi zeaxantina, luteina, beta-carotenul, clorul, manganul, zincul, seleniul, fosforul și multe altele, care sunt cunoscute pentru protejarea organismului împotriva stresului oxidativ și îmbunătățirea ratei metabolice.
👉 Iată rețeta pentru a face un pahar de șerbet Variyali:

✔️ Ingrediente:
– 1 cană de semințe de fenicul
– 2 căni de apă (500 ml)
– 150 gr zahar candel
– 5 cardamom înmuiat
– Sare neagră
– Cuburi de gheață
✔️ Instrucțiuni:
– Măcinați cardamomul într-o pulbere fină într-un robot de bucătărie sau blender.
– Acum înmuiați feniculul și pulberea de cardamom timp de aproape 8 ore în 2 căni de apă.
– Apoi, zahărul candel trebuie măcinat într-o pulbere fină.
– Se strecoară feniculul înmuiat și pulberea de cardamom într-un recipient.
– Adăugați un vârf de sare neagră.
– Adăugați zahărul candel măcinat și amestecați timp de 30 de secunde.
– Se servește într-un pahar cu cuburi de gheață.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.