Un nou studiu sugerează că consumul a 3 porții ( o porție înseamnă aproximativ o mână de cereale sau o felie de pâine integrală) de cereale integrale pe zi poate ajuta la reducerea mai multor factori de risc pentru boli de inimă, inclusiv dimensiunea taliei, tensiunea arterială, zahărul din sânge, trigliceridele și colesterolul.
Cercetările au descoperit o legătură între consumul mai mare de cereale integrale și creșterea mai mică a anumitor factori de risc pentru bolile de inimă.
Experții nutriționali spun că acest lucru se poate datora faptului că rafinarea cerealelor elimină fibrele și nutrienții sănătoși pentru inimă.
Se recomandă ca oamenii să mănânce cel puțin trei porții de cereale integrale pe zi.
Potrivit noilor cercetări publicate în Journal of Nutrition, consumul de cereale integrale este asociat cu creșteri mai mici ale dimensiunii taliei, tensiunii arteriale și zahărului din sânge.
Acest lucru a fost adevărat pentru adulții de vârstă mijlocie și vârstnici care au consumat cel puțin trei porții pe zi.
Cei care au mâncat mai puțin de o jumătate de porție pe zi nu au avut rezultate bune.
Scopul cercetătorilor în efectuarea studiului a fost de a determina exact modul în care cerealele integrale versus consumul de cereale rafinate ar afecta diferiți factori de risc pentru bolile de inimă, inclusiv dimensiunea taliei, tensiunea arterială, zahărul din sânge, trigliceridele și colesterolul HDL.
Echipa a folosit datele din cohorta Framingham Heart Study Offspring – care a început în anii 1970 – pentru a evalua acești factori de risc.
Au fost 3121 de persoane care au participat la studiu. Majoritatea erau albi, cu o vârstă medie la mijlocul anilor 50.
Cercetătorii au analizat rezultatele sănătății participanților pentru o mediană de 18 ani pentru a determina ce efect au avut cerealele întregi și rafinate.
Ei au comparat schimbările care au avut loc la intervale de patru ani.
Echipa a constatat că dimensiunea taliei a crescut mai puțin în rândul celor care au ingerat mai multe cereale integrale.
În plus, creșterea glicemiei și a tensiunii arteriale sistolice a fost mai mare la cei care au consumat mai puține porții de cereale integrale.
Consumul mai mic de cereale rafinate a fost, de asemenea, legat de o scădere medie mai mare a nivelurilor de trigliceride.
Potrivit dr. Mary-Jon Ludy, Președinte al Departamentului de Sănătate Publică și Aliată și profesor asociat, Food & Nutrition la Bowling Green State University din Ohio, cerealele integrale sunt mai bune pentru noi, deoarece includ toate părțile comestibile ale bobului de cereale. : tărâțe, germeni și endosperm.
Când cerealele sunt rafinate, tărâțele bogate în fibre și germenii cu nutrienți sunt îndepărtați, a explicat ea. Ceea ce a rămas în urmă, endospermul, este în principal format din carbohidrați cu amidon și o cantitate mai mică de vitamine și minerale.
Ludy a spus că aceste componente pierdute joacă roluri importante în sănătate.
„Fibrele ajută la menținerea nivelului constant de zahăr din sânge, pot reduce colesterolul și pot promova digestia sănătoasă”, a explicat ea.
„Combinația de fibre cu vitaminele B (tiamină, riboflavină, niacină), vitamina E, minerale (fier, magneziu, seleniu, zinc) oferă o serie de beneficii de prevenire a bolilor, inclusiv niveluri mai scăzute de inflamație și rate reduse de boli de inimă, hipertensiune arterială , accident vascular cerebral, diabet de tip 2, cancer de colon și obezitate. ”
Ea a dorit totuși să observe că cerealele rafinate pot fi îmbogățite cu substanțe nutritive precum acidul folic care nu apar în mod natural în cerealele integrale. Dacă încercați să creșteți consumul de cereale integrale, mai ales dacă sunteți gravidă sau puteți rămâne gravidă, este o idee bună să vă asigurați că primiți suficient acid folic.
dr. Colleen Tewksbury , Purtător de cuvânt al Academiei de Nutriție și Dietetică din Statele Unite, a declarat că Ghidurile dietetice recomandă cel puțin trei porții de cereale integrale pe zi.
Cerealele rafinate ar trebui să fie limitate sau excluse din dietă.
O porție este de obicei echivalentul unei felii mici de pâine sau a unei jumătăți de ceașcă dintr-un produs din cereale fierte, cum ar fi paste, ovăz, quinoa sau orez.
„Un loc bun pentru a începe,” a spus Tewksbury, „este să te uiți la ce alimente pe care le consumi deja, care sunt cereale rafinate și să vezi dacă le poți înlocui cu versiunea cu cereale integrale.
„Mâncați paste? Poate încercați să înlocuiți cu paste din cereale integrale ”, a spus ea. „La fel și pentru pâine sau alte produse din pâine.”
Niciun comentariu